<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 究竟係港男唔掂定港女太高竇呢?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 香蕉仔OOOO at 2006-5-6 23:11:  s( K; H  g" E: U
% _: L4 Z3 I7 q; l# }8 x8 M# c- M1 e: t
唉,...e + d中學生都識男仔首選係有錢wo-0-: _6 [0 A) j6 e5 c5 J. [! a
因為 我學校 果個通識科 話..女仔既擇偶條件係咩9 a; f( v+ H- |' r
10個有9個都要有錢 第2令仔= =
. |* o# i: S' V& Z; m' C0 h

5 \9 y. p7 Y( c' L9 c; ROn the other hand,香港既男仔(十零歲果D),越黎越多電車男
( u6 J  H1 ?* [  w佢地日日放左學就扑到返屋企打機,唔做運動,行一陣街都死下死下,
! f3 O+ |, _7 y7 {* g% i又唔理下自己個樣同身形,成粒珍寶珠咁4 c( R+ B8 N6 @. L3 ~7 d
到左大個小小,講野識女仔當然唔得la~
  V! {! E  g1 J! c0 m
7 |7 G' {5 v. Q1 m8 O而且平日書都唔睇多本,唔好話係d哲學書lar,連八掛雜誌,milk都唔多睇,
$ H' r9 Y: k+ _0 ^9 x) F& u只係識得睇game書,漫畫,點出黎搵食ar,點埋女仔堆ar?0 u4 i( I8 M) O

1 R2 _. P: P/ V7 X  k# q# r6 [) I講真,香港d女仔,係就係有d貪慕虛榮
6 c9 a; k6 ]3 H# e( [6 y但都係make sence既,講真我又未見過有d"如花"既樣黎屈你 LV (LV代所有名牌)lor
! f7 h, i0 \  T7 @' f而且,人大個左,出到黎搵到野做,講真你唔係真係連個 LV 都送唔起MA~
- U- G& h: m& ]' t5 d7 p- `; a% c我覺得真係FEEL到個女仔真係有心同你一齊既,一個 LV 濕濕碎la0 s7 [: ?: h. H, k3 ~: [: r% a
你連 LV 都買唔起,第時點買車買樓ar?) U' Y4 g; M; W0 b4 U1 U
仲有,我覺得你唔可以咩都唔買俾女朋友lor~9 v. ~9 n4 r  r& ^" W; p
你可以接受到,你自己一身名牌,但你個女朋友就一身女人街貸咩?
, G- E7 v3 O; \  V) G9 X- F+ Z+ i$ _% x
[ Last edited by haman_tt on 2006-5-7 at 09:45 AM ]
沉默.......
Originally posted by haman_tt at 2006-5-7 09:43 AM:7 q0 x: q% _4 R+ }9 k( v
. G- T' @4 O3 H9 O' [7 V6 t
: h  A- P4 V5 S2 q. r; V( O
On the other hand,香港既男仔(十...
+ I3 B: h% Q8 _/ l1 R
9 x0 J, Q1 Q+ q男既睇game書漫畫,女既唔通係睇亞洲週刊?
, r) }  C7 o  ]0 r+ U4 e. {香港d女咪又係睇東方新地,忽然一週!
, R( w( ]8 y& f8 F" E點解男既睇game書漫畫就係唔成熟,女既睇八卦雜誌又無人話佢地唔成熟?- [7 x% E$ ^& x( U) R
大家彼此彼此之嘛。
Originally posted by haman_tt at 2006-5-7 09:43 AM:
/ r' v( K3 r8 Q, {* J0 |0 V; `  n. S. J- Z/ V
- I$ X% d5 B3 U) @. O3 @
  r. L8 T% i" r: K8 x2 B- n
係wo...好多電車男咁
2 Q  j" E- s) B( `. |5 m6 r$ Q. L* a8 O冇計,個個都打機$ `: F; H( ~$ q
最重要係而家d父母迫到d細路好緊* I& F) m% l. B9 \. q: Q% t6 W+ j2 N
街又唔出得多,一日o係屋企唔係讀書就打機...
Originally posted by haman_tt at 2006-5-7 09:43 AM:% l/ X, }6 K& D- H, A
9 y# P) ]" K5 N  ]% U0 ?7 L: h) z. J

# _$ c, J4 z( S7 @5 O# J/ i6 t8 dOn the other hand,香港既男仔(十...
八掛雜誌,milk俾我都唔睇.....我留番d時間整番個mask唔好?+ S0 A8 E' |6 W9 l2 K* e4 B
打機好正常.....睇你出街打定o係屋企打姐......你講o個d似係自閉仔.....
港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..
Originally posted by magic at 2006-5-7 01:25 PM:, r. o" X; [5 j7 U$ O! J
港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..
6 u) G/ x; g1 Z, R* g6 t$ k, [! h( |- Y5 ~/ }( t/ O
無point
Originally posted by magic at 2006-5-7 01:25 PM:
, d3 z& c9 G6 f# C5 @港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..
; ^8 w9 C: r& O8 ~, G! S4 |6 {  `# \
點唔掂法..
Originally posted by magic at 2006-5-7 01:25 PM:. a0 ~3 _5 h, G6 s9 s' x4 k
# L) z4 U! A# q7 B% b$ Z
" t3 T; \1 ]2 r  ]7 g
哈.............. ' K/ ?/ {4 I! v
( K! I$ X9 c% m0 p, `$ W
話港男唔得, 0 y5 m; c% g3 }% b8 n9 x0 W2 ~+ b
港女又好得去邊先 ??
Originally posted by haman_tt at 2006-5-7 09:43 AM:
% p* \; W8 G6 p5 _$ G. L* K5 D# h
/ E  d% I9 s3 e( B
, \# V+ I. l; j. gOn the other hand,香港既男仔(十...
; |( L$ r8 C$ Y2 K) i" y# C. ?; }$ @9 m3 ?) D
3 J7 B3 y7 O9 _
自己一身名牌--> 你講LV級數既名牌,起碼一個月揾兩三萬,除非係專業人仕,否則要捱四五年先揾到
7 p; }8 Q# w8 t& w: j% T你連 LV 都買唔起,第時點買車買樓ar?--> 就係攞買LVd錢去做首期,俾一成?真係供三十年咩! 又無埋由浪費社會資源,申請公屋掛?!
- a: K8 m8 K  A% }但你個女朋友就一身女人街貸 --> 一個人大學畢業,有份工,無論男女,未至於要一身女人街貸吓嘩?!
( D& [# E+ H: @1 H* A' Q5 m大把有錢佬,d珠寶首飾都係借俾d女帶下咋,帶完要收返!!
Originally posted by haman_tt at 2006-5-7 09:43 AM:% B. I) ~. S( a5 s6 |) d2 p
4 {2 |) B0 i( B
5 N: }5 G0 c* n5 e# h+ P1 x4 @8 G
( A, _, P6 U2 U) t
! R5 m5 H- v' W' Z0 v: I3 W/ J' t/ d.........
* U5 Z3 t, a+ ^4 ^) N% j* F3 O  g- {  p, ?+ z/ k
虛榮................8 n* z% _/ }8 b8 B' g% X* X

9 R- M& D" F* z3 |/ L  u' D, ~日常用既野, 唔係名牌就好架; \+ K9 x' X2 c) j( i- |
/ E6 r7 v: j- v9 M  f. U. _7 O5 @, z3 t
好老實講, d 女成日話LV, Gucci, Burberry, 5 b( v# H1 }( R" n1 H
有邊果真係識欣賞人地d design, 手工先 ???
% P& C4 q7 Q9 P! K; b唔可以話冇, 但係依家d 女有幾多果知ar ?' K) t& \! M/ b+ r* U, s# E
! J9 o/ F4 ]& U: U6 u* B5 x5 o# F
供唔供得起樓同買唔買名牌係兩回事
8 S/ h; ]; u# A' p' ~同樣, 有冇品味去用名牌又係一回事
# T* a1 \8 H6 F; h( ]
+ j+ K* D1 m. i4 M6 B7 d: u+ L我明白d 女唔多唔少都有d 虛榮心架啦  `+ ^" @* r( q& c6 e8 M
但係都唔好咁過火...........
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 究竟係港男唔掂定港女太高竇呢?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。