<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » [轉貼] 1對能為對方做任可野的情人.. [卡+]
返回列表 回復 發帖

[散文小品區] [轉貼] 1對能為對方做任可野的情人.. [卡+]

在商場裹,,
有1對情人正在行街..
過了1小時後..他們到了1間餐廳..
ar成問ar怡:你想食d咩呀..??   ar怡:你幫我拿主意吧..
ar成聽到ar怡咁講佢就同侍應講要2份客餐..
食完晚飯後..
ar成送了ar怡返屋企之後..佢自己都返屋企了..
到第2天早上..  電話響起了..  ar成聽了之後..  就馬上出了門口了..
原來ar怡撞了車..  ar成去到醫院之後.. ar怡已經做完了手術沒有生命危險..
但係會長昏迷..  唔知幾時先會醒番..
ar成日日都座係ar怡身邊陪住佢.. 1日1日咁過去了..
過了1年之後..ar成終於感動了上帝..上帝問佢係唔係願意為ar怡做任可野..???
ar成回答:係..我願意為ar怡做任可野!!
上帝:如果我要你變成1隻蜻蜓3年..你願唔願意..????
ar成諗都唔諗就答應了..ar成馬上變了1隻蜻蜓..而ar怡也馬上醒了..
ar怡醒了之後馬上去搵ar成..  但係搵唔到ar成.. 佢好傷心.. 係呢個時候..
有1隻蜻蜓去了她身邊..呢隻蜻蜓就係ar成la..但係ar怡唔知道..
ar成只能夠默默睇住佢哭..
過了1年之後..
ar怡都日日不停地搵ar成..但係其實ar成日日都係佢身邊,,
但係佢永遠都唔知ar成日日都係佢身邊陪住佢....
有1日..電話響起..ar怡聽了電話..電話裹的人就係ar怡的中學同學..
ar怡的中學同學叫佢黎番學校..
ar怡問:點解..????
ar怡的中學同學:因為學校有舊同學聚會..
ar恰就答應了..
到了舊同學聚會的那天了..
ar怡到了學校..  認識了1個男仔叫做ar俊..
ar俊對ar怡好好..  ar怡也終於同ar俊1齊..
再過多1年..ar怡同ar俊結婚了..   
ar成都只能睇住佢地2個行入禮堂進行婚禮..
過了幾日之後ar成終於變番人了..
上帝:你係有冇後悔..???
ar成肯定地答:冇
ar成雖然冇後悔..但係1定會有d唔開心..
所以他決定唔留係香港..去了很多個國家旅行...........

End*

[ Last edited by Rika on 2005-10-28 at 03:38 PM ]
=0=
you are a filter-037 idiot, you copy from this story, and changed a bit 《愛一個人不一定要擁有》
真徫大
暗裹享受 那溫柔 已足夠
有冇咁徫大嘅人ar!
祗要愛人快樂就得!
呢個係咪改過黎嫁?
Originally posted by 小叮噹 at 2005-10-9 08:17 AM:
呢個係咪改過黎嫁?
ya,一睇就知係la
Originally posted by keip5 at 2005-10-2 09:04 PM:
有冇咁徫大嘅人ar!
祗要愛人快樂就得!
冇可能咁徫大
會唔會系吹水
我是車仔迷
陳皮好殘忍,
見死不夠
Originally posted by abcde1918 at 2005-10-9 11:14 AM:

冇可能咁徫大
會唔會系吹水
呢d一睇就知人為 不過好唔好就見人見志 不過我覺得原版無咁亂
Originally posted by 小叮噹 at 2005-10-9 08:17 AM:
呢個係咪改過黎嫁?
有咩關係﹖

個STORY好﹐傳十萬次都有人支持。
Tiger doesn't like woods, that's why he is good at golf!!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » [轉貼] 1對能為對方做任可野的情人.. [卡+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。