<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 請教大家一個重要的問題!!
返回列表 回復 發帖

請教大家一個重要的問題!!

我有一個同學剛因病去世!我想去靈堂致祭!, h# W6 B2 c: t6 a
但剛好我一個好兄弟結婚!我可以去嗎?
! u. g8 x" j6 Z4 p好煩悶!相差幾日=.=
我有一個同學剛因病去世!我想去靈堂致祭!
3 _9 [+ y" f) j- \9 j3 b3 `但剛好我一個好兄弟結婚!我可以去嗎?. o! e/ I$ I6 S2 z
好煩悶!相差幾日=.=
7 d2 ]  h( C* }* E& x3 H# {joe159357 發表於 2009-12-23 03:02 AM
/ H, X6 Q, K* o* ^6 Y( b& V) N1 T. r( }# ?
: k3 r' i8 O. a4 J/ [6 |3 M. w冇所謂
我有一個同學剛因病去世!我想去靈堂致祭!$ Y4 [( S- Y2 Y/ J1 U. l
但剛好我一個好兄弟結婚!我可以去嗎?2 O) S2 V- k  C3 |% F
好煩悶!相差幾日=.=
* Z; O$ q' ?) a% {joe159357 發表於 2009-12-23 03:02 AM
唔係冇所為啊
& S7 ?( p/ t; t; N9 i* Y只可以是但去1樣
! O9 H9 y6 t+ V紅白點可以雙衝啊
唔係冇所為啊& f, |+ q1 D8 b, V# R
只可以是但去1樣: n" |2 Y! _8 |& v3 k# f
紅白點可以雙衝啊, Q+ w0 t4 i+ F
打死PK仔 發表於 2009-12-23 10:25 AM
' R4 m4 _8 J* ?1 u4 k. z$ c- T

. O1 I( e: X0 D8 F& i' A) y( _2 V! G/ w2 u1 X! \1 r' E6 P! f& }7 G4 s

# b9 ^1 _" W5 l7 O3 l; l法律同科學既角度係絕對無所謂~~~
我有一個同學剛因病去世!我想去靈堂致祭!
, L* J: [* x6 Q- Z1 E4 W% a但剛好我一個好兄弟結婚!我可以去嗎?( [; ]9 D! s  ^$ m, z
好煩悶!相差幾日=.=0 y. c( M& E- ~' q% l
joe159357 發表於 2009-12-23 03:02 AM
2 \+ n. }3 k4 K' E, y
0 }4 N% @7 ]9 _
去靈堂就梗咖啦~~~菊個弓,問候兩句咪閃咯2 q, \3 `. F9 w, s9 S
+ v/ A/ `8 |5 V, M$ M/ b$ [6 \
之後問下你位好兄弟介唔介意
" c8 r9 U3 l0 G; a. X) U& Q應該都唔介意既,你又唔係主人家
  e7 Y" e. ?! f: i介意既下次食番餐飯補數咪搞掂咯
3 e' J& A" ?+ U  Z: G2 H$ g- }  _( c& C" y% I0 C
9 Q3 F/ S# T: ~: A0 t

, c2 O. @' e& J; m1 \, k% s" T; l& p6 ?% _$ h9 V/ C1 ^3 ~

9 J# X. y; S! E+ p# x法律同科學既角度係絕對無所謂~~~, z7 |! T) E/ v( h$ \( t" s
kakeidevil 發表於 2009-12-23 11:18
仲迫唔到你出正身你米誤導樓主啦
+ i! ^7 d: E. }7 o* e) j* s7 d+ {. y我岩岩搞完白事,所以好清楚
) @5 H+ U8 w9 y$ c- _6 B+ |+ G; h2 z; v" v# P% _' q" c
去靈堂就梗咖啦~~~菊個弓,問候兩句咪閃咯$ c0 b) T/ L0 \' g: Q. G; M9 B; f: D( S0 T
! O2 V5 @5 v& |7 ^+ D: ]/ n
之後問下你位好兄弟介唔介意
6 g: U' v, `, ^2 d8 }% B5 ^( v應該都唔介意既,你又唔係主人家
' V+ k+ p8 I* m+ T. X4 n( L5 q$ E介意既下次食番餐飯補數咪搞掂咯3 F8 s' r0 b# b- u' Q  O4 L: N
kakeidevil 發表於 2009-12-23 11:23
果然識野喎
. x6 }; V' ?; y4 l( x) M人地老豆老母,實叫你唔好去
果然識野喎" s. A6 C5 i& V/ Q6 A
人地老豆老母,實叫你唔好去; {' z6 g3 k) c/ y, N3 [
勇勇勇 發表於 2009-12-23 11:28 AM
# J/ X& y! m% e# ]1 x
* u8 |* c8 ~1 S( T. U8 L
* |9 B2 ^2 f! N8 \0 I3 ~你咩年代咖?!
" n& f2 g, A4 X" o, j7 `  D我呢d現今超然脫俗既新時代人!2 ^( j9 H7 N8 a9 |7 A$ c1 ]
百無禁忌! 想做就去做!
2 R! \7 J! i; t2 Y' v1 `. K+ R9 y$ }  h) F0 t4 g

* A8 V, s) W, e" a3 V3 ]你咩年代咖?!
% @) B6 c! U) R2 m我呢d現今超然脫俗既新時代人
6 T$ ~3 g* ^0 J7 _: u百無禁忌! 想做就去做!, j( V) G! M1 m) S4 K
kakeidevil 發表於 2009-12-23 11:37
我想問調返轉頭得唔得...?即係參加完婚禮過幾日先去拜祭
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 請教大家一個重要的問題!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。