<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 有家有否看過政府的私煙廣告?
返回列表 回復 發帖

有家有否看過政府的私煙廣告?

本帖最後由 費事高 於 2010-4-4 02:44 PM 編輯 % ^& N7 s. C2 g  }+ p4 t6 @

- y$ Q: _* c5 p( F8 M真係好唔入流,唔全與平民百姓脫節," T3 g/ \# P/ D# O  ?1 y& S5 j% \
以我本人所知,私煙並沒有特長,
3 s& l6 w1 ?( u& t* G' t又可以說[特長]這樣的煙,在我認知範圍內,已經沒再出現過,
1 x' L" q% q9 x4 {8 D; G我中學年代,特長是興了一段小時間,但因煙味問題,一段時間後,已經被塗汰了,
0 m4 {2 `( N% h其次買賣私煙交收時候,那會在公園交收?4 y, N4 W& w5 O& E3 ^1 D) S
私煙老闆一定會叫伙記直接送上門,有根有據有門牌地址才會送貨給你,
* Z" i8 H2 R* x% j) i" H7 U公園交收?你真係試下搵一個私煙老闆肯咁做來給我看一看?; |3 G5 Y( R6 R- |
白粉先係公園交收.....
: q' H; n. C' I& x) e2 F一大班飯桶,是是但但做個廣告出來,9 m/ ^6 e3 m* d9 M. X/ d6 o
但又完全脫離事實,可笑可笑.....

評分次數

• admin

有 d 阿婆真係公園賣 !!
真係好唔入流,唔全與平民百姓脫節,2 v9 l2 A* ^) n, a7 y, M7 C6 y
以我本人所知,私煙並沒有特長,* V# T* O$ W4 k1 w5 y% }8 K
又可以說[特長]這樣的煙,在我認知範圍內,已經沒再出現過,  [4 d8 v# O( O; D! q
我中學年代,特長是興了一段小時間,但因煙味問題,一段時間後,已經被塗汰了,2 X* f& A" w5 [3 U9 D; T* U
其次買賣私煙交 ...: A; K# |4 g" V0 U
費事高 發表於 2010-4-4 02:42 PM
你確實好唔入流,認知範圍都低
2 n; Y" l3 [$ N% e+ i6 _9 U[特長]係仲有得賣,仲要係硬盒添
自從"香港解放區政府"實施部份地點禁煙後, 身為煙民的本人覺得只有交稅的義務, 沒有吸煙的權利, 所以再沒有在香港境內買過一包完稅煙;3 v9 i$ {$ I  Q9 o4 K
近幾日有調查報告, 香港的長壽比率是全世界排第二位, 香港污煙漳氣, 生活日夕倒轉, 而且政府日夜宣傳吸煙或吸二手煙會危害生命, 但為什麼人均壽命反而會增多呢? 可想而知, 說吸煙危害生命根本危言聳聽(至少吸二手煙的禍害誇大得多);
! o( x& e/ s- Y2 `6 b4 @( n& L/ U所以我發誓, 政府一日不取消偽禁煙令, 我就永遠買免稅煙和走私煙, 以表示不滿............
以前就真係好多阿伯阿婆係公園賣~而家就唔知啦~睇怕都好難搵
有 d 阿婆真係公園賣 !!
/ X2 _1 z* k2 D; ~, ?* Qselena127 發表於 2010-4-4 03:58 PM
$ `+ z7 N& E. D. @' Y0 ^7 }! R

- Q0 W5 p$ o% o2 B% b我意思係幾條幾條咁交收,
  D, W7 t1 ?1 e5 d. x我以前都係公園幫襯過D公公婆婆賣煙,4 ]+ p8 C/ ~8 L' o
但只限於一,二,三...包咁賣,當然...
- `: q. }4 f% }/ ^你出得起錢,佢地只然會比貨你,2 b+ O2 ]# f) V9 Y0 V7 [. O- I
但佢地本質上,只係諗住一包一包咁賣。
* j5 p; N4 t! ^  O
7 `! A; N' |& _  v
你確實好唔入流,認知範圍都低' r  K% F: R; }
[特長]係仲有得賣,仲要係硬盒添" y0 c5 D$ b" X7 s  X
奉命 發表於 2010-4-4 06:33 PM
: d/ ?% l- i9 V7 z
% _0 P1 X3 g+ y( x! A, B咁我見識少囉
0 y0 q0 B0 {( K6 u- |% |但我幫襯私煙多年,我就未曾見過有[特長]可以比我買
直接送上門?? so stupid wor??
自從"香港解放區政府"實施部份地點禁煙後, 身為煙民的本人覺得只有交稅的義務, 沒有吸煙的權利, 所以再沒有在香港境內買過一包完稅煙;5 m% X6 f. b2 g( w; D" E& d& w: n1 L3 X6 L
近幾日有調查報告, 香港的長壽比率是全世界排第二位, 香港污煙漳氣, 生活日夕倒轉, 而且政府日夜宣傳吸煙或吸二手煙會危害生命, 但為什麼人均壽命反而會增多呢? 可想而知, 說吸煙危害生命根本危言聳聽(至少吸二手煙的禍害誇大得多);
7 s- r- D; |1 K$ _. b+ m所以我發誓, 政府一日不取消偽禁煙令, 我就永遠買免稅煙和走私煙, 以表示不滿............
! N) e% r6 J1 t! y1 N打狗棒 發表於 2010-4-4 07:32 PM
/ y0 [8 v# C" J6 D5 n而且政府日夜宣傳吸煙或吸二手煙會危害生命, 但為什麼人均壽命反而會增多呢?8 ^  r2 M! @. p  x; F" ^
兩者有關係?
. l$ t# \( p+ \5 N說吸煙危害生命根本危言聳聽(至少吸二手煙的禍害誇大得多)
7 M: O$ v9 e/ ~, q/ {) l% X我醫學知識比較貧乏,呢樣真係要聽下閣下高見
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 有家有否看過政府的私煙廣告?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。