標題: 曼聯賤賣雲佬?? [打印本頁]

作者: kaixinren    時間: 2006-3-2 06:18 PM     標題: 曼聯賤賣雲佬??

这两日网上经常有传言,因为以前的3号前锋沙夏的崛起,曼聯希望在季尾用一千萬鎊超低價賤賣渐渐老去的雲佬,而引发了祖記和米蘭雙雄的搶雲潮。

其实系唔系真嘎??!!
作者: nelly    時間: 2006-3-2 06:36 PM

just rumour i think..
he still got the top goal scorer........one of the best striker ever in Man Utd.....
personally i think he will at least stay here for one more season
作者: kakeidevil    時間: 2006-3-2 06:39 PM

只係一場波唔係正選就比人大造文章...
雲佬~~唔好制呀!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: 艾力克    時間: 2006-3-2 07:13 PM

賣走左雲佬又要買番個好前鋒, 但用10m又好難買倒一個好前鋒, 倒不如keep住佢用多2-3年
佢'老'左對佢表現都應該唔會有太大影響, 佢活動範圍咁細
作者: Kian76    時間: 2006-3-2 08:09 PM

Originally posted by 艾力克 at 2006-3-2 07:13 PM:
賣走左雲佬又要買番個好前鋒, 但用10m...
如果雲佬願意,我真係好希望佢黎羅馬。哈哈!!雖然係冇可能既事。
作者: 清揚    時間: 2006-3-2 08:49 PM

希望佢滾回荷籣,不想在4大聯賽再見到他了,看佢踢波好悶..........
作者: 艾力克    時間: 2006-3-2 09:02 PM

Originally posted by 清揚 at 2006-3-2 08:49 PM:
希望佢滾回荷籣,不想在4大聯賽再見到他了,看佢踢波好悶..........
咪唔好睇 manu 囉
好多人都係佢o既踢法架啦, 勝在把握力強
實用性... 岩晒你
作者: 清揚    時間: 2006-3-2 09:03 PM

Originally posted by 艾力克 at 2006-3-2 21:02:

咪唔好睇 manu 囉
好多人都係佢o既踢法架啦, 勝在把握力強
實用性... 岩晒你
從來不覺佢實用
作者: 迷途小羔羊    時間: 2006-3-2 09:35 PM

Originally posted by 清揚 at 2006-3-2 09:03 PM:

從來不覺佢實用
見解「獨到」
作者: 迷途小羔羊    時間: 2006-3-2 09:38 PM

個傳言真係神經
雲佬有既係market,就算年紀大,都不用賤賣
作者: 艾力克    時間: 2006-3-2 10:29 PM

Originally posted by 清揚 at 2006-3-2 09:03 PM:

從來不覺佢實用

雲佬真可憐
作者: 足球王    時間: 2006-3-2 10:43 PM

Originally posted by 清揚 at 2006-3-2 08:49 PM:
同意呀!
佢好似極少在禁區外shoot
佢踢波真係悶到爆!
作者: 艾力克    時間: 2006-3-2 10:55 PM

Originally posted by 足球王 at 2006-3-2 10:43 PM:

同意呀!
佢踢波真係悶到爆!
有一球
上年季初話想同 henry 鬥全能, 禁區d罰球佢都射埋, 之後就冇左年事
作者: 清揚    時間: 2006-3-2 11:02 PM

Originally posted by 足球王 at 2006-3-2 22:43:

同意呀!
佢踢波真係悶到爆!
唔系話佢射波,系比波............下下比隔離左右,再唔系就傳後..........人人都識la,洗咁高人工買個雲佬番黎???
作者: Kian76    時間: 2006-3-2 11:05 PM

Originally posted by 清揚 at 2006-3-2 11:02 PM:

唔系話佢射波,系比波............下下比隔離左右,再唔系就傳後..........人人都識la,洗咁高人工買個雲佬番黎???
唔使理佢踢法如何,佢入倒波就係好前鋒。好過你扭100個人乜花招都出齊但入唔倒波。
作者: chunhong    時間: 2006-3-2 11:11 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-3-2 11:05 PM:

唔使理佢踢法如何,佢入倒波就係好前鋒。好過你扭100個人乜花招都出齊但入唔倒波。
咪就係  理得佢踢成點 前鋒識入波就得  好過好多前鋒一季都入吾倒10球LA
作者: Barry Kuang    時間: 2006-3-3 12:32 AM

Who said that?

More than 100% he will staying at MU
作者: Kian76    時間: 2006-3-3 12:56 AM

Originally posted by chunhong at 2006-3-2 11:11 PM:

咪就係  理得佢踢成點 前鋒識入波就得  好過好多前鋒一季都入吾倒10球LA
認同。最慘既仲要唔係入唔倒波,而係射失晒d波。哈哈!!所以好憎伊巴謙莫域、卡斯辛奴呢d把握力赫人既前鋒,射極都唔中龍真係你做球迷激唔激死,我就試過俾卡斯辛奴激到我爆炸,伊巴就笑到我肚痛,雖然佢地識得助攻,但佢地己經白白咁浪費左好多機會。有陣時睇見冇人mark佢地一射咁就飛機真係好無奈。哈哈!!
作者: kakeidevil    時間: 2006-3-3 11:57 AM

雲佬o曼聯有機會破哂d 前輩o既曼聯紀錄....
有一個名留青史o既機會,相信佢同費sir都唔會放棄...........
同佐治輩斯,單利士羅,卜比查爾頓齊名,邊個唔想先???

所以我唔信佢會走!!!!!
作者: ThomasKoon    時間: 2006-3-3 11:54 PM

係唔係真好難講﹐不過我自己就真係唔想﹐1000萬鎊呢個價﹐簡直有辱雲佬﹐而且俾呢舊錢曼聯﹐都未必買到個好forward﹐到時又係搵自己黎搞.........一動不如一靜啦
作者: alantai    時間: 2006-3-4 01:29 AM

Originally posted by ThomasKoon at 2006-3-3 11:54 PM:
係唔係真好難講﹐不過我自己就真係唔...
以而家雲佬既年齡同form, 賣到1000萬磅已經執到(除非皇馬出手).  我睇佢都好難去番Top fit 啦!
作者: adamjacky123    時間: 2006-3-4 11:34 AM

Originally posted by alantai at 2006-3-4 01:29 AM:

以而家雲佬既年齡同form, 賣到1000萬磅已經執到(除非皇馬出手).  我睇佢都好難去番Top fit 啦!
= =賣到1000萬磅已經執到?你搞笑呀?Norwich個Ashton都8m,Drogba成20m添....
雲佬10m...?有病
作者: kantang4910    時間: 2006-3-6 04:21 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-3-2 08:09 PM:

如果雲佬願意,我真係好希望佢黎羅馬。哈哈!!雖然係冇可能既事。
你叫佢去羅馬即係叫佢退休,佢嘅打法在意大利聯賽貢獻有限
作者: franken    時間: 2006-3-8 07:38 AM

Originally posted by Kian76 at 2006-3-3 12:56 AM:

認同。最慘既仲要唔係入唔倒波,...
咁又唔係咁話喎,我寧願睇舒寧咸傳下波,交一兩個靚助攻。
前鋒...唔係話只係識得入波就叫好前鋒,
牽制到對方後衛又交到波geh前鋒本人十分欣賞!
伊巴謙莫域唔錯喎!
作者: Beckham4072    時間: 2006-3-9 01:05 PM

入到波就係好前鋒啦
雲佬踢法只係搵機會一腳就踢死你
前鋒係隊友比機會你比波
只不過是冇人製造比雲佬
以前有beckham 一個長傅一控一射 3腳波簡單實際
有4 5腳小組打入去無錯係好睇 但有幾多次比到波
作者: kakeidevil    時間: 2006-3-9 02:13 PM

有碧咸係度雲佬超勁,我係雲佬走去皇馬好過.......
用肥仔朗換個雲佬番黎都唔錯~

不過身為紅魔fans,絕對唔想唔信雲佬會走
一個頂級既前鋒+當打既時候,換左佢就笨啦

雲佬,大把紀錄等你破牙,千奇唔好走,o係曼聯退休啦...
作者: 奇    時間: 2006-3-9 02:24 PM

Originally posted by kakeidevil at 2006-3-9 02:13 PM:
有碧咸係度雲佬超勁,我係雲佬走去皇馬...
如果你擔保大哨回復到7-8成水準換又何妨
作者: 奇    時間: 2006-3-9 02:26 PM

Originally posted by alantai at 2006-3-4 01:29 AM:

唔知而家邊個領先緊射手榜呢
作者: 奇    時間: 2006-3-9 02:28 PM

Originally posted by adamjacky123 at 2006-3-4 11:34 AM:

= =賣到1000萬磅已經執到?你搞笑呀?Norwich個Ashton都8m,Drogba成20m添....
雲佬10m...?有病
佢係咪話買果個執到
作者: kakeidevil    時間: 2006-3-9 02:31 PM

Originally posted by at 2006-3-9 02:26 PM:

英超聯賽神射手榜 :
‧雲尼斯杜萊 (曼聯) Ruud van Nistelrooy 19球  
‧亨利 (阿仙奴) Thierry Henry 17球  
‧林柏特 (車路士) Frank Lampard 14球  
‧耶古保 (米杜士堡) Yakubu Ayegbini 13球  
‧戴倫賓特 (查爾頓) Darren Bent 13球
作者: kakeidevil    時間: 2006-3-9 02:32 PM

Originally posted by at 2006-3-9 02:24 PM:

如果你擔保大哨回復到7-8成水準換又何妨
身為紅魔fans就算肥仔有7-8成水準我都寧要雲佬...
作者: brightman    時間: 2006-3-10 11:28 AM

Originally posted by at 2006-3-9 02:26 PM:

雲佬今年已經FIT 番
作者: 我‧愛‧你    時間: 2006-3-12 01:11 PM

SPURS想用7M買VAN LO..-__-
作者: Kian76    時間: 2006-3-12 02:30 PM

話時話,連伊亞昆達都定價2000萬歐元,雖然羅馬只會出1300萬歐元,但點解羅馬唔去用1000萬鎊買雲佬呢??呢個係入球信心保證wor!!!
作者: skjeiw    時間: 2006-3-12 04:08 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-3-12 02:30 PM:
話時話,連伊亞昆達都定價2000萬歐元,雖然羅馬只會出1300萬歐元,但點解羅馬唔去用1000萬鎊買雲佬呢??呢個係入球信心保證wor!!!
傻啦~~雲佬買得黎都29、30歲啦,可以保證幾多年?
呢家年齡絕對係佢0係頂級球隊入面0既一大障礙
另外羅馬錢唔多~都唔會亂0係另一個聯賽到叫佢黎
作者: Kian76    時間: 2006-3-12 05:25 PM

Originally posted by skjeiw at 2006-3-12 04:08 PM:

傻啦~~雲佬買得黎都29、30歲啦,可以保證幾多年?
呢家年齡絕對係佢0係頂級球隊入面0既一大障礙
另外羅馬錢唔多~都唔會亂0係另一個聯賽到叫佢黎
其實羅馬現時最需要的是一個有經驗的球員來帶住班新仔,而且,個人質素方面雲佬真係世界最Top的一群,相比伊亞昆達唔算好後生而且今季只能攻入2球生波,5球12碼,我實在覺得買雲佬既風險更細。哈哈!!
作者: 我‧愛‧你    時間: 2006-3-12 06:29 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-3-12 05:25 PM:

其實羅馬現時最需要的是一個有經...
我覺好難搵人配VAN LO LOR...
作者: Kian76    時間: 2006-3-12 06:50 PM

Originally posted by 我‧愛‧你 at 2006-3-12 06:29 PM:

我覺好難搵人配VAN LO LOR...
因為雲佬適合踢單箭頭,而羅馬就正正找了一名能獨力在前線攻堅的前鋒很久了,托迪、文仙尼和泰迪也能為雲佬提供支援,在羅馬陣中,若雲佬加盟的話他只需要入波就夠了。但佢加盟的機會係極低。
作者: 我‧愛‧你    時間: 2006-3-12 07:07 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-3-12 06:50 PM:

因為雲佬適合踢單箭頭,而羅馬就...
那MONTELLA...
作者: Kian76    時間: 2006-3-12 07:28 PM

Originally posted by 我‧愛‧你 at 2006-3-12 07:07 PM:

那MONTELLA...
做後備殺手算喇......睇見佢既巴迪高式急跌就真係心都實晒,意甲近年真係差d每年一個跌咁款,巴迪高---韋利---蒙迪拿,最慘既係跌之前係超勁既表現,唔通真係回光反照??實在好擔心下一季既恩沙基......今季會唔會係回光反照既表現......
作者: 單字一個撚    時間: 2006-3-12 07:37 PM

雲佬正值全盛時期,仲好當打,而且保持高入球率,幾乎場場有波入
曼聯唔會無聊到賣走咁好駛好用既球員掛...
其實過多1,2年等佢the皮之後再搵水魚都未遲呀
作者: Kian76    時間: 2006-3-12 07:50 PM

Originally posted by 單字一個撚 at 2006-3-12 07:37 PM:
雲佬正值全盛時期,仲好當打,而且保持...
老實講冇乜水魚。哈哈!!當年祖記賣走施丹、巴塞賣走費高都賺到喊。
作者: 我‧愛‧你    時間: 2006-3-12 08:02 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-3-12 07:28 PM:

做後備殺手算喇......睇見佢既巴...
好心傷…
勁鐘意佢
作者: MaxFigo    時間: 2006-3-13 12:35 AM

Originally posted by Kian76 at 2006-3-12 07:28 PM:

做後備殺手算喇......睇見佢既巴...
其實以恩沙基32歲高齡...加上傷患困擾,
今年仲有好表現已經執到
實在理唔到下一季....

其實又唔駛咁心傷ge,雖然意甲每年跌一個,但總會有一個升上黎補位
前年卡斯辛奴、舊年基拿甸奴、今年東尼
仲要3個都係意大利人tim
你都唔好話意甲無希望

況且你講果3個都年事漸高,跌watt唔出奇 @@

[ Last edited by MaxFigo on 2006-3-13 at 12:37 AM ]
作者: Kian76    時間: 2006-3-13 01:33 AM

Originally posted by MaxFigo at 2006-3-13 12:35 AM:

其實以恩沙基32歲高齡...加上傷...
最慘係跌既速度驚人,全無先兆。

希望恩沙基係基艾沙型,長踢長有o個隻啦!!!

諗落巴迪高之後李華度沉,再之後一年就係雷哥斯達由上季助攻王變後備,但卡卡起,跟住大家都知。
作者: lookityourself    時間: 2006-3-13 03:00 AM

Originally posted by Kian76 at 2006-3-13 01:33 AM:

最慘係跌既速度驚人,全無先兆。
...
真係希望一班老將可以頂住ar

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0