<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 聲討"打狗棒"會員, 取消其會藉, 有破壞冇建設
返回列表 回復 發帖
! R2 b: I7 T: O) k. x* T6 N
% M; g% u; X4 n- u8 A& D1 E
有無咁多樣索陀地呀!? 啱啱攞身分證, 講廣東話唔多正果D, 我當係"普通人"....., 唔當係陀地!
6 F/ r; ^. B. z" ]8 T7 S; V我去開尖沙咀, 全部都係拎住中國護照既"普通人".... : G+ P% O5 x' [
我一向唔帶出街亦唔食, 因為以應酬居多, 負責埋單同飲酒為主:hitw ...1 M9 G9 o3 `, H! ~5 b5 d
hamsubboy 發表於 2011-4-9 02:15 PM
我係咁理解:5 L7 l3 v6 }. C7 G/ V! ~3 \) X4 ]
陀地=土生土長香港人0 q* }, Q0 j: k& F
陀北=由大陸移民到香港, 有香港身份證- L  n) {( l7 ^, t& ^2 ?( j! X
北記=純正大陸人" m2 e6 e9 Z& g& i# g+ {9 f6 o
- G( q5 Y& |3 c' K: ]
你講得啱, 而家索陀地真係唔多, 所以要靠d大班報料...
4 f2 ?% _: B' Y
5 `5 v) ^# E, f- m: [; B有無咁多樣索陀地呀!? 啱啱攞身分證, 講廣東話唔多正果D, 我當係"普通人"....., 唔當係陀地!
# k1 Q8 S% K$ A; @8 x+ x& R  D我去開尖沙咀, 全部都係拎住中國護照既"普通人".... 5 u5 [; m9 Z) `3 _" B
我一向唔帶出街亦唔食, 因為以應酬居多, 負責埋單同飲酒為主:hitw ...6 Y$ c, n% `$ F: p0 K
hamsubboy 發表於 2011-4-9 02:15 PM
喂, 你有咁嘅強項早d出聲, 幾時約你跳番part?

5 v2 O, m8 L% K5 \字背...
1 l5 q0 U* ?* M) y
/ i, i) l0 I) z9 X( D3 e9 P% e; n0 a4 w9 S( }" U& F9 H
8 I% x3 f/ x8 S

# ?) g1 ]8 N* ~$ c( H' ~- \/ X陀背 = 陀地斷背
喂, 你有咁嘅強項早d出聲, 幾時約你跳番part?
% X2 f0 u6 E" C, e打狗棒 發表於 2011-4-9 02:31 PM
2 X: a2 R' n5 n( S- U9 e: a
+ z# k8 E& D" A( {; R
問題不大, 飲酒飲得幾多! 不過我擔心閣下開口埋口都"小農DNA",4 a4 r6 ]( [  j: M
得罪我班客仔, 到時真係多得你唔少
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
% X/ r  |9 f# w3 n0 h+ W! I% h( o& i
4 t3 s9 |1 Z' T: C) L問題不大, 飲酒飲得幾多! 不過我擔心閣下開口埋口都"小農DNA",$ G1 c5 y4 a( w" i! |1 V0 U
得罪我班客仔, 到時真係多得你唔少
- m# N6 a9 j! j9 k4 |( E6 Ghamsubboy 發表於 2011-4-9 02:46 PM
學校辯論都有正反兩面, 我除咗識講「小農DNA」外, 掉轉槍頭讚共 產黨係天上有地下無都一樣得!!!
學校辯論都有正反兩面, 我除咗識講「小農DNA」外, 掉轉槍頭讚共 產黨係天上有地下無都一樣得!!!
! @5 p, i) T2 n$ c: F  G& n6 h打狗棒 發表於 2011-4-9 02:50 PM
; ~, e. `# w1 h! e# @3 x' v

- p7 V: e- ^, ~* D1 m4 o真係"狗"......................哥 !. u( b0 l; o% p7 K% ^; M! d
OK! 到時去發信息俾你!
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
去跳舞侵埋我啦!
3 M) n9 n& _2 r8 H1 A+ @8 m, r
( I5 K. _% ^6 G9 ?有無咁多樣索陀地呀!? 啱啱攞身分證, 講廣東話唔多正果D, 我當係"普通人"....., 唔當係陀地!
- g# ]$ z: r" W! E8 q( w我去開尖沙咀, 全部都係拎住中國護照既"普通人"....
' k' t& f$ D3 @  K7 A2 k5 ~我一向唔帶出街亦唔食, 因為以應酬居多, 負責埋單同飲酒為主:hitw ...
6 Q" v: |7 h0 e( O5 Z3 k. c9 m/ mhamsubboy 發表於 2011-4-9 02:15 PM
( F" _# W& b3 N; e, T$ O: D
我去跳舞都係飲酒揸波居多,小出街,不過有時遇着d女索真係忍吾住架!
# X" d: W! j, k我去跳舞都係飲酒揸波居多,小出街,不過有時遇着d女索真係忍吾住架!
" e3 k4 J* m0 E4 ?% _( `& jalan3015chan 發表於 2011-4-9 11:47 PM
不如搞番次26fun舞林大會......
亂發無謂帖, 欺騙, 惡作劇, 支持死"打狗棒"會員 , 贊成請覆
6 @( |! N1 W% O; C( ~6 SPan Pan 發表於 2011-4-7 08:50 PM
& l2 g9 L; q( O( L# [* {' F$ K4 ^$ \

& T" n3 _2 l& h/ w2 \
! f8 ~+ v$ B0 m# I6 Z% }, I6 J3 ]* O  V: G
一於死佢 , 行刑!
: \) M+ X% |' `# P我質
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 聲討"打狗棒"會員, 取消其會藉, 有破壞冇建設

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。