<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償
返回列表 回復 發帖

易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償

康泰、美亞蛇鼠一窩  7 n& L& U: K$ B( L1 ^
0 H4 L$ K* e# o
[youtube]eSobXQxl-Os[/youtube]
禾係 ........ ....... 電梯男
其實好簡單,  只要有醫生證明佢係屬於永久傷殘造成失去工作能力,  就唔到保險公司唔賠,  但點解搵唔到醫生證明呢?
其實好簡單,  只要有醫生證明佢係屬於永久傷殘造成失去工作能力,  就唔到保險公司唔賠,  但點解搵唔到醫生證明呢?1 p8 A: _. @( f
K2K 發表於 2011-3-31 10:01 AM
/ I' c+ e: O) l( e+ K, f
/ F7 q+ U' ?) ^+ H據講保險公司份保指明要四肢傷殘, 傷者仲行得走得, 所以拒賠償, 有無取巧, 心中有數啦
5 i- F( G* s1 c
, y; j+ B8 ]# F4 w
據講保險公司份保指明要四肢傷殘, 傷者仲行得走得, 所以拒賠償, 有無取巧, 心中有數啦
  G+ J& h4 l9 Kandyho 發表於 2011-3-31 11:43 AM
4 R5 j: C0 P6 w8 {9 ^
7 C* Y# n$ A) X  U- F6 K" o8 P5 Z
你睇過易小姐份保單嗎?
1 ]  A1 P5 E" P9 \7 Z

$ H: y, K" x) V* Y5 O, {! S你睇過易小姐份保單嗎?
. F0 m/ ?- m; t& E6 _* q1 lK2K 發表於 2011-3-31 11:53 AM
! n8 E& C" S$ k5 q4 M7 q; y) s

( b" X$ O' @4 z) a3 f& S7 T3 q睇新聞啦哥哥, 易小姐自白架
2 H3 [* [8 h' R+ {# d9 V4 D
4 J( B; @* {/ v
睇新聞啦哥哥, 易小姐自白架5 |1 z/ K: |$ i7 \
andyho 發表於 2011-3-31 11:53 AM
9 F0 g" o( Z; _) }5 r0 t! n7 P: Y, K* |, E1 [) ^2 k9 M3 q& x: E
咁你覺得易小姐真係失去工作能力嗎?
( T* L4 w" z" R  o* ?; t
+ w9 F3 M$ [( I咁你覺得易小姐真係失去工作能力嗎?& X3 B3 i# o$ A+ L/ x! F
K2K 發表於 2011-3-31 11:57 AM
. @! o3 x5 H% p: m. z

& P! r2 [4 z' u1 X好誠實咁講, 對不起...' w# f2 u" b! K7 i. W
大家樂請佢做收銀, 你會唔會想去飯先?2 B& l& d) r( L& [% b+ D! |
半島請佢做仕應,  你會唔會想去飯先?
浪子~孤獨就是良伴~
8 n' m8 y% u9 S" V

: F/ u* p0 [; w好誠實咁講, 對不起...
) R& Q, L- B* i大家樂請佢做收銀, 你會唔會想去飯先?, z  W2 ~4 |  l8 w) }/ Z
半島請佢做仕應,  你會唔會想去飯先?* e/ ], w- P' _% E+ k
浪子 發表於 2011-3-31 12:13 PM
$ D' a# f0 w7 m# e( x0 Z% k

4 d- ^0 B; `- b4 h  i4 ^你用個別行業來講就梗係啦,  雖然佢係不幸毀左容, 但亦唔可以硬要保險公司承擔合約以外既責任, 法治社會,  大家都應該講法.
3 \, e, Y/ l' g$ m& Q% w2 Y
) t- F1 j$ J4 ?7 [8 R
你用個別行業來講就梗係啦,  雖然佢係不幸毀左容, 但亦唔可以硬要保險公司承擔合約以外既責任, 法治社會,  大家都應該講法.
3 Y0 c- r, a3 G: @$ @K2K 發表於 2011-3-31 12:19 PM
: w7 |# N3 L% c4 Z, h: h( Z! K
6 X9 J9 a* }* m
先唔講毀容, 斷一隻姆指, 另一隻手有兩隻手指不能屈曲, 都唔會影響工作能力嗎?
! Z" }, V9 L& J8 E( h0 G

7 {' t8 l2 s$ |+ w# q& w先唔講毀容, 斷一隻姆指, 另一隻手有兩隻手指不能屈曲, 都唔會影響工作能力嗎?! o4 E3 S! J0 @) _( b1 i- E7 k% e
andyho 發表於 2011-3-31 12:45 PM
, U5 |. E* n  ~9 {' _

0 d2 x* J# T' g你想講陳國柱?  斷指是否影響工作能力問題,  傷殘定義應該係有訂明,  呢個我唔肯定所以唔敢亂講,  但既然你話自己係傳媒人,  尋找呢方面既資料應該難唔到你,  最好你搵齊資料之後去幫兩位苦主追討,  比o係討論區討論有用得多.
( a' B1 P6 z3 @/ B
- T) C* d, G, ~: e( C4 v0 ]呢個主題係講易小姐,  據我所知,  毀容就應該唔係屬於永久傷殘範圍.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。