<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 中國優良傳統 - 以德報怨
返回列表 回復 發帖
本帖最後由 infjlam 於 2010-10-6 01:15 PM 編輯 9 r8 d# J+ \% S; T7 K0 k
% \2 W6 x2 F$ A0 ]
" k& P" R6 z0 i6 ]8 {9 x+ e
* ?* Y# V% U/ w4 Y2 x1 V3 `% s咦? 又夠鐘來抽水嗎?
- p: A  V6 @* w4 ?! `" F' W" K我在#30向你提出問題, 到了#34樓你要抽水就說我罵你,   E5 l& f* [' M
到底你愛扣帽子還是我愛扣帽子, 大家睇番#30我的提問及#34你的回應就最清楚 .../ X9 y9 Z8 U  `7 |. o6 s
andyho 發表於 2010-10-6 01:03 PM
( e4 k! l" K' w- ]. A! @2 Z- l

, e! v. P+ i+ w& k1)我從沒說過你罵我,除非你理解力出問題
% Y: Z) t+ S- J+ l1 I9 K2)我#34的答覆很清楚,我是認同你所說的,只是覺得你又在借題發揮,抽水而已
/ L: U$ s' l) ~% ?2 r  ?% g' E3 [1 n1 Q) ?% Z0 a; \
- C& r" u: t% {# g9 c: Q* q) p* T
3 @) v1 U! u6 l+ p# t: j* |9 D1)我從沒說過你罵我,除非你理解力出問題1 j9 W* T0 K4 Z
2)我#34的答覆很清楚,我是認同你所說的,只是覺得你在抽水而已
4 `9 ?, P9 n: g* J2 Hinfjlam 發表於 2010-10-6 01:13 PM
7 E0 g! y: P, C
. u  ~  g3 @& z7 b) g- ~是但啦, 係呀係呀, 個個都抽水, 惟獨你老兄高高在上唔抽人水, 滿意未?
8 b% s. u6 m  X5 K% h6 D唔好玩長氣者勝了, 由得其他版友自己睇, 誰對誰錯由他人定奪吧
吹水o者,做乜咁勞氣
吹水o者,做乜咁勞氣6 }+ C* j6 {- d% Q; r
infjlam 發表於 2010-10-6 01:18 PM
* U( f' d6 F6 n! [6 z( d9 H( `( M6 l9 C$ ]
有傻仔俾我恥笑, 我點會勞氣, 你d慣用技倆用老喇, 可否轉一轉呢?
就當我傻仔喇,計落我又真係幾傻
就當我傻仔喇,計落我又真係幾傻
; A! h' S! }5 h: C* Oinfjlam 發表於 2010-10-6 01:23 PM
! F; i, e6 ?; d/ T$ M2 b. T

& }# d0 {! Y' ]) o# r; h- q你一d都唔傻啦, 你係超級聰明仔,
7 s) z* ~8 V+ ]. y之前打狗棒發言唔順大家對耳被圍插, 老兄你當然有份, 7 d0 F$ x/ \& b4 g5 J
眼見有人故意來抽水插埋一份, 老兄你視若無睹, 不會指責d人抽水,
  m! ]4 R/ F( ^: i9 t+ d8 I; j當然啦, 同一陣線嘛, 你精甩尾, 點算係傻仔呢
2 c* `/ f( B/ h- ^. Q
; ?4 b0 N! d) P, j8 h6 [7 \我有眼不識泰山同你爭論, 係我傻而已
3 w, P. Z+ l/ z& m- J/ ^' L  u我發言完畢喇, 你要不要再抽水, 悉隨尊便
: g* x# y" w& m  C9 A( {# g
你一d都唔傻啦, 你係超級聰明仔, # c3 S) O5 g- q( B' C$ E) z6 m4 V
之前打狗棒發言唔順大家對耳被圍插, 老兄你當然有份,
7 M' A/ t. B4 f$ h眼見有人故意來抽水插埋一份, 老兄你視若無睹, 不會指責d人抽水, $ l: G. ~8 x, E+ g' k
andyho 發表於 2010-10-6 01:25 PM
3 N: y* y2 G9 |; y5 D
; c' i; a# b6 y& k  h
狗哥被人抽水都要小弟黎defend,哪個理由?
% U* [7 N+ P5 {* d$ W+ I. ^  p4 D你這樣說:
9 d6 G, ^0 |, N; B- z: h1)未免太小看狗哥 # J+ H; s2 ]9 Z, E# W
2)太抬舉小弟
/ o' Y/ U' N8 z- @; Y; B: M9 ]* n# K" x# W3 @5 J
吹水o者,大家吹完,唔好擺係心度喇
. b+ P8 m0 ]4 Y, f# N; r2 G

6 G: e% n7 [: D! E' q狗哥被人抽水都要小弟黎defend,哪個理由?
; N# k1 l4 `: C8 H( q你這樣說:
# W- M1 Z) \$ c$ ]8 X# K3 H1)未免太小看狗哥   c5 c4 n, m2 u$ i# T
2)太抬舉小弟
" B. F0 V* ^1 ]
. i' [* o  z! B4 }0 m- E吹水o者,大家吹完,唔好擺係心度喇 ...
+ _" D0 f2 c+ g% C0 Q, Sinfjlam 發表於 2010-10-6 01:36 PM
# J# |7 _6 f! P/ v! t

7 N$ b  s7 L& j* E' ?好, 下次再吹, 同你逐單計, 今次意見不合, 大家無謂變心病下次又借題發揮
: t) ~2 c2 h# s3 Q5 Z, r* R# Z
6 H6 e6 f/ ^. S& b# \1 X你一d都唔傻啦, 你係超級聰明仔, % y" A1 n7 z3 I4 }/ `- F5 t, B
之前打狗棒發言唔順大家對耳被圍插, 老兄你當然有份,
1 Y* x. u! F, {. ]眼見有人故意來抽水插埋一份, 老兄你視若無睹, 不會指責d人抽水,
5 h, @4 s1 a9 L當然啦, 同一陣線嘛, 你精甩尾, 點算係傻仔呢. M& ~  d. Z; j9 \
& @( m$ i9 a8 `$ y2 F3 [6 A/ f- i) }9 S
我有眼不 ...4 s/ V& B- \1 F# h( D+ I
andyho 發表於 2010-10-6 01:25 PM
" G5 C9 c8 y; j# l0 D
佢地邊有抽我水? 佢地係義和團同志嚟,
6 K6 Q" W# `1 Z" A2 x; d統一戰線, 槍口對外一d都唔意外;( N4 o, t, p# N# v4 s, r5 j- S
至於「中國和日本也有好壞人」云云, 則等同「阿媽係女人」之類的廢話,
/ j5 a2 V6 l) N2 K' z; \8 g3 Y/ n看一個民族的好壞應該以整體計算, 如果13億人都沒有一個好人的話? 6 j, Q) f( c( e
這個民族自我消滅好了。
乜呢個區/題目, 來來去去得幾個人討論, 好似唔能夠刺激一D帶愛國心O既版友討論喎...: G; w; p  {  K' J

/ p( u3 ~" Q/ O; `( Z; P2 N/ E回應某位話去日本唔駛怕俾人偷野O既版友:& d' y0 h( G/ v6 |, C* S! Y
去年同友人去日本旅行, 響街頭休息, 放低D行李響街上時, 遇著幾個中國遊客, 竟然斗膽搏懵順手牽羊, 好在其中一名友人喝令佢地先話"不好意思, 以為是旅伴的行李", 企圖為自己開脫...最後我個friend亦放過呢位同胞, 但大家去到日本旅行依然要小心同胞, 唔好以為好安全呀
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 中國優良傳統 - 以德報怨

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。