標題: [轉貼]7個現實中的笑話[月+] [打印本頁]

作者: jol    時間: 2006-1-18 09:36 PM     標題: [轉貼]7個現實中的笑話[月+]

>>(一) 有一次由灣仔撘小巴去銅鑼灣糖街咁諗住同個friend去"文輝"食野,我一直係度諗緊食咩好,但係當差不多到既時候,想叫"文輝有落丫﹗唔該",點知我好大聲咁叫  左﹕"墨丸河丫﹗唔該﹗﹗﹗" 全車人都忍唔住笑左出黎,個司機仲笑笑口話﹕"加唔加紫菜呀???"..嘩....瘀到震.......呀........ >

(二) 有個做幼稚園教師的朋友,新學期開始時,她叫全班同學帶手冊回家,叫家長貼相 > > >>片在手冊上。 當她收回所有手冊時,發現竟然有一位家長將自己的相片貼在手冊上。

(三)我朋友有次趕住返學,速忙出門時隨手拎左個電話出街,上到巴士諗住拎出o黎飛 線,點知發現原來拎左個電視遙控出o黎,嚇到佢收都收唔切﹗﹗ (

四) 大學時期攪大學學會,學期初時要擺counter招收新會員,我男友係學會的主席, 我在call台落Call"唔該叫佢帶埋Receipt簿來開檔,急用﹗"15分鐘後,佢沖到個counter,將一包用"屈X氏"袋包住既野急急塞俾我,壓低聲同我講﹕"要我買D咁o既野,我唔掂架,我囉左家姐D俾你頂住先啦﹗" 我聽到抓晒頭,但因為趕住用冇再追問佢,同大家講左句"好對唔住呀﹗黎遲左  ......" 便急急在眾人前打個袋。嘩﹗當堂尷尬到要死,因為..........袋裡係一包"護舒寶"。

(五)一次放學搭巴士返屋企,當時企係度都好輕鬆下,但突然間架巴士掟左個急彎,我當然失去重心,本能反應就係捉住Do野羅番個平衡,點知我一手就叉住左一個3、40歲 既男人條頸度,最好笑就係個男人仲係度扮反白眼同透唔到氣.

(六) 讀中學個時有個miss用projector,突然有陣風吹走張transparency,但係佢居然立即用隻手禁住塊白板﹗> >>

(七) 早前手提電話好流行有"語音撥號",你向住個電話叫﹕邊個邊個,咁個電話就會自動撥去邊個邊個果度,方便好多咁話。有日放工搭地鐵,聽到係前面個西裝友向住部電話叫﹕"八婆﹗" 過左一陣(應該係....

[ Last edited by 月月鳥 on 2006-1-31 at 07:32 PM ]
作者: 151515    時間: 2006-1-18 10:02 PM

有時人生真係咁好笑
作者: tomken    時間: 2006-1-18 10:41 PM

(二)最正啦~~~
作者: poonjin    時間: 2006-1-18 11:37 PM

有時d野連自己都control唔到

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0