<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償
返回列表 回復 發帖

易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償

康泰、美亞蛇鼠一窩  & N* s+ {) S- C2 L7 H0 @6 M( i8 N

/ n, h) i5 Y3 S8 z[youtube]eSobXQxl-Os[/youtube]
禾係 ........ ....... 電梯男
其實好簡單,  只要有醫生證明佢係屬於永久傷殘造成失去工作能力,  就唔到保險公司唔賠,  但點解搵唔到醫生證明呢?
其實好簡單,  只要有醫生證明佢係屬於永久傷殘造成失去工作能力,  就唔到保險公司唔賠,  但點解搵唔到醫生證明呢?
2 E% s& p5 O& l9 [K2K 發表於 2011-3-31 10:01 AM
3 S" {- ?4 a; t
3 E8 [/ F4 Q$ A6 o1 Y據講保險公司份保指明要四肢傷殘, 傷者仲行得走得, 所以拒賠償, 有無取巧, 心中有數啦
: I0 v5 c9 N: `) w+ S( {/ r5 {& e# ~1 W4 m1 \  Y
據講保險公司份保指明要四肢傷殘, 傷者仲行得走得, 所以拒賠償, 有無取巧, 心中有數啦
4 M; ]& S: {5 s$ n) I* G' R6 Zandyho 發表於 2011-3-31 11:43 AM
0 X3 }0 f4 |+ z. M2 N$ _

3 j0 [/ E: e6 S- h你睇過易小姐份保單嗎?
8 Y2 ], x# N4 E* a4 y7 x- N" S

! X; Q. M$ L  k3 i) i你睇過易小姐份保單嗎?8 r) C/ j- z# x! I" H# d
K2K 發表於 2011-3-31 11:53 AM
7 F; d4 U* j6 {8 c6 \

2 W  ^3 b0 c. I8 }睇新聞啦哥哥, 易小姐自白架
0 S2 V5 P" B  K( T( _

0 c: J$ k& ~% v8 U睇新聞啦哥哥, 易小姐自白架
9 P  J3 q6 q8 @+ x7 l5 m1 \$ Tandyho 發表於 2011-3-31 11:53 AM
; p( j1 p$ H. K* e2 `( a4 K, |7 P% m' }/ A* E. u+ [
咁你覺得易小姐真係失去工作能力嗎?
3 ?* h# F  s) }  v7 y
8 s0 ~: S( V* g
咁你覺得易小姐真係失去工作能力嗎?
3 B% G, s2 L* k1 i: nK2K 發表於 2011-3-31 11:57 AM
; k; T+ I# E% |5 |9 m
! p( K8 x! M% x% r
好誠實咁講, 對不起.... d2 Y$ A( }: [9 y) n
大家樂請佢做收銀, 你會唔會想去飯先?4 i' k% w2 ?- s) l7 I
半島請佢做仕應,  你會唔會想去飯先?
浪子~孤獨就是良伴~
. `$ k. V( v. {% v. Z% s

, ?4 D% n+ f/ x+ D* x, N好誠實咁講, 對不起...% V* ~% c# Y" n7 L" h% i
大家樂請佢做收銀, 你會唔會想去飯先?
$ t6 M) D8 y+ c" z" b; `半島請佢做仕應,  你會唔會想去飯先?
3 I4 H% E3 B/ @, i9 r浪子 發表於 2011-3-31 12:13 PM
( y/ |5 O9 W4 L  g# ^* X& a2 x6 u) L8 b* C
你用個別行業來講就梗係啦,  雖然佢係不幸毀左容, 但亦唔可以硬要保險公司承擔合約以外既責任, 法治社會,  大家都應該講法.
4 g9 e* n! v" |5 v0 o3 _1 T; z$ C1 G0 T" S5 u  L5 v
你用個別行業來講就梗係啦,  雖然佢係不幸毀左容, 但亦唔可以硬要保險公司承擔合約以外既責任, 法治社會,  大家都應該講法.( e/ ]' T. H8 T  M% l7 L
K2K 發表於 2011-3-31 12:19 PM
- q2 K4 y6 \6 o
, Y: L, G# a/ W" I7 ~9 @
先唔講毀容, 斷一隻姆指, 另一隻手有兩隻手指不能屈曲, 都唔會影響工作能力嗎?
: |7 G0 I7 F7 f7 n" `$ D- n, o3 p( P4 \! V
先唔講毀容, 斷一隻姆指, 另一隻手有兩隻手指不能屈曲, 都唔會影響工作能力嗎?9 ?7 }, \) P( N- w4 a4 s7 ?
andyho 發表於 2011-3-31 12:45 PM
/ Z: t# T6 n+ M2 P4 ?* b; Z6 l

2 s" N7 o* n0 q+ D# m你想講陳國柱?  斷指是否影響工作能力問題,  傷殘定義應該係有訂明,  呢個我唔肯定所以唔敢亂講,  但既然你話自己係傳媒人,  尋找呢方面既資料應該難唔到你,  最好你搵齊資料之後去幫兩位苦主追討,  比o係討論區討論有用得多.
; x4 T5 i* p& J7 s7 J( m' g+ A* g1 z, q
呢個主題係講易小姐,  據我所知,  毀容就應該唔係屬於永久傷殘範圍.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。