<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 我從來都唔發帖,但今次真係忍唔住......
返回列表 回復 發帖
Originally posted by Dicksonheng at 2006-1-2 12:52 AM:

你.....好似有少少侮辱我偶像
david robinson 喎...
定係你波齡淺唔識野先
請澄清以息我怒
佢睇足球多ga,
13歲仔.....,放過佢啦~
Originally posted by shaqkobe at 2006-1-1 10:46 PM:

無錯。Yao黎nba唔係要應付O'neal,...
我又唔係咁睇, 有邊個中鋒唔係需要o係籃底度搶分, 頂位同搶籃板丫?
如果姚明仲係好似加盟之前咁瘦, 佢只會變左另一個大郅 - 一個識射三分, 速度一般o既高佬, 當年佢好多場得分都係個位數字咋, 但係依家佢至少做到大部份中鋒做到o既野
yao 去 nba 之前o係國內就好似其他 nba 中鋒咁, 搶十幾廿個籃板, 不停o係內線進攻, 跟本冇需要佢去射外圍, 如果去到 nba 放棄佢o係國內擅長o既打法, 變身做大郅, 只會俾人放棄咋
依家要佢增磅都係想加強佢對抗性, 速度同靈活就要再訓練再提高:cool:
Originally posted by bigfish at 2006-1-2 02:00 AM:

我又唔係咁睇, 有邊個中鋒唔係需要o...
yao大約300磅都夠啦......
你話佢咁落去會變大郅......應該唔會ge....yao的得分範圍都係內線附近.
不過唔係好似o'neal咁爆籃,係近距離hook shoot or drop step lay up or jump shoot.....
剩睇數據都知yao好過大郅好多呢~
姚明未必做到過偉大的中鋒,但係呢個時勢都係一個幾好ge中鋒黎ga啦~
Originally posted by bigfish at 2006-1-2 02:00 AM:

我又唔係咁睇, 有邊個中鋒唔係需要o...
SK係指e+仲話增磅果d姐~
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
Originally posted by nashisthebestpg at 2006-1-2 02:08 AM:

你話佢...
要命最初296磅,好似ok
但因為佢太高,重量分佈加長左
而集中下身、上身欠肌肉,所以唔夠

況且唔下下爆,都要搶籃板、守底架~
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化

12月3日火箭負灰熊後,加素爾對姚明既評價

灰熊防守姚明一直頗有心得,他們一直用賴特、薩卡利迪斯繞前防守,有時甚至加素爾還會過來包夾一下,但即使這樣還被姚明取下全場最高分。姚明的表現讓加素爾讚嘆,“和姚明對抗不容易啊,他現在強壯得就像一座山。我要做得就是盡量繞過他在籃下的防守,或者拉到外線來投籃。但是有時候也必須將身體貼住他,讓他變得非常疲憊。他今天得了不少分,這是正常的,這不能說是我們防守上的失敗,因為防姚明這樣的大中鋒真的不是一件很輕鬆的事情。”

(與Yao正面交峰過既行內人加素爾都咁講,相信Yao既身體狀況是足夠應付NBA比賽的。)
Originally posted by 甘國武 at 2006-1-2 02:09 AM:

SK係指e+仲話增磅果d姐~
我覺得依家o岩o岩好, 要改善o既係動作靈活性, 體能同埋籃底技巧o者, 尤其佢好多時俾人迫左出外圍, 接波同交波技術又麻麻, 呢d 野雲根廸要執執 la
Originally posted by nashisthebestpg at 2006-1-2 02:08 AM:

你話佢...
yao o既其中一個雞糊位係箶籚頂近三分線附近, 好多時都入, 但以佢o既位置, 應該要企埋d 射, 佢唔係林比亞, 柏堅斯, 沙邦尼斯, 除左佢, 火箭搶籃板o既人手唔係好夠, 得 howard 一個
Originally posted by bigfish at 2006-1-2 03:09 AM:

yao o既其中一個雞糊位係箶籚頂近三...
一場俾到盡咪射一.兩球.....
仲要係open look.....
Originally posted by Dicksonheng at 2006-1-2 12:52 AM:

你.....好似有少少侮辱我偶像
david robinson 喎...
定係你波齡淺唔識野先
請澄清以息我怒
唔識唔得如侮辱嘅~佢可能唔知佢有呢個朵啫
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 我從來都唔發帖,但今次真係忍唔住......

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。