<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 逼宮
返回列表 回復 發帖
今次真係斷正,正當卡比路以為得到主席力挺之時,大刀闊斧式向一眾球員開刀,
甚至連球迷也不放過,一併臭罵,以中指對之攻之。但在背後的老細又其身不正,
有樣學樣的在大學演講上痛罵球迷和球員,真係好似上下齊心,四方百面放箭。

但他們忘記了在場上踢球的仍然是球員們,無論教練有多雄才偉略,無輪主席有多
遠大夢想,也絕不能視球員自身利益於不顧,甚至在制裁球員們之前,也應和律師
交流意見,才是正道。而不是一意孤行,自以為變革就要有人犠生。

大家可能覺得球員過了30便為之老,其實這是大錯突錯的想法,理論上球員是可
以戰至35也不打緊,問題是要看教練如何調配使用,更何況31的碧咸,離35
這數還有很遠的距離!皇馬四老今次出來表達球員們真整的理念是正確的做法,因
為近期的內鬥,聲音太雜,跟本不知誰在操控誰,也會為外界帶來多方謬誤。現在
形勢明顯是主席十分不利,而卡比路亦難逃一責,因為他們的高調而付出了沉重的
代價!看來今次一定要有人走,看看到底是主席還是教練了!

[ Last edited by locklock on 2007-1-19 at 11:14 PM ]
真係反啦
皇馬兵變呢單野, 真係好睇過戲
日日都有新料, 包唔會悶親fans
如果卡達朗退位, 分分鐘會選碧咸做臨時主席, 到時碧咸話唔定遲一季先走都唔奇架
Originally posted by bigfish at 2007-1-20 12:23 AM:
如果卡達朗退位, 分分鐘會選碧咸做臨時主席, 到時碧咸話唔定遲一季先走都唔奇架
呢個假設...今晚發夢同周公一齊見證...
man utd~~~CARRICK

Cyndi Wang
Originally posted by bigfish at 2007-1-20 12:23 AM:
之前又話beckham轉會係好事 依家又想人留低
haha 矛盾
今日睇東方體育版, 入面有幅相話碧咸見到皇馬柸賽出局係場邊偷笑
雖然唔知係咪報紙佬吹水, 不過真係幾搞笑
碧咸轟會長﹕「大話精」 1月 20日 星期六 【明報專訊】

皇家馬德里「禍不單行」,在前晚的西班牙盃遭貝迪斯逼和1:1後宣告16強出局,並有傳
碧咸當眾炮轟會長卡達朗是「大話精」。

有研究則指皇馬在失去碧咸的商業效應後,
每年將蒙受4.5億港元損失。

皇馬會長卡達朗日前在演講中斥碧咸欠缺職業操守,因為沒有球隊收容,他才被迫轉戰荷
李活,又冷嘲老將古迪有名無實,結果引起球員不滿,令卡達朗要公開道歉。

有指碧咸曾炮轟卡達朗:「你是『大話精』!你向球迷說我已在洛杉磯買下新居及私自與
銀河簽約,但事實不是這樣。我的隊友一向也尊重我,只有你從來不會!」

貝迪斯8強遇西維爾

另外,有學者表示失去「萬人迷」,將令皇馬每年損失4.5億港元:「皇馬不止失去碧咸的
肖像分紅,沒有了他的明星魅力,皇馬恐怕也難像高峰時般吸引廣大球迷。」

唔知依D係咪就係叫做 "雙失"!人財兩失!
失去高觀眾入座率!失去肖像權分紅!

手機汽水罐亂咁掟 皇馬西盃出局球迷失控!  20/01/2007

皇家馬德里衰野一單接一單,周五凌晨西班牙盃強陣出擊,主場竟然遭貝迪斯逼和一比
一,更因作客入球不及對手,於十六強止步,主場球迷忍無可忍掟落球場柴台,當中包
括汽水罐同手提電話,就連旁證都唔好彩被掟中,都唔知會唔會有手尾跟。

雖然羅賓奴在開賽五分鐘近門建功,但丹尼在三十七分鐘為貝迪斯追和,兩回合計雙方踢
成一比一,貝迪斯憑作客入球優惠晉級八強。其實皇馬被追平後,巴拿貝球場已不斷響起
噓聲,至完場前,有球迷用汽水罐掟中旁證左臂,貝迪斯門將杜巴斯亦幾乎被手機掟中,
證明皇馬擁躉嬲到出火,難怪頭卡比路輸到失常亂:「我認為球隊踢得唔錯,輸波只
是欠運,足球就是這樣,我覺得好開心。」  

碧咸雙聲道狂插卡達朗

另外,自從卡達朗在大學演講中狂插皇馬球星錄音曝光之後,呢位皇馬會長近日不斷向各
方面「耍霖」,日前更加親自去到皇馬訓練場向球員逐一當面道歉。不過畀卡達朗鬧得最
甘既碧咸,一腔怒火似乎無法平息,火滾起黎話知佢係會長,當住全部隊友面前兜口兜面
炮轟卡達朗係大話精,仲英文同西班牙文都出齊。

(碧咸文化水平又進一級了,雙語廣播,大話精西班牙話唔知點講!?

[ Last edited by locklock on 2007-1-20 at 12:44 PM ]
唔識尊重球員既教練真係抵死
Originally posted by locklock at 2007-1-20 12:19:
碧咸轟會長﹕「大話精」 [col...
我信打好波就會有Fans,球唔球星只系花巧野,而花巧又冇料既人更系炒左都冇人可憐
Originally posted by Rated-R at 2007-1-20 12:42 PM:
我信打好波就會有Fans,球唔球星只系花巧野,而花巧又冇料既人更系炒左都冇人可憐
每年4.5億都叫花巧野?我想連李嘉誠都唔會咁白痴,送財神走!
皇馬要成積係無錯,但係為了成積而將所有罪說成是球員們的錯,就有點兒那過!
問題唔係你有無鬥心就有觀眾,西班牙唔係香港,人家的職業足球已發展成熟。
球星對每一個大球會來說都很重要,更何況碧咸這種世界級球星更是。
要有一個像碧咸一樣有魅力的球星出現,可話是千載難逢,唔係努力踢球就可以有的!
現在皇馬失去了碧咸,未來希望只可以放在魯爾身上,但他是西班牙人,
發揮作用也只可以局限在西班牙境內,對發展歐洲或是全世界都沒有太大益處。
再加上他的年歲已和碧咸相差不遠,快要退下來,因此未來希望一係就要再比錢買,
唔係就自家找出來,可能就是拉莫斯或是羅賓奴!

好多人都唔明現在皇馬的問題不是在碧咸和朗拿度兩人身上,而係戰術變化少的問題,
卡比路的4231無錯是很強,但整個賽季都用這種陣式,在第下半季一定會吃盡苦頭,
你估人家傻架,睇到熟乜野筆記都做足,你好容易就會比人迫和!上半季來說皇馬的成
積已叫不失禮,仍在三甲之中,亦沒有出現像華倫一樣的災難性下滑,但下半季要維持,
一定要在陣式上有時作出小量改變,難道這不是用碧咸的好時機嗎?但試問你上半季咁用
佢,下半季佢又要磨合,咁又點會有發揮。想想曼聯今季打得這麼棒,又何常不是常有改
動,或多或少都有變,有時4411,有時433,有時442,來來回回的運用,但卡
比路初到貴境,就打死了4231,會不會太執著?都係過句,球員好與壞,不一定是自
身問題,可能是教練的執著,另他們受害。卡比路唔係第一次誤人子弟,現在在富咸踢球
的蒙迪拿亦是他曾棄用的球員,但試問蒙迪拿的入球能力又何常有下滑過?現在仍在富咸
書寫個人足球理歷中。(蒙迪拿離開現在的羅馬,是因為現在的教練史巴尼堤打無鋒陣多!)

[ Last edited by locklock on 2007-1-20 at 01:00 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 逼宮

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。