<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【飲食區】 » 牛奶鸡蛋煎面包
返回列表 回復 發帖

牛奶鸡蛋煎面包

《主料》:牛奶,鸡蛋,全麦面包
《配料》:枫糖浆,蜂蜜,肉桂粉

做法步骤:
1)一个鸡蛋敲到碗里,加1/4杯的牛奶或者豆奶,搅和匀,
     不反感的话,可以加点儿肉桂粉。

2)2-3片全麦面包,蘸上蛋液,不粘锅热少许油,
    把蘸了蛋液的面包片放进去两面煎黄就好啦。吃的时候,
    可以浇点儿枫糖浆,没有的话,来点儿蜂蜜,或者,
    不喜欢吃甜的的话,就直接吃好了。
哈~個樣好似鵝肝
   ∧_∧
  ( ´Д` )  /"lヽ
   /´   ( ,人)
(  ) ゚  ゚|  |    
    \ \__, |  ⊂llll
        \_つ  ⊂llll
      (  ノ  ノ
       |  (__人_) \
      |   |        \    \無事看海
咁米即係西多士
Originally posted by 勇勇 at 2007-5-28 13:55:
咁米即係西多士

擺明係西多士    好似幾好食咁
噫..幾得意喎, 我都想試下食 (不過唔知我整得好唔好食呢!?!?!?!)
Originally posted by another_me at 2007-5-28 17:45:
噫..幾得意喎, 我都想試下食 (不過唔知我整得好唔好食呢!?!?!?!)
面包蘸蛋然後攞去炸,有幾難啊!
Originally posted by 勇勇 at 2007-5-28 01:55 PM:
咁米即係西多士
个名好听 d吖嘛~
Originally posted by Maxson85 at 2007-5-28 19:58:

个名好听 d吖嘛~
冇糖漿,唔知會唔會唔好食呢!
鍾意食這類的話
去佐敦的澳洲牛奶公司吃常餐
一流
Originally posted by cmchi at 2007-5-28 20:46:
鍾意食這類的話
去佐敦的澳洲牛奶公司吃常餐
一流
佢地D面包真係好正,,蛋牛治冇得頂
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【飲食區】 » 牛奶鸡蛋煎面包

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。