標題: 皇馬對阿仙奴大家賽前點睇呢...做返個賽前討論呢 [打印本頁]

作者: kaing    時間: 2006-3-8 02:41 PM     標題: 皇馬對阿仙奴大家賽前點睇呢...做返個賽前討論呢

小弟昨日睇歐聯...都好緊張...賽果都有d 驚人全都發生係完場前既幾分鐘...
今日有幾場歐聯大家又點睇呢...
個板題就係講皇馬對阿仙奴..但係大家對另外幾隊有特別見解都可以羅出來分享下..
好似ac 對拜仁...利物浦對賓菲加..... 里昂 對 燕豪芬

小弟就講先啦...首先皇馬對阿仙奴...皇馬要win 先可以入8強..重要入至小兩球先可以順利入8強,而主場之利既阿仙奴只要和都可以入8強...不過就阿仙奴..近6場賽事成績真係麻麻..
一係大勝完場至少兩粒,但係都係對中至中下游球隊...6場3負2勝1和既聯賽成績的確有點擔心....而岩岩皇馬先勝完狀態大勇既馬體會...雖然就今次作客...上次主場輸左
不過都覺得值得追多一次
作者: kakeidevil    時間: 2006-3-8 03:02 PM

上次阿仙奴作客皇馬咪又係咁講...

今次阿仙奴主場我睇好阿仙奴wo~
雖然皇馬上場主場嬴左馬體會,今場有好多人睇好...
但果邊阿仙奴夠作客嬴富咸4:0喇,雙方既狀態都唔差~

但係人都知皇馬今場一定要攻,但一攻後面就會變得軟淋淋,但唔攻又唔得...
一但咬唔入,亂起上黎,後面仲得人驚牙

相反阿仙奴可以睇定黎食,打穩守突擊,+埋主場氣勢,仲有一球作客入球o係手...
皇馬班後防根本mark唔住亨利~一但腳風順起上黎.....

所以我睇好阿仙奴
作者: wer    時間: 2006-3-8 04:10 PM

皇馬焗攻,對我們有利
作者: 中華卡樂b    時間: 2006-3-8 04:16 PM

Originally posted by kakeidevil at 2006-3-8 03:02 PM:
上次阿仙奴作客皇馬咪又係...
十分同意,今次有主埸既優勢,上次有1球在手,又有我最鍾意既柏金係到,辛特羅c小心d唔咁失失慌就ok,只要睇定黎踢都冇咩問題~
有好多人睇好皇馬,但我都係睇好阿仙奴,最重要我係阿仙奴fan屎

圖片附件: 195578-60.jpg (2006-3-8 04:16 PM, 11.6 KB) / 下載次數 2
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=802585&k=05b3c4d3d8e1a840fe485455d504de23&t=1728020055&sid=ibi8LI

圖片附件: 385274_BIGPORTRAIT.jpg (2006-3-8 04:16 PM, 19.3 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=802586&k=b71ed26e5359d91491c604b0d45f47af&t=1728020055&sid=ibi8LI

作者: singleung1956    時間: 2006-3-8 04:48 PM

穩守,快速反擊,食正阿記波路

阿仙奴必勝
作者: kaing    時間: 2006-3-8 05:52 PM

睇來暫時大家都係一面到睇好阿仙奴.....
唔知大家對其他賽事又有咩睇法呢.....
作者: 奇    時間: 2006-3-8 06:41 PM

阿仙奴,ac,里昂,賓菲加
作者: franken    時間: 2006-3-8 06:44 PM

龍格堡好似出到場喎
咁阿仙奴都應該贏到
聯賽贏到富咸四球,多得龍格堡狀態夠fit
上場歐聯又係咁。
睇黎阿仙奴有機入八強
作者: pong391628    時間: 2006-3-8 07:21 PM

我就睇好皇馬啦~因為佢成日都有d估你唔到既成積~
作者: kakeidevil    時間: 2006-3-8 07:26 PM

Originally posted by pong391628 at 2006-3-8 07:21 PM:
你一定估佢進級~
作者: 艾力克    時間: 2006-3-8 07:35 PM

Originally posted by at 2006-3-8 06:41 PM:
我想利記晉級多d
作者: 奇    時間: 2006-3-8 07:37 PM

Originally posted by kakeidevil at 2006-3-8 07:26 PM:

你一定估佢進級~

作者: zuku    時間: 2006-3-8 09:16 PM

我估和
作者: kaing    時間: 2006-3-8 09:24 PM

ac 對拜仁和波味都好重....照牌面睇ac 會係機會大d win
不過拜仁都唔係流料....但係講拜仁win 就真係邊左小小
因為上場對 漢堡臨完場前都輸返...2比1都要係主場...
反觀ac 雖然上場既上半場無波入...不過只係下半場都win 3蛋...
但係自己覺得拜仁唔會咁易比ac 得手
所以來個和啦....

另一場有d 機會爆冷我覺得係燕豪芬因為近2場都打得好好
起碼唔計里昂個場全勝真係有料...
反觀里昂真係唔知點解會主場輸比雷恩1比4下半場重要無波入...
比人咋入兩球
所以真係有d 野....

利物浦主場強真係...係人都知....
賓菲加作客就真係唔知有無料...
不過我就想利物浦win啦....
不過要利記入多個1粒就真係唔知得唔得....
近好多場都未試過入多過1粒....
玩下手要加時再踢都唔頂...
不過最好就win 2粒唔洗煩....
作者: pong391628    時間: 2006-3-8 09:37 PM

Originally posted by kakeidevil at 2006-3-8 07:26 PM:

你一定估佢進級~
係呀  因為我係皇馬fans..唔想再睇到佢地四大皆空
作者: kaing    時間: 2006-3-8 09:49 PM

Originally posted by pong391628 at 2006-3-8 09:37 PM:

哈哈四大皆空.....
作者: 奇    時間: 2006-3-8 09:54 PM

Originally posted by pong391628 at 2006-3-8 09:37 PM:

你估佢進級可?!!
作者: brightman    時間: 2006-3-8 11:31 PM

覺得呢場波入球一定多!!!
作者: kaing    時間: 2006-3-8 11:49 PM

Originally posted by brightman at 2006-3-8 11:31 PM:
覺得呢場波入球一定多!!!
唔知會係好激烈既球賽定係一面到既球賽呢.....
好期待....重有幾個鐘頭就來料....
作者: bigfish    時間: 2006-3-9 12:26 AM

雖然我都鍾意皇馬, 但主場輸波真係好難追, 再加上佢作客成績一向麻麻地, 阿仙奴實死守求和, 希望碧咸o既傳中有高佬接應 la
作者: Lung    時間: 2006-3-9 01:01 AM

今晚幾點?
作者: ThomasKoon    時間: 2006-3-9 01:04 AM

唔鍾意啲用錢去買成績嘅球隊﹐所以一定撐阿仙奴﹐而且首回合贏咗1-0﹐最重要呢個係作客入波﹐今晚皇馬要入2球至可以出線﹐就算俾佢贏1-0﹐都要打加時﹐到時好考驗體力﹐皇馬舟車勞頓去highbury﹐講體力好蝕底﹐所以覺得阿仙奴會唔使輸﹐打和1-1﹐兩回合計2-1出線8強。

ac方面﹐首回合作客打和1-1﹐有個作客入球﹐要晉級有優勢﹐今晚最簡單唔失波就搞掂﹐而且黎緊意甲要大戰祖記﹐意大利球隊一向防守見稱﹐相信ac可能會踢得保守少少﹐對手拜仁預料一定會發晒癲咁搶攻﹐不過亦都唔會谷得太上﹐始終ac前線有一定攻力﹐萬一進攻不成俾ac打反擊入多球﹐就真係玩完﹐所以我諗呢場波分分鐘冇波﹐最終0-0收場﹐ac憑作客入球優惠晉身8強。

利物浦方面﹐我覺得佢會久攻不下﹐俾賓菲加反擊得手﹐最終再落敗0-1﹐兩回合計輸0-2出局

[ Last edited by ThomasKoon on 2006-3-9 at 01:06 AM ]
作者: ThomasKoon    時間: 2006-3-9 01:05 AM

Originally posted by Lung at 2006-3-9 01:01 AM:
今晚幾點?
同尋晚一樣﹐3:45
作者: 奇    時間: 2006-3-9 02:15 AM

Originally posted by kaing at 2006-3-8 11:49 PM:

唔知會係好激烈既球賽定係一面到既球賽呢.....
好期待....重有幾個鐘頭就來料....
好大機會悶波一場
作者: abc123aa    時間: 2006-3-9 03:15 AM

Originally posted by ThomasKoon at 2006-3-9 01:04 AM:
唔鍾意啲用錢去買成績嘅球隊﹐所以一...
用錢去買成績???
你知唔知咩叫用錢去成績先,你隊阿仙奴唔鍾意買大牌球員係佢地既事,唔好見人買人用錢多就話用錢買成績,咁巴塞又點呀,唔係用錢買返黎嫁d球員????多餘
就算係車仔我都唔認為佢係用錢買成績,車仔如果真係用錢買成績既話一定攞晒d冠軍啦,後備就唔會冇咩人用啦
作者: kaing    時間: 2006-3-9 04:44 AM

岩岩睇完ac 同皇馬既上半場....
ac 個邊真係好睇到不得了.....火藥味又勁重.....
不過老實講.....ac win 緊2比1都唔係好隱陣....
除時2比2...咁就大鍋....拜人入多一粒真係唔出其.....

相反另一隊皇馬我就真係有d 失望....d 球員真係好似無咩動力....
前線完全輸曬速度....後面又同中場都踢得非常有禮貌....好似未食飯咁....
反而阿仙奴就表演好好多...合拍....同速度都好過皇馬....
不過個球咁近無人睇都入唔到....就真係...話佢無運...定係無技術....
阿仙奴就真係欠臨門個腳....但係都唔知誰勝誰負....
不過皇馬前面真係要換換人...大朗真係無以前咁勁...可能真係肥慢到訓係度...
作者: abc123aa    時間: 2006-3-9 04:45 AM

Originally posted by kaing at 2006-3-9 04:44 AM:
岩岩睇完ac 同皇馬既上半場....
ac ...
咁不如成對前鋒換晒,換入羅賓奴同卡斯辛奴
作者: Lung~    時間: 2006-3-9 05:46 AM

唉...R9一如以往...雖然佢今日跑多左..但係佢真係冇球上腳...好失望..反而R10一入黎都有腳抽下..又輸...r9等轉會吧
作者: 奇    時間: 2006-3-9 06:01 AM

Originally posted by at 2006-3-8 06:41 PM:
中呀
作者: 奇    時間: 2006-3-9 06:03 AM

Originally posted by 艾力克 at 2006-3-8 07:35 PM:

我想利記晉級多d
等下屆

作者: kaing    時間: 2006-3-9 06:17 AM

其實我都真係好耐無係電視前睇波....
多數都係賽績....
今日一見.....大朗...真係無當年既速度...同反應....
重有施單....也沒有佢中場既影響力....
可能佢地都真係老了...
今日睇.....點知全部反轉....
阿仙奴攻勢重多過皇馬....變左皇馬就做急攻....
係尾段先似d 樣......
不整場....個中場輸到訓係度....
基本上...一直都好似阿仙奴中場羅曬優勢....
開頭如果咩都唔知...真係以為皇馬上場勝緊係手...
今場放慢來打......
佢地入唔到去都真係應該

反而...最後我覺得....係巴仔同ac,祖記
ac 今日真係勁到訓低....組織...攻力...防守真係一流......
不過都可以講拜仁無運,,,,,如果唔係拜仁都好多機會入波.....

利記.......真係輸得金........
重要一粒波仔都入唔到.....
都夠曬爆冷.......
作者: kaing    時間: 2006-3-9 06:18 AM

Originally posted by at 2006-3-9 06:01 AM:

中呀
奇哥你都真係勁準wo........
作者: ThomasKoon    時間: 2006-3-9 09:18 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-3-9 03:15 AM:

用錢去買成績???
你知唔知咩叫用錢...
或者我用字錯咗....我嘅意思係﹐唔鍾意一啲只顧買"星"﹐唔理對球隊有冇作用嘅球隊。
講真﹐用錢去買成績﹐我覺得都唔係最大問題﹐好似巴塞同車仔﹐啲錢係用咗﹐但係對球隊實力真係有好嘅影響﹐咁真係唔怕用﹐不過好似皇馬咁﹐咩"一年一星計劃"﹐多鬼餘﹗

點都好﹐最令人感到意外﹐應該都係拜仁慘敗1-4﹐場波我冇睇﹐踢成點我唔知﹐不過真係估唔到堂堂德甲一哥會輸到咁.....
作者: abc123aa    時間: 2006-3-9 09:48 AM

Originally posted by ThomasKoon at 2006-3-9 09:18 AM:

或者我用字錯咗....我嘅意思...
當年皇馬成功果時有冇人會咁樣講?人地唔掂果時先識黎咁樣講既人樣多鬼餘
作者: 奇    時間: 2006-3-9 02:52 PM

Originally posted by ThomasKoon at 2006-3-9 09:18 AM:

或者我用字錯咗....我嘅意思...
ac今場top fit加上拜仁後防突然失準.....
繼國家隊後,拜仁面對意大利球隊又輸4:1
作者: kaing    時間: 2006-3-9 03:24 PM

Originally posted by at 2006-3-9 02:52 PM:

ac今場top fit加上拜仁後防突然失準.....
繼國家隊後,拜仁面對意大利球隊又輸4:1
係羅....拜仁前面又無運....好幾球都好大機會....
相對ac 個場就真係好睇過阿仙奴個場好多....

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0