<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » $200睇英超!!!
返回列表 回復 發帖
Originally posted by ASPP at 2007-1-18 08:33 PM:
但係$200係唔係播足晒咁多場先 ?
NOW是買了最勁和最雞兩個PLAN,完全佔有香港的轉播權!
因此理論上如他們資源充足,是可以播足所有賽事,而不會播切頭切尾部份!
還有NOW是和無線收費台在一起,到時無線新聞體育報導也應該會再一次出現英超的新聞片段!

[ Last edited by locklock on 2007-1-18 at 09:56 PM ]
Originally posted by hugh090702 at 2007-1-18 08:12 PM:
係一個可以接受既價錢......睇黎now想薄利多銷
我就覺得平得滯, 可以再加價
例子, 買個 burberry 係咪應該貴過 G2000 先?

[ Last edited by bigfish on 2007-1-18 at 10:16 PM ]
Originally posted by bigfish at 2007-1-18 22:14:

例子, 買個 burberry 係咪應該貴過 G2000 先?

[ Last edited by bigfish on 2007-1-18 at 10:16 PM ]
咁你快d寫信去叫李生加價啦~
之後就拿拿聲上嚟出post發動遊行~
如不得要領就再將行動升級去絕食~
我精神上支持你架大魚兄~
事不疑遲喇~
你快d去寫信先啦~
Originally posted by bigfish at 2007-1-18 10:14 PM:

萬中無一o既諗法呀
如果你覺得$200 太平
你可以叫人硬收$1000架 我諗now唔會阻你仲好歡迎
(now:有個傻仔消費者叫我地收貴d)
Originally posted by locklock at 2007-1-18 01:47 PM:
電 盈 主 席 李 澤 楷 一 直 引 以 為 傲 的 「 四 網 合 一 」
( 電 視 、 固 網 、 手 機 及 互 聯 網 ) 將 可 發 揮 作 用 , 除 了 固 網 電 話 外 ,
互 聯 網 及 3G 流 動 電 話 亦 將 會 全 方 位 播 放 英 超 聯 賽 事 。
佢咁鬼勁又唔見電盈股價返家鄉
就算佢$200都吸引唔到我
依家我睇有線都係$200
有線又有d自家制節目
睇英超都睇左咁多年啦
9成時間係睇有線既
聽佢地講波都聽到慣晒換左人講都聽唔慣啦
有線地位太深入我心如今只有走偏門
$200睇英超and其他足球賽事﹐呢個價錢都ok﹐不過cable就百幾蚊包晒基本﹐now就連news都冇得睇﹐好似有少少呃錢...
我嘅女神~~~鄭萃雯
永遠最愛Lia、Neko....可惜,2個都係屬於別人的……
Originally posted by donald15 at 2007-1-19 12:26 AM:
佢咁鬼勁又唔見電盈股價返家鄉
就算佢$200都吸引唔到我
依家我睇有線都係$200
有線又有d自家制節目
睇英超都睇左咁多年啦
9成時間係睇有線既
聽佢地講波都聽到慣晒換左人講都聽唔慣啦
有線地位太深入我心如今只有走偏門  
電盈股價永遠都不會再番你所想的家鄉,因為它已拆細了,還有背後因素和全球電訊業不
景,另他回鄉機會極難。再加上當日根本就是一個泡沫,爆破後打回原形是十分正常。
其實如果當是還是盈科的仙股時代你買下,現在還未輸錢,但有多少人升到咁高都唔沽咁白痴!?

你到算十分特別,不受無記慣性收市荼毒,而選另類愛嗜有視。但問題係有線的收市主要
來源是英超轉播權,如果他失去了這張黃牌,他的壽命也不會長。他現在的自家制作是要
收錢的,無記和亞記都係免費的,他用什麼跟人家鬥?所以才要對出新卓頭,$1雞開台,
搏你上台後再屈你開,威迫利誘的方法短時間可能WORK,但時間一長,便會發現是在
燒銀紙。其實他們行這步,第一樣事情改變的就是預視未來的股票價格會大跌!繼而另經
費緊絕,最後便要大裁員,然後縮減盈運經費,你現在所說的高製作便會隨之而消失,最
後便會像現在的亞記,進退失據,只能外購劇集,但試問要比錢,而最後的質素和亞記一
樣,有誰會願開,到時便可關門大吉。現在有線內部應該會有人仕大變動,很多人會回歸
毛記或亞記,這是必然會先發生的事,人望高處!

[ Last edited by locklock on 2007-1-19 at 03:05 AM ]
問題係西甲仲係CABLE
我都覺得幾平,可以接受
我是車仔迷
陳皮好殘忍,
見死不夠
Originally posted by locklock at 2007-1-19 03:03:

電盈股價永遠都不會再番你所想的家鄉,因為它已拆細了,還有背後因素和全球電訊業不
sorry....真係唔覺~
你到算十分特別,不受無記慣性收市荼毒,而選另類愛嗜有視。但問題係有線的收市主要來源是英超轉播權,如果他失去了這張黃牌,他的壽命也不會長。他現在的自家制作是要收錢的,無記和亞記都係免費的,他用什麼跟人家鬥?所以才要對出新卓頭,$1雞開台,搏你上台後再屈你開,威迫利誘的方法短時間可能WORK,但時間一長,便會發現是在燒銀紙。其實他們行這步,第一樣事情改變的就是預視未來的股票價格會大跌!繼而另經費緊絕,最後便要大裁員,然後縮減盈運經費,你現在所說的高製作便會隨之而消失,最後便會像現在的亞記,進退失據,只能外購劇集,但試問要比錢,而最後的質素和亞記一樣,有誰會願開,到時便可關門大吉。現在有線內部應該會有人仕大變動,很多人會回歸毛記或亞記,這是必然會先發生的事,人望高處!
鍾意睇有線好特別~?
我都唔睇毛記亞記架喎~
就算睇都係間唔中睇吓d劇~
不過對上要追嘅劇集已經唔記得係邊套~
你個睇法好得意~
有線其實已經攬咗班有約人喺手~
平均我相信英超完咗仲可以執多半年~
另外無投英超所慳返嘅錢唔係小~
你唔係吓話....同毛記亞記比....
人哋買返嚟d台都幾十個啦....唔好傻....
如果你睇得咁通有線大跌你發咗啦....
你主觀得嚟見解夠獨特~
想問吓你係咪好憎有線~
我從你篇嘢feel到你好有憤青feel~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » $200睇英超!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。