<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 呢排天氣好熱,一日沖N次涼
返回列表 回復 發帖

呢排天氣好熱,一日沖N次涼

慳冷氣費變成浪費食水
我最多都係兩次而已...
man utd~~~CARRICK

Cyndi Wang
沖涼都係短時間舒服, 开冷氣係最持久方法~
Originally posted by kuru at 2007-6-6 05:45 PM:2 X# g+ b8 M" Z) k. R/ \$ @
, ~! t" b9 I; w" _/ S/ e
但開冷氣又令氣溫繼續上升喎..., h& B# A3 V! c& c( k, L
惡性循環...
Originally posted by kuru at 2007-6-6 05:45 PM:% e8 [! u) T' J; O
. x9 }8 L$ e! j5 c, o) I
沖涼除左想舒服...1 c/ ]: I" r3 m" N4 ]  k, ~$ q! u
最重要係沖走身上ge汗...
( L& b# U2 K) P. T" n  B唔沖ge話...留喺身上只會臭=="又痴立立...
) \1 q* l) x1 F( `( T8 J) Y6 _重唔舒服...1 H  q( W, u- e: c. s& z! O4 r4 Q
開冷氣, 好唔環保...不過因為d人開...d熱氣「公」晒入屋...所以先開=="
. ]9 t. B4 [7 x  L3 ~7 o  C有冇可能全城都唔開冷氣呢...唔知~
1 y$ Z5 j8 T8 \" z& `# `姐係唔係果d咩q野唔開冷氣日...呢個日子基本冇咩人理...# F$ X6 G2 d9 N& U4 v" W) V
學校參加左都照開校長室, hall果d...只係唔開課室=="

Cyndi Wang
Originally posted by iknow at 2007-6-6 06:20 PM:
* b$ U* g1 y- C5 j
7 S7 h1 n; `" _0 A$ G沖涼除左想舒服...1 b0 |7 Z  T0 S+ u
最重要係沖走身...
  p/ _. {/ O" W2 p5 p$ u0 i2 g5 l
- i/ S+ O" t! P8 L! y* r9 {唔開冷氣日確實係好...8 |9 f6 z  e3 k) Q5 g& O( a: f/ a5 E
但另一樣影響天氣就係交通工具...
$ W, j: M4 v: l( ^( k& V) s! a7 V- f' _/ l6 i; V
唉..對比番我以前讀中學時..都係6年前..( B% `6 c8 V' Y/ V- L6 o7 L+ D
間學校無冷氣...淨係頭頂四把大風扇...0 z5 C7 |4 u* m  Z) @% |/ I5 X  @; L
好爽..不過坐正下面就會吹到頭暈=.=
好普通的曼聯迷~_~

Originally posted by babo at 2007-6-6 06:26 PM:/ f0 T$ f& W: w; H; A4 M
7 i3 x- o" F# \! {  s$ D

/ r( e8 y' Y, g/ A唔開冷氣日確實係好...
! J- m9 W% R. _- S但另一樣...
' e5 R/ |6 i) b+ O8 D  G我小學果時學校都係未興裝冷氣.... g% p: \2 \& v
個個都出晒汗=="
: D) f3 Z: m4 D俾吊扇吹真係好正~
7 h+ a. U# y  K' ~! a; Q不過枱面D野就吹晒落地...

Cyndi Wang
Originally posted by iknow at 2007-6-6 18:20:- @5 ^0 ]3 T# F& A, u7 `) R
1 J9 k2 z' r1 ^# ^/ j* h
沖涼除左想舒服...' f) a" ^' B* l+ E2 X+ B1 F
最重要係沖走身...
: V" q" R& Q# P/ K1 k9 {: D/ _
; _! v- F$ O: U1 }5 S! `係咁嫁喇,人有貴殘之分...11點55分放lunch,1點先開番冷氣...好多人12點半已經返回課室,激死......
. C2 c% _! A( S7 h0 ^其實響屋企,我覺得單人/2人同床開風扇都已經足夠。
忍唔住可以出街屈室內冷氣
6 m+ L* ]5 h  Y' i" W浪費水同電都要交費=_=
圖書館訓一訓
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 呢排天氣好熱,一日沖N次涼

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。