<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 吹水版 » 【空間靈幻異次元】 » 如果你有朋友被鬼上身,你會點做?
返回列表 回復 發帖
明兄!Ben兄冇講錯!佢打過比喻啫
揾佛教都搞唔掂,係唔駛再揾神功師父.
我非常清楚的,小弟10多年前曾習茅山,
仲係茅山中的上茅的最高法門,茅山佛法.
而茅山道法的最高為上清宗,
以小弟接觸過的,茅山,六壬,呂山等..............
都不及佛力強,如果正宗佛門中人也搞唔掂,
其他神功也無能為力的.

另:正派神功師父收費好平,貴的可能是.............................!不去找他吧!

[ Last edited by 史艷文2 on 2005-9-1 at 01:40 AM ]
能忍不計心胸闊,悅盡人情眼界寬
叫ben 兄同佢講佛
包你冇事
Originally posted by 日月明 at 2005-8-31 21:26:
你話人定話我呀. ben 兄?
標題: 如果你有朋友被鬼上身,你會點做?
唔係:如果你被鬼上身,你會點做?
我當然話那朋友啦,被鬼上身但連出家人都攪唔掂的朋友呀。
http://www.hkbuddhist.org/index.html
佛聯會
Originally posted by waterfire at 2005-9-1 01:39:
叫ben 兄同佢講佛
包你冇事
連師父都攪唔掂,我頂龍咪幫忙念多兩遍經俾佢,等佢快d討夠債走人。
http://www.hkbuddhist.org/index.html
佛聯會
大巴大巴

睇佢重玩夠未
如果真的有神佛在身,單起隻眼什麼鬼,都走,洗來比較咩。未見過大蛇呵尿,神佛說一句好過念萬遍經,唔好話神冇用,只是多人無知。
你地知唔知點解佛力高,只是學佛之人唔怕死念力高心夠靜,而並非佛強,
我一定會即刻走= =
Originally posted by k-key at 2005-9-27 03:25 AM:
如果真的有神佛在身,單起隻眼什麼鬼,都走,洗來比較咩。未見過大蛇呵尿,神佛說一句好過念萬遍經,唔好話神冇用,只是多人無知。
講得對,,support you.
求佛教出家人幫忙
.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 吹水版 » 【空間靈幻異次元】 » 如果你有朋友被鬼上身,你會點做?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。