<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 電腦區 » 請問各位唔小心洗左顯視卡個軟件.......
返回列表 回復 發帖
Originally posted by michael~~ at 2005-6-28 06:34 PM:

thx cymok3782兄....等我試一試先
thx cymok3782兄
真係唔知講D咩好.........
cymok3782兄[/color]..你好叻呀!!!!!
唔該晒

但個腦時時,開機都彈左句"No pctel Moden,pv92Tray will be closed"
和"Explorer---發生問題,必須關閉"
希望各位和cymok3782兄幫幫小弟
thx
我找到一個有關問題的文章, 可以看一下....
http://www.annoyances.org/exec/forum/winxp/t1099372392

主要問題是和你的數據機(modem)有關....
可以用以下步驟關閉和pctel modem有關的程式
"開始"->"執行"->打"msconfig"->click"ok"->在上方找"開始"(startup)->然後unclick和pctel有關的item->click "ok" and restart your computer->restart 後click"以後不......."就行了

這樣應該就可把問題方塊除掉...
Originally posted by cymok3782 at 2005-6-30 01:09 AM:
我找到一個有關問題的文章, 可以看一...
非常感謝cymok3782兄
希望電腦討論區版主加cymok3782兄分
因為佢能幫助到我...這樣會員和會員之間
先有多D幫助...................

thx  版主

cymok3782兄是不是
"Explorer---發生問題,必須關閉"的問題
和上面的解決方法一樣!!!!!!!!
pls回復
請問版主E區,係唔係無得加分架???????????
Originally posted by michael~~ at 2005-6-30 11:32:
cymok3782兄是不是
"Explorer---發生問題,必須關閉"的問題
和上面的解決方法一樣!!!!!!!!
pls回復
唔可以unclick explorer(亦没有這個item), 因為這是一個window雖要的程式...
由於唔知道真正問題所在, 所以唔清楚點整....

不過可以試多一次"系統還原", 去再早d日子, 唔擔保一定得....
Originally posted by cymok3782 at 2005-6-30 07:59 PM:

唔可以unclick explorer(亦没有這...
"然後unclick和pctel有關的item"
explorer--- 係 Windows 既介面 , 唔行就冇哂 icon , 當然不可以 unlick 吧
請找找有什麼程式和這 pctel 有關的 , 然後unclick它
要相信自己!!!
Originally posted by cymok3782 at 2005-6-30 07:59 PM:

唔可以unclick explorer(亦没有這...
cymok3782兄.....好高興見到你!!!!!!!!!
"系統還原"應該唔得,因為這個問題應該
一個月到
Originally posted by gaye at 2005-6-30 08:11 PM:

"然後unclick和pctel有關的i...
gaye兄.....多謝回復
可唔可以說明一下,
你是回復我那個問題
thx
Originally posted by michael~~ at 2005-6-30 08:23 PM:

cymok3782兄.....好高興見到你!!!!!!!!!
"系統還原"應該唔得,因為這個問題應該
一個月到
其實如果用"系統還原"之前 uninstall 左 display card driver package, 個 driver 亦唔sure完全ok的,
最好都係重裝 display card driver
比較多人用既 card (唔計 onboard ) 都係
NVidia , ATI 同 S3
要相信自己!!!
Originally posted by michael~~ at 2005-6-30 08:25 PM:

gaye兄.....多謝回復
可唔可以說明一下,
你是回復我那個問題
thx
對不起 , 我看錯了 , 我以為是有關之前 pctel 的程式

至於如果Windows說Explorer 錯誤 , 應該不可以用 msconfig unclick explorer 解決的
因為可以是其他 driver , dll library 有問題
要相信自己!!!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 電腦區 » 請問各位唔小心洗左顯視卡個軟件.......

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。