標題: [加分題2] 當日單身, 又會有何節目? [打印本頁]

作者: 155220    時間: 2006-2-2 11:00 AM     標題: [加分題2] 當日單身, 又會有何節目?

由於我已有gf,故不能回答.請大家發表發表,thx

如果我仲係單身,我會上EF同大家TALK

[ Last edited by 155220 on 2006-2-2 at 12:34 PM ]
作者: hung414    時間: 2006-2-2 11:11 AM

hey...u can also reply the day when U still alone ga ma
作者: hung414    時間: 2006-2-2 11:15 AM

if u r alone only after school/works.....don't stay at street la....go home la
1) u can hear twins "old" songs - "the great romanism".......very very touching.......
2) join net game ma............CS, WOW, RON, AOE3...etc
3) play icq/msn as random chat.......in this world (or HK) ...there're still many lone ppl here
4) chat w/ uncle chow (sleep early law)
作者: karen0123    時間: 2006-2-2 11:44 AM

我會嘗試找幾個一樣單身的朋友,唱下K咁,又約一大班男女,藉機會結識異性呀ma!!

唱下K,開party都得,但盡量早回家,以免父母懷疑去做些................

我都會選擇返屋企chak下ICQ同MSN,但認為本身唔識的,同佢吹下水就算了,容易比人騙!
其實,情人節單身都可以好多節目,但最緊要醒,唔好比人騙,尤其那些未成年的女孩...........!始終不是好事.................
作者: asurada001    時間: 2006-2-2 12:09 PM

well... since i have school on that day, i will treat it like a normal day...
do my work, studying for tests etc...
it may sounds boring, but what can i do about it?
it's nice to see the couples on the street on that day, no doubt about it.
i just have to wait for my turn then...lol..
作者: 16749    時間: 2006-2-2 12:16 PM

Stay at home jj....
作者: 151515    時間: 2006-2-2 04:59 PM

我會陪細佬,教佢做功課,溫書等等......
作者: oswalt    時間: 2006-2-2 05:12 PM

跟如何渡過沒有情人的情人節

我的建議是:

1.在家(自由自在又悠閒)
2.約沒情人的同性朋友出去(同病相憐~互相安慰~玩的超開心)
3.約沒情人的異性朋友出去(有點喜歡的~進一步發展為情人)
4.上網(找人一起過or沉迷網路世界ex.電動)
5.陪陪家人(情人算什麼~家人才重要)
作者: 迷途小羔羊    時間: 2006-2-2 08:30 PM

溫書,乜都唔諗!><
作者: forty40forty    時間: 2006-2-3 08:08 AM     標題: 慘~

我想我會孤獨過情人節在房過吧~
因在英國讀書,家人見不了,又沒找到情人..........
其他人一雙一對.......
oh my god...........看完碟,早點睡就一天吧~
作者: hung414    時間: 2006-2-3 02:17 PM

Originally posted by oswalt at 2006-2-2 05:12 PM:
跟如何渡過沒有情人的情人節

我的...
#3....almost the same
作者: capicapi    時間: 2006-2-3 05:41 PM

老實講....都過左十八個lonely ge 情人節啦...
唔至在過埋第十九次...
今年...一如以往...返學ge返學...上堂ge上堂...
不過...要努力溫書...因為要exam la~~
好緊張呀~~~~~~~~~~~~~
作者: s20021601    時間: 2006-2-3 11:32 PM

個日好彩要返學....唔係就唔知有咩好做........
首先返學都去到3:30左右....跟住就會同一班都係冇gf ge 同學打籃球咁la....
打下打下打到7:00左右..就返home食dinner啦.....就大約8:00到......去沖下涼.做下功課.上下網.黎下呢到睇相.就差唔多要訓lu.....

一個近乎完美的plan
作者: Jk    時間: 2006-2-4 07:41 AM

我會...

Plan 1 ------ 留在HOME
Plan 2 ------ 食DINNER
Plan 3 ------ 睇TV
Plan 4 ------ 對MARK SIX
Plan 5 ------ 痾屎
Plan 6 ------ 上EF
Plan 7 ------ 睇FOOTBALL
Plan 8 ------ 食宵夜
Plan 9 ------ 睇AV
Plan 10 ---- 打機
Plan 11 ---- 沖涼
Plan 12 ---- 刷牙
Plan 13 ---- 聽MUSIC
Plan 14 ---- zzz...ZZZZZZ.........
作者: hold_find    時間: 2006-2-4 07:00 PM

基本上都是在家中打機...
作者: lko    時間: 2006-2-5 12:24 AM

沒GF的朋友也不用太失意.....
今年沒有..不代表明年不會有........
只是看對眼的好情人還沒出現......
我是已經排好節目...............
跟目前一樣沒GF的三五好友..........
一起去逛街.....吃販......唱歌........
也是很寫意的一天^^
作者: bcheung    時間: 2006-2-5 09:26 PM

好在唔係假期, 都冇咁悶。
同D一樣係單身嘅FRIEND係屋企打吓機, 食吓嘢.. 都唔係咁難過啫!
因為唔係假期, 又可以當平時一樣, 唔洗有咩特別節目。
不過約D一樣係單身嘅FRIEND出嚟傾吓玩吓都好開心。
再唔係打比D拍拖嘅FRIEND, 打擾吓佢哋, 哈哈哈
作者: yeahchan    時間: 2006-2-6 06:27 PM

約齊一班單身o既fd 走去拍拖聖地撩交鬧~~對住d人講"睇你地好得幾耐, 幾時散"
作者: aaman    時間: 2006-2-6 11:27 PM

情人節只不過係d 商人用利賺錢.
花--> 貴左N倍
餐廳 -> 吸血情侶餐...
其實愛對了人 情人節每天都過.

不過, 為了振興香港經濟. 我支持!
作者: aiqidejiao    時間: 2006-2-13 09:33 PM

搵下一班獨男
大家陪下大家冇咁慘
起碼唔會覺得得一個人咁孤獨

如果獨男朋友們覺得一班男仔一齊過仲衰
咁就搵個地方匿埋
始終如果咁大個人係呢di節日仲呆係家真係有點那個
香港咁大
點會冇地方打發時間
我唔信係呢個時節會咁多人去網吧
再唔係
大家26fun人整返場情人節獨身足球競技都得啦~~~~
作者: pc20001103b    時間: 2006-2-13 09:54 PM

岩岩退出三角關係....
都係匿係屋企喊架喇.....講笑je....
係屋企諗下同佢開心既日子.....
諗完個情人節就當咩都完晒架喇.....
作者: cwleung1988    時間: 2006-2-13 10:05 PM

留係屋企生蛋 = =
作者: LMQ    時間: 2006-2-14 01:49 AM

有節目點都好過無節目
得既約班三五知己出黎飲野吹水打機一樣咁開心~
雖然o係街望見一pair pair情侶你自己就自自然然好火滾但係又好羨慕..
甚至有d衝動想去打獲佢地
但係總好過屈o係屋企on居居咁一枝公發呆
作者: clkgtr    時間: 2006-2-14 02:35 AM

我一定唔會出街, 見到人地一雙一對, 自己就唔知點咁, 好令類咁
最多都只係搵d都係單身既fd去一d應該無乜情侶會去既地方飲下野
又或者嚮屋企打下邊爐
作者: siredes    時間: 2006-2-14 07:44 PM

單身既人, 如果本身係好想拍拖, 咁情人節當日就最好留o係屋企, 免得自己出到街得個"恨"字.
至於本身唔想拍拖o既單身人士, 就可以o係情人節當日周圍咁"潑人冷水"
作者: kaixinren    時間: 2006-2-14 10:45 PM

我觉得情人节最可怜唔系单身,唔系失恋,而系我好似我甘,有女朋友但又唔可以一起过,分隔两地。。。。。好伤心!好在我女朋友唔系太注重情人节。

[ Last edited by kaixinren on 2006-2-15 at 12:47 AM ]
作者: rodman91    時間: 2006-2-14 11:27 PM

戀上了她, 但她卻要和她bf一起渡過valentine's day....孤單的我只可以獨自在思念...

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0