<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償
返回列表 回復 發帖

易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償

康泰、美亞蛇鼠一窩  
' X0 B4 t  _1 Y7 _2 M: @5 k1 ?) M& M( V# B/ h4 U# q9 F$ p! C
[youtube]eSobXQxl-Os[/youtube]
禾係 ........ ....... 電梯男
其實好簡單,  只要有醫生證明佢係屬於永久傷殘造成失去工作能力,  就唔到保險公司唔賠,  但點解搵唔到醫生證明呢?
其實好簡單,  只要有醫生證明佢係屬於永久傷殘造成失去工作能力,  就唔到保險公司唔賠,  但點解搵唔到醫生證明呢?
$ X. ^, q7 [1 a( sK2K 發表於 2011-3-31 10:01 AM
7 V% t" M# P% H- C  ]& K
& o$ S* n6 Y. p: x5 n據講保險公司份保指明要四肢傷殘, 傷者仲行得走得, 所以拒賠償, 有無取巧, 心中有數啦
9 |) N  _' a9 |+ U$ g7 A

6 e/ ?) L" |+ {, i/ w7 y據講保險公司份保指明要四肢傷殘, 傷者仲行得走得, 所以拒賠償, 有無取巧, 心中有數啦
& [* ]5 E" u! x+ Fandyho 發表於 2011-3-31 11:43 AM
, m+ Z6 p# i$ l( C9 W# J
) w8 V* n: }" e* \你睇過易小姐份保單嗎?
# A( a4 Q7 N! b& Q6 o1 R% C3 h- f4 w; T* P# {) F' J
你睇過易小姐份保單嗎?7 r! c. W' X% k* b6 o' d8 C
K2K 發表於 2011-3-31 11:53 AM
: R( j5 o5 d5 K( a" a- Z: C6 E0 f" N/ w# y' Q
睇新聞啦哥哥, 易小姐自白架
) l. i5 e  r/ a6 k; r
" y* q  c9 Q! x$ \6 l& g+ W  `睇新聞啦哥哥, 易小姐自白架
* N8 G9 j. I( m) D; landyho 發表於 2011-3-31 11:53 AM
( T4 t3 \/ `" Y- _! L! _: j1 e) w0 d9 Q9 g+ N) Z/ p5 L
咁你覺得易小姐真係失去工作能力嗎?
) S8 c  p+ y% V0 X2 u2 B  e
  [4 f6 F0 J' N6 p4 L
咁你覺得易小姐真係失去工作能力嗎?- {) V% R" i2 L; R
K2K 發表於 2011-3-31 11:57 AM
% |% @* p9 S  l4 O  K

$ _9 m' ~9 a4 o( [& R0 M# r  U7 l好誠實咁講, 對不起...  P! w# E$ B8 T+ B9 ~3 [1 q, X' S& t
大家樂請佢做收銀, 你會唔會想去飯先?
  q; F5 \6 ?5 ?* t& L0 s( c3 ~半島請佢做仕應,  你會唔會想去飯先?
浪子~孤獨就是良伴~
0 F2 @; @. ?5 w6 a: a
2 u4 F* I. d% T2 P' l好誠實咁講, 對不起...- f% f- o! e5 x$ y! a
大家樂請佢做收銀, 你會唔會想去飯先?! K9 P7 M; L  @4 e
半島請佢做仕應,  你會唔會想去飯先?! n! ^& e. {2 R: `, A
浪子 發表於 2011-3-31 12:13 PM
( ?! ^2 h, T; `$ U
8 H1 Y( B% W3 I$ c2 Y你用個別行業來講就梗係啦,  雖然佢係不幸毀左容, 但亦唔可以硬要保險公司承擔合約以外既責任, 法治社會,  大家都應該講法.
" M$ ^8 ^$ H  z* f& t- b. U- I( e$ p6 m  a. q
你用個別行業來講就梗係啦,  雖然佢係不幸毀左容, 但亦唔可以硬要保險公司承擔合約以外既責任, 法治社會,  大家都應該講法.- a, x: G/ K3 M+ F  x% A( N
K2K 發表於 2011-3-31 12:19 PM
1 ?+ p: Y9 d- z- Z9 e  G3 V& i7 c; J) E2 k4 l: R7 G
先唔講毀容, 斷一隻姆指, 另一隻手有兩隻手指不能屈曲, 都唔會影響工作能力嗎?
/ y0 b+ W7 b5 {9 m4 `
# d! i: H7 W4 F/ e! F; H0 }. f% S3 O
先唔講毀容, 斷一隻姆指, 另一隻手有兩隻手指不能屈曲, 都唔會影響工作能力嗎?6 {7 j' i. Q6 b
andyho 發表於 2011-3-31 12:45 PM
* O- @7 G) h- K; O

% v+ W# ^) U0 M你想講陳國柱?  斷指是否影響工作能力問題,  傷殘定義應該係有訂明,  呢個我唔肯定所以唔敢亂講,  但既然你話自己係傳媒人,  尋找呢方面既資料應該難唔到你,  最好你搵齊資料之後去幫兩位苦主追討,  比o係討論區討論有用得多.
% S$ I9 v" B3 E  d4 T3 W. s& O, w
" Y. A% G* s$ c* V呢個主題係講易小姐,  據我所知,  毀容就應該唔係屬於永久傷殘範圍.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。