<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 吹水版 » 笑爆肚開心笑話區 » 我想自殺
返回列表 回復 發帖
Originally posted by morris13 at 2006-4-25 03:17 PM:
甚麼是你的煩惱呢???

家人一天說我這麼沒有用,不如去死啦
我自己又沒有人生目標
想學會英文
做工作總是沒精神,沒力氣
我還有一點自閉的
Originally posted by kjkj at 2006/4/25 04:10 PM:

我自己又沒有人生目標
想學會英文
我還有一點自閉的
叫你家人去死啦
沒有用就要死,
bull shit!!!!!!!!!!

[ Last edited by men on 2006-4-26 at 12:41 PM ]
曾說三國迷無聊, 最後成為無知的三國迷~
Originally posted by men at 2006-4-26 12:37 PM:

叫你家人去死啦
沒有用就要死,
bull shit!!!!!!!!!!

[ Last edited by men on 2006-4-26 at 12:41 PM ]
我用錢佢d錢,我舊時成績不好就被佢打到流血
小2時,方間亂七八糟,就被佢拿刀斬我,斬到我成耳血
Originally posted by kjkj at 2006-4-25 04:10 PM:

我自己又沒有人生目標
想學會英文
我還有一點自閉的
沒精神,沒力氣是因為無興趣?
如果你對每件事都失去興趣可能是患了抑鬱症,這應該正視
http://www.youtube.com/watch?v=Xu06Nyo7u-c&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=ftMDfCaHnao&mode=related&search=
Originally posted by 費事高 at 2006-4-20 01:55 AM:
相信呢個世界大把人慘過你,例如d甩皮...
咩叫人地慘過你?
係咪只有d甩皮甩骨,斷手斷腳既人,心、肝、脾、肺都唔健康既人先有唔開心既權利?
你永遠都唔會知對方什麼感受....他說痛,你知有幾痛?怎痛法?

若你真係自殺的話,請把以上你認為自己無用的東西捐出來,都叫做臨死前做福社群 ...
這是激將法嗎?

[ Last edited by 奇 on 2006-4-26 at 10:06 PM ]
http://www.youtube.com/watch?v=Xu06Nyo7u-c&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=ftMDfCaHnao&mode=related&search=
Originally posted by 費事高 at 2006-4-20 01:55 AM:
相信呢個世界大把人慘過你,例如d甩皮...
這樣做都算唔錯,最少算是好了一件好事
Originally posted by kjkj at 2006-4-26 07:57 PM:

我用錢佢d錢,我舊時成績不好就被佢打到流血
小2時,方間亂七八糟,就被佢拿刀斬我,斬到我成耳血
我睇你的性格是後天家庭環境形成
你講下你而家屋企情況先,再睇下點幫你
Originally posted by kjkj at 2006-4-25 04:10 PM:

我自己又沒有人生目標
想學會英文
我還有一點自閉的
余見認為總要找一些目標,如我就是宗教信仰---佛教.
你可以看看什麼是你喜歡做的,如足球,影相,internet,游水等.慢慢培養你的興趣,生活便變得有意思.(以前我也試過有你這個負面想法)
工作方面,如找不到理想的工作,便唯有慢慢適應.及放工後繼續進修,到你有足夠資歴時,便變成你揀工,不是工揀你了.(當年我中五畢業後,也讀了6年夜校)
無怨不成父子,但既然已是一家人,萬事也可以商量.但如真的發生暴力事件,你當然要自保為主,必要時都要報警啊!
上面只是我的—一點看法,不知道適不適合你.
還有一個建議,學佛對我改變很大,明白萬事萬物的真相.如有興趣,可以找我!(有點hardsell)
係人都知每個人都有不如意事, 但偏偏個個人都係咁生活落去, 人人都係咁架啦, 好難得自己有幸做到人, 唔係做其他動物, 甚至死物, 當然每人都有權放棄自己生命, 但係就真係好可惜! 有冇諗過人死左之後會點? 係乜都冇? 定係會有靈魂? 會跟宗教既講法咁去第二道? 如果認為死左就乜都冇既話, 又肯唔肯定? 如果有輪迴, 投胎變左植物死物點算? 因為個感覺其實幾恐怖! 死左之後真係乜都冇晒就梗係好啦, 但如果死左之後真係有仲有意識, 可以好恐怖架, 不如咁啦, 唔開心還唔開心, 解唔解決到一回事, 學下點享受多d野仲好啦, 享受都係一門學問, 真係要學架!
...zzzZZZZ
Originally posted by hold_find at 2006-4-19 11:17 PM:
俾張說明書你
想死呀
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 吹水版 » 笑爆肚開心笑話區 » 我想自殺

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。