<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特衰必亡系列︰曾任權拒絕王丹入境
返回列表 回復 發帖
! o' g1 v9 \- X3 E0 b& Z# _3 z! l7 L1 }
, p( ~% K. A  f% Z: D9 T1 e狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇' a  ~% o$ e5 V% W5 b& s3 h
infjlam 發表於 2011-1-29 10:38 PM
0 X/ M' A! S. ?& @$ d
( F/ ?+ |0 v7 D# n, e: h4 ~: h
唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此   
一句 .........(自衛還擊).....
% m/ v9 |9 P7 f9 K7 G
6 w2 r, Q) _- T5 S- w' m  L6 N1 Y或者 BOYDAWN兄 覺得:; o" g' I8 Y+ _3 F  b8 Z9 {/ ?
(黑鬼阿差屌你老母九萬鑊)- K( |- H/ g4 t  R' Q
and& l- Z7 K- o: ]5 a0 N
(咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水)/ o- Q. _5 [) m( I7 j2 ?* H" j
屬於 --->有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實 ...
. Q# X# h) I; W0 T2 U7 Dhamsubboy 發表於 2011-1-29 10:44 PM
+ F' i/ R) U: S* J' d* f8 c2 u! ~! c" m* w: t+ `( @
乜兄台唔知香港法律 ~ 人打狗會被控瘧畜坐監 ~ 但狗咬人就未必有仇報咩?   
7 ?" P/ K6 f; X0 e, `0 F" Z( V
' L' o5 [7 e* T
唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此   
" ~1 l- n! E1 l! z9 nKNY 發表於 2011-1-29 11:00 PM
* v/ [& X6 a! ~1 S9 b* n$ Y. ?
: J- V4 N# ]+ b' k6 h4 V  C( M7 W小兄弟,睇路呀
, V% q& }2 R' O

& B& K1 t1 V9 x& I0 s4 T乜兄台唔知香港法律 ~ 人打狗會被控瘧畜坐監 ~ 但狗咬人就未必有仇報咩?   ) r% x7 r  k: P6 e$ Q5 a. a
KNY 發表於 2011-1-29 11:04 PM
/ T5 S2 m/ ?7 L: ]) `
3 G. e: P) V0 j% ?用棒打物件, 在廣東俗語說可以用"仆",  狗扑野係用狗陽具, 狗陽具 在廣東俗語中稱為"狗能"....  SO....唔會咬人
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
) z* }" }% G" H: P% o6 Y
* S# s9 X* a- R
小兄弟,睇路呀
( z$ p: B) M8 _! einfjlam 發表於 2011-1-29 11:06 PM
2 X( f* ~2 d4 H5 z: k8 t
* E% R9 u! g, }2 e: F6 a1 D' y上網吹水娛樂下 ~ 睇唔睇路都係咁話啦   
* a' R* Y9 J  J# \
% }3 W4 U- k% N/ c" U7 X用棒打物件, 在廣東俗語說可以用"仆",  狗扑野係用狗陽具, 狗陽具 在廣東俗語中稱為"狗能"....  SO....唔會咬人( w6 m+ _4 Q3 f+ G! U0 C3 a
hamsubboy 發表於 2011-1-29 11:25 PM
; e8 X" K/ i' Z  x! ?! j& c* D0 k9 ^0 F! E- }2 M9 S
棒都有好多種 ~ 有種叫棉花棒 ~ 軟"謝""謝"   
一句 .........(自衛還擊)..... 8 o2 X  h) B& ~1 F& Q3 K

! m) `; c, f- |或者 BOYDAWN兄 覺得:
( {2 F0 ~: W+ R* S7 H' i(黑鬼阿差屌你老母九萬鑊)
! d% }  D9 r- c$ s) a, P; T  K1 Xand
) a! F8 B$ X$ B& I; V(咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水). Z/ T8 B* O9 K
屬於 --->有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實 ...
! V% P& y% }3 u0 ?2 {; ]8 ehamsubboy 發表於 2011-1-29 22:44
9 a" d7 h) Q' W4 P7 Q+ b% z8 I3 m- G7 O" m# Y
可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.
' E! |3 N1 H, v; A! i/ z1 }3 K
- T7 {* X" M* E0 N  L: j, x/ W, r
8 l% C( _/ E  _* ~8 g0 T' o+ `  ~3 O* n
可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.
5 C. B8 U/ u9 S- L+ ?BOYDWAN 發表於 2011-1-30 11:24 PM
' |# z4 |" ~7 B: [. \
( y9 T: B: `" C' r! T% P見到版主出現 ~ 都好想問問版主 ~ 究竟版主你對x人老母呢d說話 ~ 係咪真係認為係無傷大雅呢? ~ 好想從閣下既回應中了解貴網對會員言論既底線準則 ~ 好讓會員知道假如日後輪到自己受到呢種言論辱罵之後 ~ 應該如何作出反應
3 M! ^3 O) |% Q% s- F2 o/ s) \' a4 \( S/ t" E6 X% ^) \
可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.1 @0 I+ G# I6 I" w1 r2 d
BOYDWAN 發表於 2011-1-30 11:24 PM
本帖隱藏的內容需要積分高於 18000 才可瀏覽
從來對你地, 我都抱三分忍讓, 七分尊重.
  H6 w& r4 O. s5 e  T但如果你地覺得三五成群一唱一和就等如好有本事, 咁我只有用可惜去形容.
, S5 k+ U1 [5 F% _; C! v1 {, b+ c自問從來唔干預你地嘅討論話題, 只有不斷鼓勵去令你地盡情暢所欲言, 但你地唔領情只覺理所當然.
. r! C& x: p# {) Q2 w. ]7 ]- s5 P- k何謂理所當然?
% K% u3 n; F) k0 V3 H你要話人問侯家人唔合理, 咁你地三番四次聯群結黨針對性人身攻擊, 又係唔係合理?
! C# M' Q! C& W, L3 V你要將斷章取義合理化, 咁人地嘅就係歪理? 你嘅就係真理?
6 Z2 M0 v) j; X# X7 O人地過份, 你地就唔過份? 咁請問以下嘅說話:
4 K' P2 p& m) E9 w* R
" \- E1 U5 _* W( e" E
6 D* y* D, s$ u0 K6 ^& z# h) R
2 c! }$ `( {( p; H3 f哈哈, 如果狗棍不是心裡對曾任權or王丹產生傾慕的話, 那麼人家拒絕拒絕關你撚事?
2 A& f" j! ?) |% z+ m* e( v[url=redirect.php?goto=findpost&pid=3549187&ptid=242427]hamsubboy 發表於 2011-1-28 00:16[/url]
+ h0 F' {7 i5 X: Q: E% z% J$ x! T8 N/ M  t) n2 k, B! q$ ]
乜嘢係狗棍? "關你撚事"呢句說話係唔係斯文有禮?. r" o" I) _7 a9 }. A  X4 I' W" C0 |
% A9 f5 l! M0 \( h# L

3 j( @( s1 O# |5 S; S+ F  P8 c
係呀, 真係見到條濕狗棒棒呀
- X3 f" w4 u2 Y# r* ~九萬 發表於 2011-1-29 03:34
# T  s0 x' `. Z
! `$ c# t1 W9 ~+ @; O
人地一個回應出言不遜, 就立刻講"見到條濕狗棒棒", 何謂"濕狗"? 如果唔係意指諧音粗口, 請列明出處.
: f: m$ J' u1 y7 [5 r7 I8 j2 j: A8 a: F$ R8 P
5 X- ?7 F/ ?8 m5 \, X+ h& K; h

' H. F" A' Z1 C. l6 |" X狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇5 a8 j( p9 |6 I- M; I9 T
infjlam 發表於 2011-1-29 22:38
. |( A; b$ x& a5 f# E9 ~. J2 ?
+ J; M9 o6 H. w8 p6 N$ C' Y
與其話人地係26fun's Amina, 倒不如問問自己又係邊個? 煽風點火你真認為火喉十足?
  Y; l" F" O" [1 ]3 P* s: W8 i# H
( x- x- z# h, f
) M( B3 S2 E  D. a( _6 D1 `- N, v) ^0 O* D# C4 h9 ~
唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此    ) l" Z2 b, M! s% I1 m! y! R0 w
KNY 發表於 2011-1-29 23:00
: s- O# Z  n9 z0 y3 e: ?6 {& O/ F2 e9 z/ u. a# z9 U
會員踩26fun班版主踩得盡, 只係基於26fun版主希望會員自重, 以論壇運作為重下凡事儘量免傷和氣, 並唔係表示26fun版主無能, 更唔係意味版主唔識反唇相稽; 若非版主們容忍, 你認為你可以放肆到如斯地步?
0 k6 \/ @' b- ]* T6 \' v' f0 Q, ]$ R- X7 u. A
7 r4 |7 p& K# h
) c; Y' E4 H& u; ?6 V小兄弟,睇路呀3 W8 C8 ^. o" G% B0 ]9 X0 Y( V
infjlam 發表於 2011-1-29 23:06
" E2 ^  m. S! E5 r* R8 m* S/ c% [2 H0 \
假忠告? 真撥火? 要向人宣諸於口倒不如先對自己告誡.
1 \9 O! r- k7 @8 }* n5 {$ N0 E! f" p* |& D
2 j' y; N; ~7 ^7 B6 T6 k- W5 k/ N; F
上網吹水娛樂下 ~ 睇唔睇路都係咁話啦   
1 A0 ?& g% O4 w: T* P7 nKNY 發表於 2011-1-29 23:40
8 k/ k( \( B5 ]" ~+ O3 {: t6 s

' C8 n, \! t# s" E既然你識得講上網吹水為娛樂, 咁唔知你嘅娛樂係以攻擊傷害人為主? 抑或以輕鬆享受為重? 人地就要上網比你攻擊受氣?9 |+ x  v3 X  [2 q& g# }* X7 ]

" Z" T: ]' [: [1 i" q0 L1 p( t8 S  G' j6 I$ O
8 H- L: ~; M6 z+ v
小弟向來唔覺得版主高高在上, 只係希望以一己綿力協助admin 去令論壇運作暢順, 並令各會員可以各得其所; 但今日所見只覺部份會員全無自律, 言行更屬狂妄目空之流, 既然幾位對小弟向對大家尊重珍惜之心哧之以鼻只以言惡言相向, 小弟亦不勉強, 不飲敬酒就請罰酒好了.
* E" g: A* o, x- Z1 `"人必自侮而後人侮之", 呢句係小弟最後一句要同你地幾位講嘅說話.
, j4 Q- S* K2 v
9 i$ \/ o) Q- d: \8 M以上幾位會員即ban, 打狗棒雖只因受挑釁而出言不遜, 但亦須禁言一星期.
8 T  @8 o- a% N( X- A
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特衰必亡系列︰曾任權拒絕王丹入境

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。