<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 電視廣告維他奶廣告一定入選近十年最差廣告之一
返回列表 回復 發帖
CM當中沒分好與壞,只要令你記得!就是它成功。
( S5 j- e- j, E# z4 ?* ~
4 U1 ]& R- n& s4 P" ^5 g至于是否能帶動購買欲則屬另一個范疇。
* ~, g4 A$ _( y0 k& o9 [1 g, ^, y' d* X8 m
如果要彈....你應該彈喇叭牌正露丸首rap
我覺得呢首好過 vlt 同 戒煙個首.....4 T- Y! D1 c/ R
雖然e首都唔算好聽.
原帖由 vv1668vv 於 2009-9-15 01:56 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif0 {% w; N  J6 Z
CM當中沒分好與壞,只要令你記得!就是它成功。5 r6 f% Q3 o' t
0 e0 x$ }$ m4 u* h* f' s
至于是否能帶動購買欲則屬另一個范疇。
8 J9 Y* e  @2 k: Z

3 I0 \: G" i+ @/ a. ^照咁講,搵董太做CM sell口罩或清潔用品一定掂& d& C) z1 B: A2 A
我到依家仲好記得9 A: L- j  t/ |, S4 L; z' _
7 ?" Q2 M" k/ }7 L0 F# G
原帖由 goodtime 於 2009-9-15 02:26 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif( U0 [- C3 k( S/ U1 P3 s! g
如果要彈....你應該彈喇叭牌正露丸首rap
9 e+ ~) E2 y( ~7 `

$ k# D6 p2 H% |  v# h& Y* f呢首歌同詞我覺得都OK,問題係rap得好肉酸,
$ c% [0 N4 Z! ]& N& ~* Y尤其係最尾果兩句:喇叭牌,完全唔啱拍子,好突兀
我覺得點都一定好過吉百利果個
唔係wo,我覺得呢個廣告好正,首歌好好聽wo~6 N9 Z9 M$ {* ?% _& M7 U
同埋個女仔幾正 =)
; W; G. n1 D. b1 ]* q" O6 y! ?

" C5 A1 L" e3 F: {7 F7 l! O[ 本帖最後由 vv1668vv 於 2009-9-15 12:22 PM 編輯 ]
呢首廣告歌, I feel very warm
人生有幾多個十年? 不如坐底飲杯茶食個包啦!
V_____V
原帖由 funnygay 於 2009-9-15 06:59 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif% x( `9 j0 M& b6 q' [2 K
我覺得呢首好過 vlt 同 戒煙個首.....
) v" u' ?" F4 D- S1 M& i9 {雖然e首都唔算好聽.
) R' u# o$ q9 Y1 \7 z- p8 G: ^2 ?1 a- E8 g9 ]
同意,我覺首歌ok 0 d, p' S4 |9 X0 g5 W6 N+ Y6 u. g& o
起碼好過政府戒煙歌
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 電視廣告維他奶廣告一定入選近十年最差廣告之一

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。