<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 下午茶餐
返回列表 回復 發帖

[時事] 下午茶餐

) N9 d$ y1 ]* t- G8 ^
, \% W0 [# I; f# b ) F; w4 h' O& Z+ D' l

2 m% O9 k5 \/ i- j) F0 R+ o' s9 k4 M
〈原創〉湯圓教授昨天真人真事
7 p# n1 N0 p8 e( E* t. `  [
& s2 C' U3 o: S5 f, ]係咁的,尋日我放假,去左大快活食左個下午茶餐,叫了個餐蛋麵同熱可力,排我前面的一位中年男士,叫了個雪菜肉絲米同熱檸茶,佢個餐已經整好,可能佢傾緊一個好重要o既電話,唔攞住;
# D. l. ]4 I. b6 f$ D好喇,到我份餐ready,我諗住去攞,但佢企住我個餐前面,我攞唔到,我唯有好禮貌咁叫佢借借,但佢唔理我,我等左30秒,佢冇反應,我唯有再次好有禮貌咁嗌左兩聲借借,
' D+ B, E) D; _* {2 O6 f! o# k! @好喇,佢終於好唔耐煩咁讓左少少位俾我....到我拎我份餐時,那位中年男士突然間喝停我,話我做乜拎左佢份餐,咁我問佢你叫左乜野餐?佢話佢叫左雪菜肉絲米同熱檸茶,咁我問佢我捧住份餐係唔係雪菜肉絲米同熱檸茶,哈!估唔到佢仲鬧返我,話我做乜咁惡......@@" OK,You WIN!!查實我都係想好簡單咁,食個下午茶餐o者......那位中年男士繼續傾電話,繼續由得果份擺左好耐仍然冇人拎o既餐,用頗大聲o既音量同電話o既另一邊廂咁講:「奉主耶穌得勝之名祈求!」............................
1# infjlam 7 @: R$ E: F' `7 K: V

( J, U( v1 x( h6 m' R  k邊區大快活? 有無條友的照片?
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
1# infjlam  7 k0 Z9 _. b$ K6 h! o. |
- z3 x. b8 w7 A; I9 l4 ~0 i
邊區大快活? 有無條友的照片?9 n7 {/ O3 h: T9 ~. X
hamsubboy 發表於 2011-5-24 11:15 PM
: V8 ~+ k/ F* R% ~0 M+ z( A1 E  J4 a; h2 P0 O$ w
新界區 ,冇影相,果時邊會諗到會有人咁X柒
3# infjlam 7 Z" b. e8 ?5 u" l/ q% r

) j* Q  ?9 G/ ]4 t! J3 g% QShatin?
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
3# infjlam  ' e& S+ P! g0 ^2 o2 s
: s9 Y+ `+ y0 s" i0 j4 l! F( ^
Shatin?/ I, S) k) z( ]4 O, a2 t6 }  S+ A
hamsubboy 發表於 2011-5-24 11:43 PM
6 f% Z4 B/ g9 y8 B/ o3 L  I: Z
4 t" T+ H( Z, ?: ^" z
邊區唔係重點
5# infjlam
) @: M1 B% H5 E- p% [6 l
  |3 ~# _, l5 V" P- f" z( s6 U想撞下你之麻
一 定 會 成 功 。
5# infjlam  , x" x; R% S1 ^& K6 p, F

! D7 y( e& L& T1 Y0 R' }想撞下你之麻) e! ]! {8 \* L9 q
hamsubboy 發表於 2011-5-24 11:47 PM
- n( a' g$ I- g$ X! d9 u! C$ F" Y" z  g5 L0 r: l! w1 `( }
你不如拋多幾個西瓜搵阿狗哥仲好喇
/ }% k3 s5 `/ V' e+ j  ^( w
$ b1 X( n; m% ]  v& b# J3 H
你不如拋多幾個西瓜搵阿狗哥仲好喇" F0 w) g* l0 r- u" k$ _
infjlam 發表於 2011-5-25 12:17 AM
6 G! p3 G4 L/ Q' H9 C/ N$ N# o% |% t% K+ N+ q, M0 h
大快活無西瓜冰牙
一 定 會 成 功 。
- f: w* w+ U0 {7 E/ z9 D2 T
) U8 U7 r% h( Y: E* Y7 g" O( v
大快活無西瓜冰牙
7 X/ x# p6 V: X2 u2 G  @hamsubboy 發表於 2011-5-25 12:24 AM
8 {- J3 k. u/ B! I6 w. ~
% g8 v  V5 u, y: A9 Y9 W西瓜冰正牙
世界上總有好多呢種人, 錯又唔認, 仲要聲大夾惡
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 下午茶餐

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。