<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 睇波係為乜??
返回列表 回復 發帖
咁快兩版, 我以為好多人討論, 原來係有兩位仁兄過招
Originally posted by at 2005-7-5 08:40 PM:

你識講呢句,比起好多球迷理性很多了,有d球迷係又反唔係又反
我覺得係因為年齡同波齡的關係, 我雖然廿幾歲, 不過都睇左廿年波, 如果都唔識客觀去睇波, 都幾敝架, 如果連自己喜歡的球隊都睇唔到有瑕疵, 只踩其他球隊廢, 好明顯係自己唔識野jie

good comment
for a mature person!
+

[ Last edited by brightlee on 2005-7-6 at 04:32 AM ]
Originally posted by terry369 at 2005-7-5 11:57 PM:

我覺得係因為年齡同波齡的關係, ...
其實睇睇下波呢,會由極憎死敵變成欣賞嫁,
有時自己鍾意既球隊技不如人輸左波就都辦法格,除非人地用埋d茅招啦~我就已經經歷緊呢d階段~
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2005-7-6 12:13 AM:

有時自己鍾意既球隊技不如人輸左波就都辦法格,除非人地用埋d茅招啦~我就已經經歷緊呢d階段~
完全認同拉,憎吾憎,同是否承認對手既實力係2回事,只要係2邊正正當當甘對撼就係

(吾好講笑,睇返你地甘多篇post,之前好大仇口架?,不過左大爺話吾比嘈...無得睇埋落去)
Originally posted by abc123aa at 2005-7-6 12:13 AM:

無錯呀!
你問我憎唔憎阿仙奴利物浦呢, 我一定答你憎
但你話阿仙奴冇野值得學習呢, 亦係掩良心講

起碼我想到有幾樣
1) 雲加買人好獨到, 一來他沒錢可用, 但佢d又平又正, 費sir就信晒佢d廢scout, 又加上大家知曼聯有錢, 實會買貴野, 再者, 講用人, 雲加係的確高過阿sir, 不過雲加的確係好串, 又成日也文也武, 咁沒法喇, 我唯有憎你

2) 進攻好地面好流暢, 好似打小型球咁撞來撞去, 我睇英超冇一隊得! 不過始終有缺憾囉, 太倚賴henry, 好似打機咁, 成季都keep住用, 點會唔殘呀!

3) ........ 算啦, haha, 想到兩樣已經好叻

我唔知大家經過左glory hunter呢個階段未, 即係唔係因為隊波冇獎而唔鍾意而放棄
早幾年, 曼聯雄霸時, 的確很多很多曼聯球迷, 但有幾多個可以同自己的球隊經過up and down?
老實講, 如果你係十年前喜歡車仔, 由低至今天高高在上, 我會好尊敬你! 否則我都係一笑置之囉! 反而利物浦呢, 我雖然好憎(無法架, 天生), 但我會好尊敬佢地的球迷, 因為利物浦的確係沉左好多年

死喇, 講左好大段野添, 唔知大家悶唔悶, 不過想講多一句, 人地外國(尤其是英國)球迷真係好值得尊重, 你有幾何見過英國球迷指住自己球員係咁問候? 戰績幾差都唔會柴自己隊波! 護級成功會喊, 降班又喊, 人地真係好有heart架睇波
我唔知大家經過左glory hunter呢個階段未, 即係唔係因為隊波冇獎而唔鍾意而放棄
早幾年, 曼聯雄霸時, 的確很多很多曼聯球迷, 但有幾多個可以同自己的球隊經過up and down?

如果真是要拎到獎先鍾意,這些人很難找到他們的"真愛",因為沒有一支球隊永遠處於顛峰的
http://www.youtube.com/watch?v=Xu06Nyo7u-c&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=ftMDfCaHnao&mode=related&search=
不過唔知有冇人曾經轉軚,我就係喇
第一支捧嘅國家隊係巴西,球會就係拿玻里(因為有馬勒當拿同加拉卡),但係依家拿玻里都唔知去左邊喇,另外我鍾意朗拿度,我就會因佢轉會而鍾意佢隊波,唔知你地又會唔會呢
Originally posted by at 2005-7-6 12:50 AM:

完全認同拉,憎吾憎,同是否承認對...
我都憎車仔,但鬼叫佢d對手技不如人輸左咩,所以慢慢又憎恨變成欣賞~
如果想睇戲的話日後大把機會既^^"
摺吧啦
Originally posted by terry369 at 2005-7-6 01:31 PM:

無錯呀!
你問我憎唔憎阿仙奴利物...
本身我諗我都可以經歷到高低起跌既,但奈何碧咸離開曼聯.........而我鍾意皇馬既時候亦係佢地跌既時候,希望呢一兩年可以返返黎啦><"
摺吧啦
Originally posted by ciger at 2005-7-6 04:05 PM:
不過唔知有冇人曾經轉軚,我就係喇
第...
我第一隊捧都係巴西,不過已經轉左做英格蘭,haha^^",我都會因為球員問題而轉去鍾意另一隊,好似巴迪高同碧咸咁,跟住佢地去^^"
摺吧啦
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 睇波係為乜??

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。