<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 電腦區 » [求助]harddisk摩打壞咗
返回列表 回復 發帖

[求助]harddisk摩打壞咗

有冇辦法可以應急,令佢迴光返照,等我copy咗D data出來先?
你點知係摩打壞呢?
隻harddisk開機時摸落完全無反應,正常的話摸落會有感覺,例如少少暖,會郁,但佢完全冇,郁都唔郁,所以應該是摩打壞咗
forget it....it can not be saved any more.....

no one can open the harddisk and switch the motor man.....
Originally posted by slwong3 at 2006-7-11 05:41 AM:
forget it....it can not be saved any more.....

no one can open the harddisk and switch the motor man.....
邊個話?
出邊大把電腦公司可以咁做,可以幫我修理,可惜收費也十分高,而且我也不需要修好harddisk,只要它復完一會,待我copy data後,拿去保養就可以了(未過保養期)
Originally posted by hold_find at 2006-7-11 08:37 PM:

邊個話?
出邊大把電腦公司可以咁...
你都幾搞笑個喎
又唔想俾錢又想整得好

摩打 d 野一壞就壞
點會有回光返照呢回事架

唔想俾錢出去整既話就節哀順變把啦
Originally posted by tonyw at 2006-7-11 07:39 PM:

你都幾搞笑個喎
又唔想俾錢又想整得好

摩打 d 野一壞就壞
點會有回光返照呢回事架

唔想俾錢出去整既話就節哀順變把啦
咁我有保養嘛,俾錢整樣未過保養期的東西,心情好複雜
而且俾錢整仲貴過買隻新,D data話重要又唔係真係咁重要,但又不是不重要,由我開始用電腦就儲起,又有D已經在網上「絕版」...

[ Last edited by hold_find on 2006-7-11 at 07:46 PM ]
有冇人有迴光返照的秘訣?
Originally posted by hold_find at 2006-7-11 07:44 PM:

咁我有保養嘛,俾錢整樣未過保養期...
wakakaa....
片定相呀!?
你去黃金問下d人睇下救唔救到你隻harddisk
Originally posted by chong2002 at 2006-7-14 01:20 AM:

wakakaa....
片定相呀!?
你去黃金問下d人睇下救唔救到你隻harddisk
又片又相,兼未過保養,相影得不太靚但對自己來說是進步的歷程,已有非常大進步,片是BT的,但大多已沒種...
所以真係15/16,俾錢整又好似好浪費(問過了,成$1000,而且只有1GB相左右),唔整又唔捨得D資料
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 電腦區 » [求助]harddisk摩打壞咗

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。