<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天主[如果有]..非專利...點解中國人要畀鬼佬點??
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 打狗棒 at 2006-5-9 02:31:6 V7 a1 c, s& J( Y( Z7 f# s
宗教有宗教的一套規舉, 不應以政治的...
  R* l* n1 @4 K3 i$ V" N; E

5 Q- w. l0 c& Q. [" K" O: J4 J1000000.........% agree~!
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by 打狗棒 at 2006-5-9 02:31 AM:
# `0 P9 ]5 O, b/ }7 p6 Y1 H宗教有宗教的一套規舉, 不應以政治的...
3 x9 J- k( p: f* b& B; w% m
# e0 A" F; V& \- s% @8 Q9 h# Tagree x 4; s- V$ q- h2 n- J+ ?  a5 @: D
如果梵蒂岡試吓自己任命幾個中共副總書記, 我諗場戲會幾好睇
Originally posted by 打狗棒 at 2006-5-9 02:31 AM:  C5 S" A3 A) b
宗教有宗教的一套規舉, 不應以政治的...
" R9 Q5 S. a# T/ K6 O+ D
$ p4 n, \" i# h  g6 u. w' M8 h6 Q
講得好 ! 
Originally posted by FishyR at 2006-5-9 01:28 PM:
. }7 H+ d, ~9 x+ u我覺得係各為其主. 陳主教老頂係天主...
1 h2 ?9 X) C( s) A7 X
0 J* p& X' M+ _; A; T+ Lbro,7 a/ D/ [! P) O( k! A( G
天主教所有教會都要由教皇指令架
. B4 R9 k6 b2 c5 k6 b. L. I+ v% L依果係天主教特色之一 * n8 X+ j  ^3 c. F( m

6 m, E" c% A8 v& j& C1 |唔似得基督教6 v4 n/ G( A0 D- f6 O! r
可以自製教會 ; L- ]. H% X5 }+ e8 d9 p

) j! H( M* w/ q* M1 o# _; g0 a愛國教會d主教要宣誓支持共產黨....& _0 o  _% h0 r5 o
可以自封主教既0 o6 u/ d) g6 a( x; i
又點可以叫天主教????: }  E$ o9 ^) ?1 m  N! n

& a  U2 j7 N' u7 u2 X5 z0 k! @) @( F! @) }9 g2 y

6 ?( Q( P; W7 ^4 a. a( U年中有好多人被逼支持愛國教會6 S/ Z" q/ g' F; d. c$ ^. N
真正追隨天主既係唔會理佢架
Originally posted by rest365days at 2006-5-9 05:05 PM:
7 O- x, H, o- F0 M" R1 w, G- s* \- K% V- ?

: Z' {! ]" p8 Q: u0 c# W, hagree x 4
4 z2 c. x' k, q4 G如果梵蒂岡試吓自己任命幾個中共副總書記, 我諗場戲會幾好睇
agreeeee
Originally posted by homan~ at 2006-5-9 06:48 PM:
0 r7 r; t& S% \8 ~. a% T8 `  q7 `2 P1 C9 t4 w& V) |- H$ y  M% N4 Q

& N  q6 G1 n7 g' h8 bbro,
( Q( y  n! \) q+ v) \% O2 s天主教所有教會都要由教皇...
+ l( a1 s7 Y% B; x* X- H8 z, A; Q8 K1 }
大哥, 呢樣正係細佬o既意思. 我覺得任何教會架構都有政治成份. 好明顯大陸容許中國o既天主教信天主, 但唔容許中國o既天主教受梵蒂岡控制. 所以係咪有個咁k喱o既教會囉. : G; v, p: \# A# p2 t+ Y
佢要攪個主教出來, 同宗教本身無關係. 所以支嘿q嘢持, 都唔輪到你講! 你整個梵蒂岡天主教喺大陸實變法輪功.
Originally posted by FishyR at 2006-5-10 02:06 PM:
% r+ u' I4 ~* p# G7 L! a4 t7 k$ b& }  ^; k' D  [) l

% z( o0 L" U5 z+ `% z大哥, 呢樣正係細佬o既意思. 我覺...
& ]' g0 B& D" v3 D# q' D
............咁緊張人地自己封...因為利益而矣!!!
9 |* w* G* Y' v5 e1 Z{不能控製你...點得??......一定耍我來控製....我最巴x閉..你地中x人想自封???慳xD啦....}
magic 兄, 我唔支持係因為呢個係大陸o既政策. 無得改變, 亦無得多咀. 佢做o物, 我係咪喺度吹吓水囉. 硬要拍哂手支持呢d擦鞋仔嘢, 我無興趣.
Originally posted by FishyR at 2006-5-11 10:06:
% [: s# g$ i9 B) Imagic 兄, 我唔支持係因為呢個係大陸o既政策. 無得改變, 亦無得多咀. 佢做o物, 我係咪喺度吹吓水囉. 硬要拍哂手支持呢d擦鞋仔嘢, 我無興趣.
3 E. H, @1 S* r& r2 s" _哈哈, 同佢講都嘥X氣, 佢已經自封為"天鼠教教主", 大家都唔同Channal, 由得佢宣傳佢既教義啦, 香港有宗教自由架...........5 g; A: `0 t& @
$ X+ h9 M% D, ]8 J- `
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=113920&fpage=1
' h; j  H( C2 Q8 s$ A# Y
5 e1 S4 S6 X# W' A4 r[ Last edited by 打狗棒 on 2006-5-11 at 12:45 PM ]

564 x 424 PIXEL下載

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天主[如果有]..非專利...點解中國人要畀鬼佬點??

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。