<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » 吹水版2014to201907 » X你老母屯門反水貨客第二波
返回列表 回復 發帖
真金白銀畀錢你賺, 屌你屎忽, 得唔得? on9!!!
打狗棒 發表於 2015-3-9 12:37 AM
有呀!你去搵啦D紅牌亞姑都得牙只要你有足夠銀兩
多餘啦!根本就有人唔順大陸人,借題發揮,香港遊客區夠日日多人到爆,又唔見班熱血青年去打鬼佬,架仔,韓國妺?如果以上各區不是大陸遊客,而是歐美旅客,班友還有没有問題?蝗虫?人地真金白銀比你賺架,而家美金 ...
bobo426 發表於 2015-3-9 12:33 AM
知唔知點解大陸人其中一樣乞人憎既原因係咩???
比d小朋友周街屙屎屙尿 都仲覺得好正常
仲要同你講 "要不是我們 你們食屎了" 等等
真係當我少見識啦 我真係唔見d鬼佬,架仔,韓國妺會比自己d小朋友周街屙屎屙尿 都仲要覺得好正常
就算假設真係見到 我都唔會覺得鬼佬,架仔,韓國妺仲會同你講"要不是我們 你們食屎了"

同埋 第2樣 如果你真係去d廣東道遊客區名店買野 我真係理得你買死
問題係 依家唔只係遊客區買野 又唔只係買貴野
尿片 益力多 金莎 洗頭水 無一不掃 仲要係住宅區個d地方買
搞到d住宅區商店點呀 租金上升 原本做開街坊生意既店就開始比唔起咁高既租金啦
就開始執 結果比得起租既都係d無藥賣既藥房等等
咁唔係嚴重影響緊居民生活咩???
已經唔講水貨客d 拖gip問題 垃圾問題啦
未有光復行動前 仲有狗官話要將自由行擴展到18區呀
根本完全唔理香港承受能力

最後你知唔知旅遊佔香港gdp幾多???大陸自由行又佔香港gdp幾多???
香港從來都唔係靠旅遊搵食嫁 主食啦 應該叫
香港又無咩制造業 又無銷售稅
可以講 自由行係香港買野 香港真正賺既係好少 咪過河濕腳 濕個小小小小小小小小小小腳囉
美國大陰謀國債疊疊公民納稅還債!大企業賺盡不只現在利潤未來幾十年早已袋袋平安
Grandfather 發表於 2015-3-9 12:31 AM
奇怪啦 呢個題目唔係反水貨客咩 你講美國大陰謀國債疊疊做咩???有關係???
的確,我有真金白銀比你賺,你有權唔賺,但依家係比錢的旅客和收錢的店無問題,其他圍觀者唔中意就唔比人做生意?是何道理?你攪人店鋪對反水貨有乜幫助?
多餘啦,有人利用政策漏動搵到食係佢叻仔,有不滿應該去入境處抗議,而不是針對...旅客好,水客都好啦

你老味FB D代購咪又係靠呢招去日本韓國搵食,你班友唔好機場抗議?

根本就係班政棍製這混亂當為民請命 ...
YUEN_LOUIS 發表於 2015-3-9 12:43 AM
我唔係話佢地搞到咁係好or正常
不過呢個689政府 你好正常咁抗議會聽你講咩???
無呢d光復行動之前 689政府建制派有無為水貨客嚴重呢個問題做過野呀???
無記錯689之前係仲講緊要自由行擴展到18區嫁!!!

而且FB D去日本韓國買野 未比人投訴 未比人示威
咪即係人地唔覺得影響到佢囉
係影響日本韓國d市民生活 比人投訴 比人示威 我一樣鬧
的確,我有真金白銀比你賺,你有權唔賺,但依家係比錢的旅客和收錢的店無問題,其他圍觀者唔中意就唔比人做生意?是何道理?你攪人店鋪對反水貨有乜幫助? ...
bobo426 發表於 2015-3-9 04:25 AM
你有無睇過我打咩嫁???
第2樣 如果你真係去d廣東道遊客區名店買野 我真係理得你買死
問題係 依家唔只係遊客區買野 又唔只係買貴野
尿片 益力多 金莎 洗頭水 無一不掃 仲要係住宅區個d地方買
搞到d住宅區商店點呀 租金上升 原本做開街坊生意既店就開始比唔起咁高既租金啦
就開始執 結果比得起租既都係d無藥賣既藥房等等
咁唔係嚴重影響緊居民生活咩???
已經唔講水貨客d 拖gip問題 垃圾問題啦
未有光復行動前 仲有狗官話要將自由行擴展到18區呀
根本完全唔理香港承受能力

係呀攪人店鋪係好仆街 不過唔咁做 你覺得689政府會理你???
而且依家都無為一簽多行做d咩啦
有呀!你去搵啦D紅牌亞姑都得牙只要你有足夠銀兩
Grandfather 發表於 2015-3-9 12:44 AM
即係呢 只有窮得只有錢既人 先會覺得有錢就乜都得
好,店就在你楼下或街尾,而你唔夠山長水遠落香港的人搶?唔好賴自由行,香港人都唔少人搶貨,不過無人認咁!至於租金問題仲好笑,業主狂加租只因你賺錢,佢唔理你賺乜錢。就算你開小食店,麵店好生意業主一樣加租,那你無生意,業主會唔會唔加租,甚致减租?難!講真!士多比惠康百佳趕绝,茶餐廰小食店比老麥趕绝,大家都知!没有水货客,真的幫到它們?
我唔係話佢地搞到咁係好or正常
不過呢個689政府 你好正常咁抗議會聽你講咩???
無呢d光復行動之前 689政府建制派有無為水貨客嚴重呢個問題做過野呀???
無記錯689之前係仲講緊要自由行擴展到18區嫁!!!

而且FB D去日 ...
godiswhatever 發表於 2015-3-9 04:30 AM
咁咪去衝撃入境處囉,關旅客/水客咩事?,佢地犯左法有執法者去拉,執法者唔拉就應該去執法者到抗議or去申訴專員到投訴,而不是自己去替天行道濫用私刑.

另外,唔啱你都可以上深圳走水貨,炒返高佢個價呀
但咁樣反嚟反去到頭來只係自己人搞死自己人, 如果大陸肯應承香港人是但一個訴求, 咁89年就唔會有64事件發生啦, 到宜家好多港豬仲未明689只係上面一隻棋子, 呢個位邊個做都死!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » 吹水版2014to201907 » X你老母屯門反水貨客第二波

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。