<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 聲討"打狗棒"會員, 取消其會藉, 有破壞冇建設
返回列表 回復 發帖
; u3 k7 {4 e- J5 {4 G2 O

1 x- M" t6 W( p+ a0 r7 Z有無咁多樣索陀地呀!? 啱啱攞身分證, 講廣東話唔多正果D, 我當係"普通人"....., 唔當係陀地!; p( l3 Y4 g. g7 C! {6 e$ @6 E
我去開尖沙咀, 全部都係拎住中國護照既"普通人".... 7 k, M* e* m9 r3 A9 q; g2 W
我一向唔帶出街亦唔食, 因為以應酬居多, 負責埋單同飲酒為主:hitw ...
/ p4 O; u" J% Fhamsubboy 發表於 2011-4-9 02:15 PM
我係咁理解:
8 d3 G' @- u2 k3 O% L7 z- _陀地=土生土長香港人
7 m1 h; z6 d8 G- R4 S陀北=由大陸移民到香港, 有香港身份證- y: l7 C% a  V) W* j6 j% A
北記=純正大陸人
- F" u; r2 ~$ @, @+ @  U$ E$ y1 O" P9 B- Q4 v* Y( \
你講得啱, 而家索陀地真係唔多, 所以要靠d大班報料...
/ w, p6 Q4 |0 p; s& V0 \' \! S4 O3 {$ a6 Z
有無咁多樣索陀地呀!? 啱啱攞身分證, 講廣東話唔多正果D, 我當係"普通人"....., 唔當係陀地!
) \( h2 W) r4 E/ j! o我去開尖沙咀, 全部都係拎住中國護照既"普通人"....
* n% D+ ~* `, @5 R! K8 {, N我一向唔帶出街亦唔食, 因為以應酬居多, 負責埋單同飲酒為主:hitw ...6 z5 n, P: @5 y, R0 z
hamsubboy 發表於 2011-4-9 02:15 PM
喂, 你有咁嘅強項早d出聲, 幾時約你跳番part?
: q; i) s4 }9 R5 N
' w- b9 ]# n) ?& D字背...
$ o$ ~% r7 H9 M' a1 u8 y: E) e9 ?! w3 G
; L- E2 m( U# \% O. ^/ g! [

% F9 a; b8 v/ E8 R* \0 h: r
. u, v7 \! c0 s& J4 w! v% r& n+ ?, e陀背 = 陀地斷背
喂, 你有咁嘅強項早d出聲, 幾時約你跳番part?7 L# O0 H9 _- B/ |
打狗棒 發表於 2011-4-9 02:31 PM
8 I* G+ m6 G3 i3 ]5 `7 [
7 m' e8 A* W9 Y# Y( Q. @% w% n2 B" P3 _
問題不大, 飲酒飲得幾多! 不過我擔心閣下開口埋口都"小農DNA",
5 T0 O' K" ]$ t8 }  c得罪我班客仔, 到時真係多得你唔少
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
' }9 A: |$ L9 n( O$ v5 d
) r  Y" c$ R. a+ w問題不大, 飲酒飲得幾多! 不過我擔心閣下開口埋口都"小農DNA",
/ M; y: _+ ]4 j6 k& U' X' ?得罪我班客仔, 到時真係多得你唔少
" X. C- P; p7 Q; [& R. Mhamsubboy 發表於 2011-4-9 02:46 PM
學校辯論都有正反兩面, 我除咗識講「小農DNA」外, 掉轉槍頭讚共 產黨係天上有地下無都一樣得!!!
學校辯論都有正反兩面, 我除咗識講「小農DNA」外, 掉轉槍頭讚共 產黨係天上有地下無都一樣得!!!
* S5 O' g8 E' x" @4 V# z3 `  c2 e7 d打狗棒 發表於 2011-4-9 02:50 PM
; l; d; Q& t6 [! R
5 E! M4 b! a& |, d! g9 _6 g& x
真係"狗"......................哥 !
# \7 l+ J7 r# n- g& POK! 到時去發信息俾你!
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
去跳舞侵埋我啦!
& w" K8 ?  k2 M( ?- Z

: o" K" J2 [7 Y' A8 c/ V# Z有無咁多樣索陀地呀!? 啱啱攞身分證, 講廣東話唔多正果D, 我當係"普通人"....., 唔當係陀地!
, h9 E3 v4 W2 {; i9 |我去開尖沙咀, 全部都係拎住中國護照既"普通人".... , w/ Y- ^& @6 L: g: G
我一向唔帶出街亦唔食, 因為以應酬居多, 負責埋單同飲酒為主:hitw ...
$ [+ v3 D: F$ Z4 `hamsubboy 發表於 2011-4-9 02:15 PM
. ~  i, q' `& y6 q  V
我去跳舞都係飲酒揸波居多,小出街,不過有時遇着d女索真係忍吾住架!
" X5 c, J: q1 P* c
我去跳舞都係飲酒揸波居多,小出街,不過有時遇着d女索真係忍吾住架!3 i2 H; ^. ~8 k$ w
alan3015chan 發表於 2011-4-9 11:47 PM
不如搞番次26fun舞林大會......
亂發無謂帖, 欺騙, 惡作劇, 支持死"打狗棒"會員 , 贊成請覆# ~/ J& K: Q0 |' i; g5 m
Pan Pan 發表於 2011-4-7 08:50 PM
4 L$ {. V8 u3 L  n3 U

z2 w1 G3 a( S$ x
& _  F4 x2 ]2 |& h4 r' Z' {0 S# o
. F0 c$ T8 P6 m+ `/ Q5 J
3 X& G; b3 H2 H" a) l8 C  R- ]( _& K一於死佢 , 行刑! 9 m& W3 z" m! Z! i0 x
我質
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 聲討"打狗棒"會員, 取消其會藉, 有破壞冇建設

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。