<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大陸網民大鬧香港: 要香港的那些窮人改變態度再去吧!
返回列表 回復 發帖
Originally posted by bigfish at 2006-10-8 11:44 PM:  f2 J4 m( g; [+ X2 _3 E
希望港府採取政策, 所有未去過外國讀書o既中國人都唔俾入境啦
$ U' r4 k  ?) l+ V" c

& M0 x2 v, E/ A; k4 l4 ]" G) m; O1 d  _1 Q- n8 ~2 P
Hello BIGFISH/ Z  J1 Z, |! u! `3 c3 t+ _- {

! L7 m8 w5 p4 k! ^$ h好有創意 播。。。不過點樣CHECK 有無去過外國讀書 呀?: O7 n/ r  W0 |5 `: b" x! j5 ^
Originally posted by vv1668vv at 2006-10-8 23:02:5 B" t# h; J' S/ T
很明白你的感受。如果你知道,能分別...
6 [3 q- x3 r' @6 j3 e! B: P' Q) _1 M4 \跟本依家成個社會都變左,變差左,好多人都以為只係有錢就得啦,冇理過其他道德上o既野,就好似講粗口咁,周街都有人講,但係冇人會覺得自己係錯o既,覺得自己錯左就會改啦,知錯而唔改就另外講法啦。總之唔好理大陸落黎玩果D先,鬧人之前最緊要睇下自己有冇做緊D你想鬧o既野先
真很有道理; v( z9 Q/ f& u. Z$ }  n
有人去你 屋企 搞亂檔 你會唔會 坐視不理 呢?
# E/ M' t8 s$ V1 O! J+ R可能將這句話勸道給
& U! J  E* _2 c! H白食香港,還猛鬧香港人的大陸人聽聽。效果會不會更好?
! E2 ~  [+ M6 R  z. _9 U
( R* m. D$ ~6 K7 [% Q[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-9 at 01:26 AM ]
版主 唔好意思。又按錯了。。
/ x3 c) {2 p: h+ F9 ^7 }如果可以的話,麻煩你  刪除哩倆個POST。
. i4 E5 d" S- ^唔該曬
7 x' M& t/ s4 e1 ?3 s: B" Q; g
9 z" V; b% l9 l# I6 t2 u; Q/ A[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-9 at 01:12 AM ]
$ `" v5 P/ i! J6 x, U+ `! B$ d
, L' r2 l- c! m$ v/ g
[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-9 at 12:55 AM ]
Originally posted by vv1668vv at 2006-10-8 16:41:2 n: w$ U( T6 C& a0 T% W
/ M9 U0 |! j0 \8 W; w

" q$ X3 L# T: u6 n5 C4 I懂得分辨的人,總會知道的。
& M/ w. _& b4 L' _! Q) c2 Q# {6 M" j( B
[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-8 at 04:45 PM ]
* H+ I* M8 S1 H% z
1 [& l, U) _5 F+ M" X* Y/ ^請vv1668vv兄賜教
.
Originally posted by bigfish at 2006-10-8 23:44:0 p' K  m  V' {: D
希望港府採取政策, 所有未去過外國讀書o既中國人都唔俾入境啦
# L! h, E1 M. N+ P0 p  }5 y+ V( _& p
去過外國又點???
8 t* @* X6 R6 A2 O! Z! T5 ?3 B外國指咩野國家先?係所有國家,定係指1,2個國家呢?
.
未去過外國讀書o既中國人?咁只會引申另一個問題--- 歧視 ,E.G.因為細個冇錢去外國就唔可以去香港? 冇去過外國讀書就一定冇禮貌?係外國讀書我唔覺得一定有禮貌囉!!  最重要既重點係,香港天然資源勁少,勝在其中轉站既優勢先發展到今時今日!現今好多其他中國城市都可以代替到香港,唔該個班"高傲"既"香港人" 唔好再以為人地冇左你唔得,而家係我地冇左人地唔得,唔該講野時留一線!
Originally posted by Dolly!Sit! at 2006-10-9 18:38:
7 h( ]8 \" p* G* r6 A未去過外國讀書o既中國人?咁只會引申...
+ A+ a/ B6 T1 G$ J  z' K
" L6 r9 S5 y: H# O$ J( u: b" l! h
% t0 f# h) E  g$ C" B' @; e1 o. b8 Z
& u; i- J% V3 d' e6 a8 }# L外國人好有禮貌咩?
8 Q9 |3 ~6 ~; Y6 i7 }2 p  |  J7 }6 ?唔少外國老師講書時講粗口
.
Originally posted by 155220 at 2006-10-9 06:20 PM:
6 b8 P, K, B* [! `
  J! N4 j! |% H3 g( G7 K+ ~+ q) N
! v9 K4 \, N: J1 d% f* i請vv1668vv兄賜教
) A5 h+ e, c3 r7 F+ o+ {7 ]- ^

" ]7 I) ?! Z  |9 a別客氣
& x4 H$ Z" j- N& X要說的已經說了。。。要明白的總會明白。- l+ D6 X& [& h' I" h

5 V  J! `4 [/ y! x[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-9 at 10:34 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大陸網民大鬧香港: 要香港的那些窮人改變態度再去吧!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。