<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 3黃1紅掛雞(一早應該啦!)
返回列表 回復 發帖

3黃1紅掛雞(一早應該啦!)

[center][/center]
烏龍球證掛雞訴苦 普爾為3黃1紅痛哭

英超「名哨」普爾「掛雞」,在去年世界盃創造「3黃1紅」經典申訴遭英格蘭足總脅迫
才含恨「告吹」;又回想3黃1紅醜事令他「冇面見人」,不時偷偷痛哭,幸得碧咸和
曼聯領隊費格遜致電安慰才令他振作。不過普爾的烏龍事件層出不窮,8號仔相信廣大
球迷難會因他的眼淚感動同情,特別是常炮轟遭他針對的車路士領隊摩連奴,當他獲
知費Sir與普爾如此密切,豈不引起另一場風波?

英國球證,甚至是世界級球證的執法恥辱,都唔明佢點可以係06世盃後還回國執法!
英國足總比多年佢玩都已經係天大笑話,拖低英超執法水平!

---------------------------------------

綜合外電德國.柏林二十八日消息:由於在分組賽F組克羅地亞對澳洲的賽事中犯下嚴重錯
誤,英格蘭球證普爾無緣在本屆賽事繼續執法。

國際足聯的決定經已是預期之中,普爾在克、澳之戰向克羅地亞守衛施蒙歷出示第2面黃牌
後沒有即時以紅牌把他驅逐離場,當普爾在賽事中第3次舉起黃牌警告施蒙歷之後才向他出
示紅牌,但一切都來得太遲了。

這次事件可說是普爾執法生涯的最大污點,但這並不是普爾於本屆賽事首次「出洋相」,
他於韓國對多哥的一場G組分組賽中,向多哥球員阿巴路作第2次黃牌警告時竟向後者先出
示紅牌,然後再出示黃牌。

國際足聯同時證實俄羅斯球證艾雲諾夫將不會繼續於本屆賽事執法,因為該名即將退休的
球證於荷蘭對葡萄牙的16強大戰中,合共向雙方球員出示了4張紅牌和16張黃牌,刷新了世
界杯決賽周單場賽事出牌最多的紀錄,而其當日的執法水準受到各方批評。

[ Last edited by locklock on 2007-5-31 at 02:42 PM ]
普爾...
整體都ok...
只係果次「三黃一紅」令佢俾左人一個負面形象...
man utd~~~CARRICK

Cyndi Wang
哈哈!LEE個大笑料真係應該一早退啦,佢連記性都冇點做球証啊!
冇記性係會好危險架!大家記唔記得周星星同學啊!
Originally posted by iknow at 31-5-2007 14:47:
普爾...
整體都ok...
只係果次「三黃一紅」令佢俾左人一個負面形象...
艾雲諾夫真係好冤枉.............................
明明果場兩隊波真係踢到起晒火!!
點解比牌多都有錯???

咁係咪以後22條柚連教練同後備齊齊互毆都警告就算???
蓄意拉布蓄意傷人係咪以後唔洗比牌??
一向唔係咁中意佢
特別係亨利快開罰球的處理
咸濕四眼仔
球證控制球員係場內既情緒並唔係靠出牌.....就係因為佢太早就俾黃牌.....搞到場波一開始已經好有火藥味....同埋有d牌又真係俾得唔係好o岩.......deco同boularouz張紅牌真係有d亂唻.....果場都算係其中一場唔係踢波既淘汰賽....=.=
Originally posted by Edgar Davids at 2007-5-31 15:40:

艾雲諾夫真係好冤枉................
哈哈!佢最衰係計錯數〔三黃一紅〕

xdd

哈哈!佢最衰係計錯數〔三黃一紅〕乂dd
Originally posted by gaga321 at 2007-5-31 23:00:
哈哈!佢最衰係計錯數〔三黃一紅〕乂dd
老友你呃post呃得好明顯喎,一個字都唔改
Originally posted by Taffai at 2007-5-31 05:48 PM:
一向唔係咁中意佢
特別係亨利快開罰球的處理
呢個又唔止普爾...
係成個英格蘭聯實ge慣性...
man utd~~~CARRICK

Cyndi Wang
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 3黃1紅掛雞(一早應該啦!)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。