標題: 三大聯賽班霸全數出局, 歐聯仲有冇代表性呢? [打印本頁]

作者: bigfish    時間: 2006-3-9 04:59 PM     標題: 三大聯賽班霸全數出局, 歐聯仲有冇代表性呢?

英超三大班霸一哥車仔, 二哥曼聯同衛冕o既利記同時出局, 德甲班霸拜仁同西甲班霸皇馬又行人止步, 會唔會又好似前幾年咁, 由一班名不經傳o既球會包辦四強呢? 如果係咁, 真係希望歐洲足協好好考慮限制小國參賽資格 la
作者: 艾力克    時間: 2006-3-9 05:03 PM

點解要限制小國參賽資格?
有實力, 有運氣o既, 隊隊都可以做冠軍
作者: bigfish    時間: 2006-3-9 05:04 PM

賓菲加, 里昂呢d, 真係冇乜 fans, 實力又唔強
尋晚阿仙奴又打死守足球, 咁o既話真係冇乜趣味性
回想當年曼聯三冠王同皇馬贏o個兩年, 真係好多精采入球, 好多世紀大戰
作者: 艾力克    時間: 2006-3-9 05:05 PM

前年有 porto
今年有 lyon 依隻黑馬, houllier o係 liverpool 攞唔倒歐聯, 一個唔覺意可能俾佢o係 lyon 攞倒
依隊波o既實力絕對唔可以睇少
作者: gaolinde    時間: 2006-3-9 05:05 PM

巴塞,祖雲,AC都是強隊呀(Arsenal也算半隊)
作者: jerichochoi    時間: 2006-3-9 05:05 PM

皇馬都叫班霸
咁既人打d咁既波
叫雜牌軍啦
作者: chrislovegill    時間: 2006-3-9 05:05 PM

[center]人地小國已經得一兩隊參加,咁都仲要限制???

e家係歐聯呀,梗係全歐洲最高級數o既球隊參加啦~
更何況人地有實力贏你地d班霸,點解唔可以參加爭冠軍???

唔通剩係得4大聯賽o既球隊參加先叫歐聯呀???

坦白講,我係曼聯fans,佢出左局我都好失望,
但係唔好因為自己擁護o既球隊出局就講d咁唔理智o既野啦~[/center]
作者: 艾力克    時間: 2006-3-9 05:06 PM

Originally posted by bigfish at 2006-3-9 05:04 PM:
賓菲加, 里昂呢d, 真係冇乜 fans, 實...
arsenal 尋晚都唔算守勢足球啦
作者: chrislovegill    時間: 2006-3-9 05:07 PM

Originally posted by bigfish at 2006-3-9 05:04 PM:
[center]贏到d強隊都叫冇實力(賓菲加仲要贏3粒),咁乜都唔駛講啦~[/center]
作者: 艾力克    時間: 2006-3-9 05:09 PM

Originally posted by chrislovegill at 2006-3-9 05:07 PM:

[center]贏到d強隊都叫冇實力(賓菲加仲要贏3粒),咁乜都唔駛講啦~[/center]
某程度同利物浦前鋒唔識入波有關
作者: bigfish    時間: 2006-3-9 05:10 PM

Originally posted by 艾力克 at 2006-3-9 05:05 PM:
前年有 porto
今年有 lyon 依隻黑馬, houllier o係 liverpool 攞唔倒歐聯, 一個唔覺意可能俾佢o係 lyon 攞倒
依隊波o既實力絕對唔可以睇少
坦白講, 我相信香港冇乜人可以成隊里昂球員數晒出黎, 賓菲加班球員我真係聽都未聽過添 (除左前巴塞棄將哥利斯馬), 相反皇馬同曼聯, 我相信好多球迷連佢地後備d 球員都背得出, 佢出左局, 一定令好多 fans心傷
作者: peikasiu    時間: 2006-3-9 05:11 PM

Mr. bigfish, 歐聯有代表性 bcoz every strong club can have a chance to get in and win.  They win bcoz they are strong.  And i think Benfica and Lyon are strong too, u think they can still here only bcoz they are only lucky?
作者: abc123aa    時間: 2006-3-9 05:12 PM

Originally posted by 艾力克 at 2006-3-9 05:09 PM:

某程度同利物浦前鋒唔識入波有關
車仔,利記,皇馬,出局原因都同前鋒唔識入波有關~

樓主講既野我認為有d多餘~
咁d小隊洗唔洗叫歐洲足協限制強隊參賽呀???多餘
作者: abc123aa    時間: 2006-3-9 05:12 PM

Originally posted by bigfish at 2006-3-9 05:10 PM:

坦白講, 我相信香港冇乜人可以成隊...
心傷一定心傷,但既然輸左就係輸左,冇得賴
作者: MingLai    時間: 2006-3-9 05:14 PM

里昂絕對係強隊0黎0架,如果尋晚對皇馬0既係佢地,我諗坐底入兩粒都似!
作者: peikasiu    時間: 2006-3-9 05:15 PM

一定令好多 fans心傷 doesn't mean 歐聯冇代表性
冇乜人可以成隊里昂賓菲加球員數晒出黎 doesn't mean they are weak
聽都未聽過 means u didn't watch, and doesn't mean 里昂賓菲加 are not strong enough to win...
p.s. i'm not fans of 里昂 and 賓菲加
作者: abc123aa    時間: 2006-3-9 05:16 PM

Originally posted by MingLai at 2006-3-9 05:14 PM:
里昂絕對係強隊0黎0架,如果尋晚對皇馬0既係佢地,我諗坐底入兩粒都似!
里昂主場好鬼勁~
維拉利爾,里昂,賓菲加係今年既黑馬
作者: 艾力克    時間: 2006-3-9 05:20 PM

Originally posted by abc123aa at 2006-3-9 05:16 PM:

里昂主場好鬼勁~
維拉利爾,里昂,賓菲加係今年既黑馬
依3隊我較睇好 lyon
juhinho 太勁喇
作者: abc123aa    時間: 2006-3-9 05:22 PM

Originally posted by 艾力克 at 2006-3-9 05:20 PM:

依3隊我較睇好 lyon
juhinho 太勁喇
我鍾意維拉利爾
作者: wclchris    時間: 2006-3-9 05:27 PM

liverpool 就真係弱隊啦, 鬼叫你只係識埋呢d只係識守的球隊, 今年已經garm粗俾佢打 (上年league根本唔qualify), 結果証明佢係唔多夠quali打, 番英國beat Sunderland 1:0啦
作者: kerr    時間: 2006-3-9 05:31 PM

歐聯不嬲都係有能者居之,技不如人咪要淘汰囉,強隊被人淘汰,怨得邊個呀,連小隊都攪唔掂,就算俾佢捧埋杯,咁又好有代表性咩??
站0係球迷0既角度黎講,無疑強隊有一定0既號召力,但有d黑馬份子0係度,至顯得刺激,就係因為有一d小隊0係度,歐聯至有代表性,唔會俾人話係四大聯賽隊伍壟斷0既賽事,
如果樓主淨係想見到強隊0既話,不如0係winning度開個league自己玩啦

[ Last edited by kerr on 2006-3-9 at 05:33 PM ]
作者: 清揚    時間: 2006-3-9 05:42 PM

Originally posted by bigfish at 2006-3-9 16:59:
英超三大班霸一哥車仔, 二哥曼聯同衛...
你咁諗法不如only去睇球星算la,睇乜野波ㄚ,冇細球會D出色青訓又點會有今日系大會光茫四射既所謂球星ar???朗拿甸奴,亨利,艾辛,舒夫果D邊度黎架,咪又系系細球會得先至吸引到大會買,你估個個都好似D某某球星咁出身豪門ar???跟住行行企企就身價不菲咩,如果UEFFA真系好似你咁講去做,那即是呃殺一些未成名但有料到既player既表演舞台.......
如果比我選擇要睇年年都果幾隊拎冠軍,或是年年都有不同的黑馬異軍殺退一些所謂班霸,我寧選後者喇,起碼刺激D生鮮D先
作者: 清揚    時間: 2006-3-9 05:45 PM

Originally posted by kerr at 2006-3-9 17:31:
歐聯不嬲都係有能者居之,技不如人咪要...
Agree,D曼聯,皇馬,拜仁,利物蒲同車路士根本打得唔好,底輸
作者: 奇    時間: 2006-3-9 05:47 PM

想知你是怎樣定義實力強?冇乜 fans就唔參加得?
作者: 奇    時間: 2006-3-9 05:53 PM

Originally posted by bigfish at 2006-3-9 05:10 PM:

乜佢地比強隊out,你唔會傷心咩?!年年都有強隊出局架啦!!!
你不如話整夠幾個冠軍,分豬肉咁~你咪唔傷心囉
作者: kakeidevil    時間: 2006-3-9 06:09 PM

利記想買但買唔到森馬奧 ,袓記棄將好波之人米哥利,紐奴高美斯,雷沙奧,仲有踢到施素高盲咁濟既比圖都唔識

你都唔好話有睇過歐聯喇~
作者: 清揚    時間: 2006-3-9 06:14 PM

Originally posted by kakeidevil at 2006-3-9 18:09:

利記想買但買唔到森馬奧 ,袓記棄將好波之人米哥利,紐奴高美斯,雷沙奧,仲有踢到施素高盲咁濟既比圖都唔識

好波
作者: abc123aa    時間: 2006-3-9 06:15 PM

Originally posted by kakeidevil at 2006-3-9 06:09 PM:

仲有基奧雲尼
作者: 喂喂喂    時間: 2006-3-9 06:39 PM

Originally posted by bigfish at 2006-3-9 04:59 PM:
英超三大班霸一哥車仔, 二哥曼聯同衛...
睇多d波先講野啦朋友

如果你有睇小組賽皇馬第一場俾里昂技術撃倒既話,你就唔會講d咁既野架喇....

論進攻既效率,我諗而家8強隊伍入面,得巴塞可以勝過里昂咋,其他果d....
作者: Kian76    時間: 2006-3-9 06:50 PM

賓菲加我最有印象既球員係:米高利、沙保沙、紐奴高美斯、列卡度。
作者: Kian76    時間: 2006-3-9 07:01 PM

意甲再一次玩晒??三隊......(國米應會過關)
作者: JCer    時間: 2006-3-9 07:12 PM

咁不如叫返 四大聯實圍內杯
我唔明你所謂既 "名不經傳o既球會" 嬴歐聯有咩問題
"尋晚阿仙奴又打死守足球"? 咁我諗你對死守足球既定義同 我/其他人 有D出入囉~~
作者: Kian76    時間: 2006-3-9 07:28 PM

Originally posted by JCer at 2006-3-9 07:12 PM:
咁不如叫返 四大聯實圍內杯
我唔明...
其實乜野叫又俾名不見經傳球會贏,我就真係唔知喇,試問強隊一定要出自四大聯賽??唔可以係其他聯賽既??90年代既阿積士係乜黎??就算馬賽有出過錢造馬買杯,但都仲可以在當年力敵無敵AC,再前d既有賓菲加踢一個尤西比奧己經屈晒機。
作者: edward1906    時間: 2006-3-9 07:42 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-3-9 06:50 PM:

賓菲加我最有印象既球員係:米高利、沙保沙、紐奴高美斯、列卡度。
列卡度係咪葡萄牙個龍門?
佢好似踢士砵亭架喔....
作者: NaTuRaL_GiFt    時間: 2006-3-9 07:52 PM

邊個話Benfica & Lyon唔勁???
Miccoli,Simao,P.Juninho呢d廢ga??
佢地唔係唔勁,係因為佢地唔係4大聯賽,無咩人會睇,所以個個都唔太睇好....
作者: chicken    時間: 2006-3-9 07:55 PM

In this round most results are fair, when you just watch the matches and not consider which team is more famous. Teams have good or bad form. At this time the famous teams being kicked out are mostly in bad form.
作者: lookityourself    時間: 2006-3-9 07:56 PM

其實我想講
有實力就一定可以贏哂ga la

點解要限制小國既參賽名額
咁樣咪變到唔公平law

咩隊都會有可能令歐聯ga la
點會冇代表性
作者: brightman    時間: 2006-3-9 07:59 PM

賓非加先後做低曼聯,利記, 唔可講話無實力吧?
里昂, 頭一場對皇馬贏得清脆, 係一支有實力球隊.
其實每個國家聯賽係歐協有排名, 排第一既西甲, 意甲, 英超可以有4支球隊打歐聯, 其他較次的聯賽會因排名再作出遞減...
作者: sas    時間: 2006-3-9 08:00 PM

我自已係man u fans
佢出局我都好唔開心
不過講真佢真係打得麻麻地
唯有吸收今次的經驗,下年再黎過
我覺得樓主唔係好o岩
呢個世界從來都係有能者居之
點能夠因為人地聯賽無乜人睇
而抹殺人地的參賽資格呢?
雖然戲碼可能無咁重,但人地入到圍就一定有佢的原因同實力啦。
作者: 單字一個撚    時間: 2006-3-9 09:24 PM

你無睇就唔好亂咁up啦
阿仙奴尋晚都叫守勢足球咁咩先叫進攻足球?
作者: 遊戲    時間: 2006-3-9 09:32 PM

英超三大班霸一哥車仔, 二哥曼聯同衛冕o既利記同時出局, 德甲班霸拜仁同西甲班霸皇馬又行人止步, 會唔會又好似前幾年咁, 由一班名不經傳o既球會包辦四強呢? 如果係咁, 真係希望歐洲足協好好考慮限制小國參賽資格 la
暫時你又唔可以咁講住既...
如果車仔出到線,巴塞未出到唔到線...
德甲班霸拜仁出到線,AC未出到唔線....
西甲班霸皇馬出到線,阿記未出到唔到線.....

我唔覺得今年會由一班名不經傳o既球會包辦四強喎

又未知下次邊隊對邊隊...
除非你話最後四強係阿積士,賓菲加,維拉利爾同里昂既姐

但暫時真係完全睇唔到D個可能囉
上面4隊,有3隊入到四強都超難
仲有其實里昂都唔炸呀,起碼係法國班霸,
返年歐聯都入到8強。
賓菲加, 里昂呢d, 真係冇乜 fans, 實力又唔強
里昂實力竟然唔強......

用winning來計呀?

[ Last edited by 遊戲 on 2006-3-9 at 09:40 PM ]
作者: bigfish    時間: 2006-3-9 10:03 PM

Originally posted by 單字一個撚 at 2006-3-9 09:24 PM:

你無睇就唔好亂咁up啦
阿仙奴尋晚都叫守勢足球咁咩先叫進攻足球?
朋友, 皇馬係咁攻, 竟然去到近七十分鐘先第一次越位, 皆因法明尼, 托尼, 辛達路斯同基拔圖施華企得後 ja
臨尾佢仲玩角球旗戰術添, 雲加又無端端o係補時階段換人
呢隊所謂英格蘭球隊, 竟然冇一名英格蘭正選球員, 我寧願皇馬呢支"西班牙球隊"出線呀
作者: Ifuck_u_boyz    時間: 2006-3-9 10:08 PM

Originally posted by bigfish at 2006-3-9 04:59 PM:
點解會無代表性?足球唔係加減數
班霸唔係一定會贏架喎
作者: abc123aa    時間: 2006-3-9 10:09 PM

樓主真係勁,出一個post竟然可以有咁多人同佢既意見完全相反,可見樓主相當獨到
作者: lookityourself    時間: 2006-3-9 10:26 PM

Originally posted by abc123aa at 2006-3-9 10:09 PM:
樓主真係勁,出一個post竟然可以有咁多人同佢既意見完全相反,可見樓主相當獨到
你這句說話諷刺得相當好
作者: cwc_tkd    時間: 2006-3-9 10:42 PM

Originally posted by bigfish at 2006-3-9 10:03 PM:

朋友, 皇馬係咁攻, 竟然去到近七十...
咁同你ge主題 "三大聯賽班霸全數出局, 歐聯仲有冇代表性呢? " 好似冇乜關係..

我反而覺得4 大聯賽ge歐聯名額太多..應該只可以有3個
因為大部分國家只得一兩個, 太唔公平
同埋, 如果只有4大聯賽球隊,
咁仲叫咩"歐聯"?
你開個咁ge topic對其他有好表現ge非4大聯賽球隊係一種侮辱~
咁晨曦, 愉園同傑志夠超晒班啦, 不如甲組聯賽淨係比佢地呀?
咁以後西甲得返巴塞皇馬華倫,
英超得返利記車仔,
意甲好d, 有a米國米同祖記
德甲就慘喇, 得返拜仁夠班踢德甲
咁就勁啦,以後歐聯得返9隊~
直情係fit!!

唔好意思, 激動左少少
作者: cwc_tkd    時間: 2006-3-9 10:44 PM

Originally posted by abc123aa at 2006-3-9 10:09 PM:
板主你仲勁, 一語中的
我認為樓主值得加分,因為佢令咁多人反對佢,
係一個奇景,哈哈哈
作者: abc123aa    時間: 2006-3-9 10:45 PM

Originally posted by cwc_tkd at 2006-3-9 10:44 PM:

板主你仲勁, 一語中的
我認為樓主值得加分,因為佢令咁多人反對佢,
係一個奇景,哈哈哈
我諗呢個情景體育版未必出現過
作者: tkk2p    時間: 2006-3-9 10:52 PM

實力差就唔可以攞,咁其實唔駛踢,每隊球員逐個比較就okay~
作者: Ifuck_u_boyz    時間: 2006-3-9 11:04 PM

6月世界杯
日本南韓等等等等等等等等等等等等等等等等20隊球隊 可以唔洗去德國喇
因為佢地唔係傳統勁旅,佢地既加入會令到世界杯無晒代表性~
作者: 清揚    時間: 2006-3-9 11:20 PM

Originally posted by bigfish at 2006-3-9 22:03:

朋友, 皇馬係咁攻, 竟然去到近七十分鐘先第一次越位, 皆因法明尼, 托尼, 辛達路斯同基拔圖施華企得後 ja
臨尾佢仲玩角球旗戰術添, 雲加又無端端o係補時階段換人
呢隊所謂英格蘭球隊, 竟然冇一名英格蘭正選球員, 我寧願皇馬呢支"西班牙球隊"出線呀
你想睇果個廢人23咋掛,你對阿仙奴咁反感原因系廢人23以前系打阿仙奴既死敵---魔鬼隊堵~皇馬系咪咁值得出線ar???條左路完全比希比,伊保爾Head住,一個亨利已玩到皇馬班守衛冇氣抖,法比加斯D派波仲定過古迪同施丹,廢人23又比法米尼Mark死左,基拔圖D截擊又好,冇錯,皇馬D控球率系高過阿仙奴,但阿仙奴D反擊好似流暢同入肉好多喎,皇馬呢???經常系中後場由左傳右,又由右傳左,跟住就失左..........阿仙奴入唔到波實屬欠運皇馬根本冇得揮

[ Last edited by 清揚 on 2006-3-9 at 11:21 PM ]
作者: terryjog06    時間: 2006-3-9 11:23 PM

強隊對強隊.....
點都係一隊晉級 一隊被淘汰架啦.......
依d係冇得講......
作者: chrislovegill    時間: 2006-3-9 11:48 PM

Originally posted by abc123aa at 2006-3-9 10:45 PM:

我諗呢個情景體育版未必出現過
[center]咪就係因為佢講d野太岩law~[/center]
作者: ThomasKoon    時間: 2006-3-9 11:51 PM

里昂雖然只係法甲聯賽球隊﹐而法甲俾人嘅感覺﹐就係較四大聯賽為弱啲﹐不過里昂嘅攻力真係唔講得笑﹐如果里昂尋晚對住皇馬﹐肯定笑到收唔到聲﹐分分鐘大炒都似﹐維拉利爾喺西甲都唔算弱旅啦﹐而且有本事晉級到八強﹐絕對有一定實力﹐再者祖記、巴塞、ac唔係強隊咩﹐咁快就冇代理性?如果喺你心目中真係冇代表性嘅﹐不如你唔好睇喇﹐費事侮辱咗呢八支球隊﹗
作者: Kian76    時間: 2006-3-10 12:29 AM

Originally posted by edward1906 at 2006-3-9 07:42 PM:

列卡度係咪葡萄牙個龍門?
佢好似踢士砵亭架喔....
可能記錯左。
作者: 左輪仔    時間: 2006-3-10 12:40 AM

打WINNING打到傻左
不如唔好叫歐對聯,改名叫豪門球隊聯啦
作者: Pharaoh    時間: 2006-3-10 02:31 AM

Originally posted by bigfish at 2006-3-9 10:03 PM:

皇馬係攻唔入, 唔係係咁攻! 控球率高亦唔代表控制戰局~
'角球旗戰術, 補時階段換人' o向足球比賽根本就非常普遍, 個個領隊都會喇~ 你睇得波少呀~
少越位因為人o地條防太 deep !? 會唔會係肥哨起步太慢呀?
R.Madrid 超過 180 分鐘都入唔到一球, 咁都藉得出線? 你冇o野呀~
作者: leonBH    時間: 2006-3-10 04:00 AM

Originally posted by bigfish at 2006-3-9 17:04:
尋晚阿仙奴又打死守足球, 咁o既話真係冇乜趣味性
好明顯你係皇馬fans 唔客觀...
arsenal 昨天 禁住皇馬砌.......
完全係進攻足球wor....
作者: leonBH    時間: 2006-3-10 04:09 AM

Originally posted by bigfish at 2006-3-9 22:03:

計射門次數同入球機會啦苯....
阿仙奴起碼都叫有威脅啦...
你唔識就唔好亂up...
作者: brightman    時間: 2006-3-10 11:23 AM

Originally posted by Pharaoh at 2006-3-10 02:31 AM:

皇馬係攻唔入, 唔係係咁攻! 控球...
概括黎講, 皇馬攻勢大都隔靴搔癢, 相反阿仙奴卻是一針見血.
作者: abc123aa    時間: 2006-3-10 02:11 PM

既然大家既意見都同樓主相反,為免一直咁樣落去或有任何激動既留言出現,鎖文~

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0