<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部] 延續篇2008 -- ∞ | 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 |
返回列表 回復 發帖
節哀順變啦.....

我未讀過大學, 但我認為現今的大學生已不會好像以前d大學生咁精心泡製d節目去玩新生架啦.

相比起其他地方, 香港仍然是地球上較為安全的地方.

只是...人根本就係在不斷的錯誤中成長.
越早醒覺 ...
AWU 發表於 2011-8-17 02:12 AM
Yea.....That's the only way to see these things
Yea.....That's the only way to see these things
自由神 發表於 2011-8-17 02:15
真架, 時代唔同左.

以前讀書果陣...只有d叻人先有時間去玩人.

但今時今日社會競爭咁大, d叻少少o既, 都用晒d腦筋去諗點賺錢啦,
剩返d無所事事o既先會去玩人.

(當然呢樣野唔係絕對啦)
下完海係唔同d
AWU 發表於 2011-8-17 01:45
嘢~~~~~~~~~
真架, 時代唔同左.

但今時今日社會競爭咁大, d叻少少o既, 都用晒d腦筋去諗點賺錢啦,

(當然呢樣野唔係絕對啦) ...
AWU 發表於 2011-8-17 02:37
唔係喎, 我同意喎, 仲要係絕對嗰隻喎~
今時今日d 叻嗰班都好清楚個社會已經反晒智, 低智嘅因為公平主義抬頭, 漸漸開始以為自己已經係同叻嘅人同步, 完全忘記咗係叻嗰班對佢地有讓步有眷顧, 但係一味自抬身價之餘佢地無諗過叻嘅人係乜心理質素; 結果就出現左一批"高地位低心智"嘅四不像生物, 永遠都係眼高手低, 做d 嘢出嚟老老土土唔會顧大局, 但又以為自己有本事繼續賣假藥~
叻嘅人望到除咗笑吓之外亦都無辦法, 一來呢個"果"佢地唔多唔少都要負責任, 二來既然個風氣已形成都無可能收得番, 不如為自己打算吓好過啦.
呢個係功利主義嘅悲劇, 好難再叫人講乜社會責任良心道義, 因為蠢嗰班一見叻嗰班出手, 為求自保就一定先發制人出定聲先, 務求唔會打回原形吖嘛; 叻嗰班物會諗: 你玩飽佢喇豬兜, 我都費事同你徙時間~

呢個就係現今時代嘅可憐地方.....
算, 都係無謂太感性, 一句到尾, 就等如你嗰句: 法蘭西大餐咁咯~

評分次數

• AWU

唔係喎, 我同意喎, 仲要係絕對嗰隻喎~
今時今日d 叻嗰班都好清楚個社會已經反晒智, 低智嘅因為公平主義抬頭, 漸漸開始以為自己已經係同叻嘅人同步, 完全忘記咗係叻嗰班對佢地有讓步有眷顧, 但係一味自抬身價 ...
BOYDWAN 發表於 2011-8-17 09:28 AM
真架, 時代唔同左.

(當然呢樣野唔係絕對啦) ...
AWU 發表於 2011-8-17 02:37 AM
講真,我所有喺唔同大學而又有搞學會既同學都係兩頭唔到岸
有一个喺第一學年後俾大學踢左出校添
有時呢班朋友成日同我講:入大學就係要玩盡搏盡!
事實係點大家心照

最慘係啲家長,,,堐到啲仔女入大學卻因為貪玩被取消學籍,,,
講真,我所有喺唔同大學而又有搞學會既同學都係兩頭唔到岸
有一个喺第一學年後俾大學踢左出校添
有時呢班朋友成日同我講:入大學就係要玩盡搏盡!
事實係點大家心照

最慘係啲家長,,,堐到啲仔女入大學卻因為貪 ...
自由神 發表於 2011-8-17 11:13 AM
我讀港島某野雞大學...迎新會只係吹水區, 重有免費蝦條汽水, 9up3個鐘...就各有各散, 真係冇L用.
我讀港島某野雞大學...迎新會只係吹水區, 重有免費蝦條汽水, 9up3個鐘...就各有各散, 真係冇L用.
d228216 發表於 2011-8-17 11:40 AM
免費蝦條汽水
有L用!!!!
有L用!!!!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部] 延續篇2008 -- ∞ | 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 |

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。