<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 2006 NBA Award Winners
返回列表 回復 發帖
Originally posted by queenly at 2006-5-2 06:05 PM:

真係好可惜, 如果今季攞唔到, 咁就以後都無, 咁呢樣野將會成為呢位一代波神既缺憾
未必以後都無ge,
kobe的能力可以去到邊到仲未知~
Originally posted by nashisthebestpg at 2006-5-2 06:08 PM:

Andrew Bogut  la, 新秀狀元啊~
算la,
唔玩la, paul 100%贏~
Originally posted by queenly at 2006-5-2 06:09 PM:
新鮮出爐, 2006mvp係nash!!!
咁快公報咩?
唔好玩我wo~
Originally posted by nashisthebestpg at 2006-5-2 18:08:

Andrew Bogut  la, 新秀狀元啊~
係咪果個打公鹿自誇是歷來最佳澳洲籃球員既中鋒
Originally posted by nashisthebestpg at 2006-5-2 06:11 PM:

咁快公報咩?
唔好玩我wo~
幾時知呀?
唔幫各位睇清楚d幅pic
Originally posted by kakeidevil at 2006-5-2 06:12 PM:

係咪果個打公鹿自誇是歷來最佳澳洲籃球員既中鋒
係啊~
Originally posted by queenly at 2006-5-2 06:16 PM:
唔幫各位睇清楚d幅pic
原來內有玄機~

Diaw獲年度最佳進步獎

NBA官方今天(2日)公佈2005-06賽季年度最佳進步獎得主,本季靠著速度及爆發力捍衛太陽禁區的Boris Diaw以獲得80張首輪選票、累計489分的成績拿下年度最佳進步獎。

Diaw在124位美加地區媒體從業人員中獲得80張首輪選票,因而以489分的壓倒性成績勝出。第二名的黃蜂禁區悍將David West獲得22張首輪選票、拿下283分,第三名的籃網主戰中鋒Nenad Krstic只得到2張首輪選票、獲得65分。

生涯最初兩季效力於老鷹期間,Diaw平均每場比賽只有4.6分、3.6籃板及2.4助攻表現,本季轉戰鳳凰城後,Diaw卻成為太陽固定先發班底之一,他在所出賽的81場例行賽事中有70次先發記錄,而且平均每場比賽可有13.3分、6.9籃板、6.2助攻進帳,平均投籃命中率還高達52.6%,這四項重要攻守數據皆創生涯新高。

此外,Diaw在為老鷹效力的142場賽事中只有14次單場得分達兩位數的記錄,但本季他卻繳出61張單場得分在10分以上的成績單,並有62次單場助攻數在5次以上以及61次單場拉下5顆以上籃板的記錄。
我的最愛: Miki、Stephy、阿仙奴、AC米蘭
"為何還喜歡我,我這種無賴"
今年由季初開始已經留意佢~~
佢得分、助攻同籃板都好平均
由曾經打好多個位都勝任
再加埋一季就咁難得跳升到有咁0既數據
實至名歸
我的最愛: Miki、Stephy、阿仙奴、AC米蘭
"為何還喜歡我,我這種無賴"
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 2006 NBA Award Winners

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。