<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 剃鬚
返回列表 回復 發帖

剃鬚

小弟剃完鬚後d 皮膚會好敏感,起d粒粒出泥,其實咁應該要用鬚後水定剃鬚膏?
Van der sar
會唔會係換一塊乾淨既力片呢?
Originally posted by r0211272 at 2008-5-17 17:51:8 A# U* @- ?8 {9 J) ~' a! o
小弟剃完鬚後d 皮膚會好敏感,起d粒粒出泥,其實咁應該要用鬚後水定剃鬚膏?
  l+ K6 E4 h* {9 D+ C你一定冇用剃鬚羔; R/ s. ~: e: L# `
剃鬚一定要用剃鬚羔架因為你唔用剃鬚羔會張表皮剃走,所以一定會敏感紅晒1 q7 ]5 F+ N& ~9 c! z4 W7 S3 }) b
快D去買一支啦
用電動剃鬚〔跑〕會比手動果d剃鬚刀好,/ X: m( p$ P1 f+ V/ r
一係如果你用手動剃鬚刀," U' O2 b& h2 }- P
就要經常更換塊乾淨既刀片,
( W" }$ {; r' \5 a5 u. `" M剃鬚膏就一定要用,
# h, W7 t' a. N) z2 O' J會無咁傷,7 T( Z! L; Y- z- ~
鬚後水最好就用啦
想問下8 x8 ?4 ]+ q' I8 _1 p
我都已經剃左幾年鬚% ]9 X0 t( q5 W2 }2 [1 d
但我一直無用剃鬚糕或鬚後水哥d(基本上都無話敏感哥d)
% p4 L( c3 }  V8 r剃鬚糕大概知會剃得乾淨d
9 l0 B+ W' j: c7 g/ d" a" L; B但鬚後水又係咩用?
Originally posted by sakura310 at 2008-5-17 07:04 PM:9 p8 {! X+ _( l7 B
想問下
1 D8 m) G' G2 R1 J# c$ G4 O& ~: H我都已經剃左幾年鬚  n0 ~9 v( L6 z/ \2 r4 k
但我一直無用剃鬚糕或鬚後水哥d(基本上都無話敏感哥d)
9 v3 Z; C) [# q! Y剃鬚糕大概知會剃得乾淨d0 @9 k3 a+ p3 L
但鬚後水又係咩用?
2 R- D% H) E/ k! ^0 H
% b7 F) ^- s' F' ?  K* q  @1 F預防剃鬚後肌膚敏感同埋粗糙,
6 B3 m$ }4 F* l& s7 y) Z; |6 I有d仲可以補濕滋潤3 x; N: Z& C8 k7 E' q( T+ q
(生產商指出)
我岩岩都剃左第一次..><"& p9 g( P5 N3 b5 c' E: M+ `# y$ A
但係咀隔離d毛毛好難剃..有咩方法' V7 d7 ?: R) ~4 B  q
仲有剃完d皮好緊咁..
Originally posted by sakura310 at 2008-5-17 19:04:! _9 b, O  K- }# e, g) Q# G
想問下
, E. U1 l1 A( I2 ^我都已經剃左幾年鬚
- ]$ r5 w% F1 s6 |  j. K但我一直無用剃鬚糕或鬚後水哥d(基本上都無話敏感哥d)9 S) b/ D1 B2 k  T
剃鬚糕大概知會剃得乾淨d8 ~( [0 L5 F3 e' Q- m
但鬚後水又係咩用?
4 \8 _* J7 n  j  E6 k$ M/ U. S用剃鬚糕係會冇咁容易整傷表皮
1 Y9 f  i+ K: A% U7 B: Q鬚後水可用可唔用,我都冇用鬚後水
Originally posted by makin at 2008-5-17 20:44:3 E5 H  q( Z7 l# C0 @; p' G7 q
我岩岩都剃左第一次..><"
9 o% i" ], ~, U# m2 R! X但係咀隔離d毛毛好難剃..有咩方法
8 v: D6 g+ `' v3 y  m; l: P" j9 ^) N仲有剃完d皮好緊咁..
5 }  {; ^; `4 u/ k. K8 V

. D7 ~/ y  G) r' t
" K* E' V) i( Y' c9 g第一次......................
, i: x8 M  ^; U  G有冇封番封利是先
Originally posted by makin at 2008-5-17 20:44:
0 J* p5 p4 c% a$ y我岩岩都剃左第一次..><"& I) x6 c* T* ^- D& W5 o% K; W
但係咀隔離d毛毛好難剃..有咩方法
, }6 P6 z- h2 _+ H  j8 W3 }仲有剃完d皮好緊咁..
/ E5 `2 h# k! @0 ~' Z* A6 E( p你用手動 電動3 g. ?  \2 f6 b1 E
如果係手動,你可以反方向剃一定好clean電動我就唔知道喇( I1 b: ^6 z5 U. K9 _8 y
因為你冇用剃鬚羔,你把表皮剃去,所以已經受傷了1 c7 {/ H4 }# F, m6 M
記住要用剃鬚羔啊
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 剃鬚

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。