<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 英超成為貴價聯賽 終於殺到埋我地身
返回列表 回復 發帖
Now根本就蛇吞象
428一個月?
428x12=$5136  姐係一年半萬去睇英超?
我想睇,都唔想裝啦
佢根本就屈
D野又成日搵笨
我裝上網上爬
話送Now TV,免費送兩個台比你(又唔選得ESPN,要比$100一個月)
跟著上佢的Now Music又乜都唔睇得
全部要收費,極憎now
支持社民連!
Freedom Forever
Originally posted by bigfish at 2007-1-15 01:39 PM:

db 一加盟, 佢就立即超越意甲成為第二聯賽
呢句都可以攞獎
Originally posted by sas at 2007-1-15 02:11 PM:
Now根本就蛇吞象
428一個月?
428x1...
pp拉芙 tvxnts 呢d係網上睇囉
Originally posted by sas at 2007-1-15 14:11:
Now根本就蛇吞象
428一個月?
428x1...
佢用2億美元買播映權, 即港元15億6千萬

睇英超每個客收 $5136/year

即係如果佢72萬個客裏面有303738個用戶subscriber 佢佢就返本

如果有350000個用戶susbcriber 佢佢就已經勁賺2億3千7百萬

不過有無咁多人肯俾真係吾知, 有無咁多人付擔得起亦都吾知

我淨係知道為左滿足佢既野心

令消費者suffer 貴電視貴英超, 因為價格吾合理, 令我失去睇英超既機會

這實在是惡性競爭

吾會對足球有乜好處
Originally posted by buengland at 2007-1-15 03:30 PM:

佢用2億美元買播映權, 即港元15億...
家庭用戶就係咁o既價, 如果食肆商戶酒吧 k 房想轉播英超就要俾一個好高價錢
所以人地話英超值錢就係咁解
如果 now 整個意甲台, 巴甲台, 法甲台, 你估有冇人肯出 $10/month 去睇丫
Originally posted by bigfish at 2007-1-15 07:23 PM:

家庭用戶就係咁o既價, 如果食肆商戶...
傻喇~now咁樣吊高黎賣 遲早搞到無人睇英超就真~
ps. 如果now投到意甲 又10蚊有意甲台 我第一個買
I hope MUTV can be subcribe in hk next year, In the UK, MUTV is a subscription channel costing just £6 per month. And you can watch all Man Utd Matchs, Korea and japan also have, so i reckon there is a chance in hk~

http://www.manutd.com/default.sps?pagegid={CD1D9650-C554-450E-9E6E-CC99FA7533AC}
"The only thing that goes with the flow is a dead fish"
李家就黎肥到條底褲都着唔落!!!
Originally posted by 戰虎 at 2007-1-15 08:58 PM:
李家就黎肥到條底褲都着唔落!!!
人地有錢就有權 bid 啦, 你有錢你都可以投架
Originally posted by harvey22 at 2007-1-15 07:59 PM:
I hope MUTV can be subcribe in hk n...
我都希望快d 有 MUTV 睇啦
莫講話 $60/month 啦, $160/month 都柢睇啦
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 英超成為貴價聯賽 終於殺到埋我地身

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。