<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我會考1分..應該點做好
返回列表 回復 發帖

我會考1分..應該點做好

讀ive定係re好呢..雖然就算我re完下年會考考得好好都好"我都係會讀ive既..但係又想考番個會考...咁我應該re,用多年時間好呢?
; m$ t% S4 _( w) s. q
- b. _: [) A) i2 ~: U- n我係得中文合格=.=...; D3 Y0 j2 M' B% b9 T' f, p

8 [, ]+ d" h8 M" @/ |5 n. p[ Last edited by 〥~灝~〥 on 2007-8-9 at 10:20 AM ]
讀ive好似要中英合格, R3 m  R# `& w3 d7 _5 _" ?7 D
你1分既話ive都好似唔收..........
1分點讀ive?你當ive係咩......(我壞疑你有無做過資料搜集?)
& P  N; @1 @+ N2 C自修多年睇下點啦,& M2 @; ?6 f  t- v
直d講句,
$ d& N. l+ P7 M5 j( i0 f" I8 q. f我覺得你完全無溫過書......
$ P5 \, ~. ]- T1 d0 f有溫過最少應該都有4,5分
6 E2 ?' K3 a! E; B6 g0 c5 b同如果有得讀f.6就緊係優先,
) W0 E1 ~5 g5 b$ v% D5 U4 i  ^ive教既專科野,出面都有得讀~
有,ive 有d 基礎課程~5 O" Z% n$ |  r! n- g2 q5 J
讀完等於中英數合格
* \9 ~0 J5 ?0 v5 d% \仲可以keep住讀上去
Originally posted by qqwqqwqqw1 at 2007-8-9 10:58 AM:# m* W: o0 ~/ U
1分點讀ive?你當ive係咩......(我壞疑...
# J$ _) F5 b( z1 F. y" ~我都懷疑你有無做過資料搜集?* J" A2 X* f' O9 J7 g' X- ~4 k) C
7 L0 G3 c1 E4 L" Y+ e
我本人三年前會考都係1分
2 f+ j! ~1 J0 b" \
5 s3 D( [3 L' O都係入讀IVE
2 X+ ^1 ~, d- B2 L+ m0 U- V& L1 C( i3 ?! j# ^
IVE有課程係只要完成中五就可以入讀
  H$ O$ D# b: n  h) ~) M8 }
1 p$ s6 s: |& L0 Y3 d讀完第一年就當係中英數合格' M& I: @* k0 r0 u5 n7 h

# U# `9 K/ \, K$ P' B我而家就升第四年
Originally posted by 〥~灝~〥 at 2007-8-9 09:38 AM:: o: x! S8 o, D/ Y  v
讀ive定係re好呢..雖然就算我re完下年...
  [* F/ A. K/ N唔怕老實講, 你考得1分, 比你點努力, 頂多10分8分, 浪費青春.' _! }5 ?  U6 v& `4 R- a6 a

+ C$ a; T7 W/ n; D不如揾門手藝學吓重實際.  睇吓你有咩興趣/長處.
: D8 G; u# z2 }% r! Q3 c( ?' j/ y/ z, H( T+ \
不過如果你好想有張 Full Cert 既話, 重讀亦可以.6 W" m  Q% T- S' g

- H, Z- P  {# `4 A  y, r[ Last edited by d228216 on 2007-8-9 at 01:59 PM ]
re好 d...ive u still hard to enter....except u study cert but not dip......./ ?" k) s# i+ F  M1 f  `) o+ j
but i think u 搵門手藝學重好.... and in working period....continous studying....it is good for u more lor
1分?
/ @8 T) \: r, ]$ M5 n' {唔......最好就唔好重讀啦!(如果你今年叫做有溫過下書既話). y% s6 i% @% M* d3 Z: ?3 c
因為你大部份既對手,可能無特別點努力去溫,至少都有5-6分
' ^% m+ R( b9 g9 `而你要出盡九牛二虎之力先可能得5-6分/ [( ^; O/ g9 R5 O& ]  P3 B
8 c. X+ n7 D, ^: y! x
既然呢個戰場唔o岩你既話,你就最好轉第二個
- }) p& Y& A; v* M我建議你用第二條路去令你中英文合格e.g Ive先修、毅進等等
9 d: O% n! m* l+ [因為你連會考中英文既合格都無,第日好難出黎社會工作- O% ?! T8 |6 X: O0 j* R

J- t1 u! L' u0 Q( L- y! ?- t既然你對ive有興趣,咁就仲好啦!
Originally posted by 火炎 at 2007-8-9 11:48 AM:
2 x5 x% E8 s7 G+ K8 |8 L0 q% q+ g
7 {( V+ E9 ?( Z3 O/ u0 N我都懷疑你有無做過資料搜集?
( M3 S5 r8 Z- F9 T4 u7 j- o* H# f+ }! x: _
我...
* d7 A1 y3 g5 T8 U4 V% v; m我都都懷疑你有無做過資料搜集?
0 G# i* k! L) J/ ^- W$ E你知唔知ive呢兩年收生高分左好多: G9 W1 e, Y8 k$ n
1分根本好少機會會入到,唔識唔好亂up' m8 C$ o4 @8 w% v, [; L( F
你1分入到係你好彩,而家大把人有幾分都入唔到
講錯都有得加分
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我會考1分..應該點做好

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。