標題: 大家鍾意睇球星定無名小卒? [打印本頁]

作者: bigfish    時間: 2006-3-9 06:20 PM     標題: 大家鍾意睇球星定無名小卒?

近日發覺d 球迷開始反球星, 唔抵得皇馬, 車仔, 曼聯呢d 由球星組成o既隊伍, 轉而支持里昂, 維拉里爾, 阿仙奴呢d 由無名小卒及年輕球員組成o既球隊
我唔反對球迷鋤強扶弱心態, 亦唔反駁法比加斯, 費爾, 費古路亞呢d 年輕球員有一定潛質, 但潛質歸潛質, 佢地o既實力始終唔及大牌球星, 如果扭開個電視機只係見到一班有拼勁但係技術普通o既球員o係球場度跑來跑去, 我諗並遍球迷都唔會咁高興吧
作者: kaing    時間: 2006-3-9 06:30 PM

球星...叫得球星都一定有d 特別之處...(射門,靚仔,控球,分波)
鐘意睇其實都係人之常情...
咁有d 咁既球員係度...叫做有保證場波可能好睇d 咁ja...
同你剪頭髮,睇醫生差不多ja....都係搵d 有保證先會去...
無名小卒...我相信無人話特燈咁走去睇....
都係無野做睇睇啦...唔小心睇到件嘩...幾勁....先再睇ja...
咁佢都做左你心目中既球星啦....
未又係睇球星....
作者: bigfish    時間: 2006-3-9 06:33 PM

尋晚皇馬最後十幾分鍾派出七位攻擊球員加卡路士o既陣真係令我興奮兼期待, 入唔到波真係唔抵
作者: 清揚    時間: 2006-3-9 07:12 PM

尋晚兵工廠打得更好都入唔到波真係唔抵~
作者: honeyfei    時間: 2006-3-9 07:31 PM

出唔出名唔緊要..最緊要好波...

成隊波冇球星又水既梗係唔好睇....
但睇番好似車仔,利記咁...成堆球星....又可以踢d咩波出黎...
好聽咪實際...唔好聽既...咪悶囉...
作者: kakeidevil    時間: 2006-3-9 07:44 PM

你咁問一定係睇球星架喇!!但所謂既球星一出黎踢波咪又係無名小卒一個!

球星一定鍾意睇,不過我更鍾意睇好波之人,只要係好波既,話之你係球星定無名小卒...
唔一定係球星先好波既,有d你口中既無名小卒都好好波~

好似賓飛加既米高利咁,你都唔識佢啦~但佢真係好波果下攞命牙...
你話佢係星咩??唔係! 無名小卒??都唔係..... 咁係咩??咪好波之人囉!!!

其實你睇波都係想睇好波啫,冇得睇球星,睇下d無名小卒都冇所謂喇。
話唔定你而家睇既無名小卒,將來會成為大名鼎鼎,獨當一面既球星呢
作者: 遊戲    時間: 2006-3-9 09:20 PM

我開頭仲以為你講既無名小卒

係荷甲,法甲個D中游球隊tim
作者: bigfish    時間: 2006-3-9 09:56 PM

Originally posted by 遊戲 at 2006-3-9 09:20 PM:
我開頭仲以為你講既無名小卒

係荷甲,法甲個D中游球隊tim
相信大家同我一樣, 熟新特蘭, 西布朗d 後備仲多過d 荷甲, 法甲正選多多聲, 起碼實力上有一定保證丫
作者: iknow    時間: 2006-3-10 09:32 PM

Originally posted by kakeidevil at 2006-3-9 07:44 PM:
你咁問一定係睇球星架喇!!但所謂既...
米高利o係佩魯賈已經出左名,再返番祖記至俾人投閒置散,上季o係費倫都算係主力......
佢好唔抵......俾祖記玩......
作者: Kian76    時間: 2006-3-10 11:19 PM

Originally posted by bigfish at 2006-3-9 09:56 PM:

相信大家同我一樣, 熟新特蘭, 西布朗d 後備仲多過d 荷甲, 法甲正選多多聲, 起碼實力上有一定保證丫
係你自己唔去睇法甲、荷甲姐。

正如唔睇意甲既人可能連禾比係邊個都唔知。
作者: bigfish    時間: 2006-3-11 03:52 AM

Originally posted by Kian76 at 2006-3-10 11:19 PM:

係你自己唔去睇法甲、荷甲姐。

正如唔睇意甲既人可能連禾比係邊個都唔知。
始終香港有個英超台, 我就算同朋友落吧睇波都係睇英超多, 相反一播意甲就真係靜晒, 冇乜人睇, 證明英超水平高過意甲 la
米高利呢個球員我以前真係冇乜留意, 但佢好似唔係意大利人(個樣)喎...
連禾比我真係唔識
作者: kakeidevil    時間: 2006-3-11 11:23 AM

Originally posted by iknow at 2006-3-10 09:32 PM:

米高利o係佩魯賈已經出左名,再返番祖記至俾人投閒置散,上季o係費倫都算係主力......
佢好唔抵......俾祖記玩......
對利記球倒掛顯哂身價la
作者: 奇    時間: 2006-3-11 07:53 PM

Originally posted by bigfish at 2006-3-11 03:52 AM:

始終香港有個英超台, 我就算同朋友...
你睇英超多就代表英超水平高過意甲???咪玩啦
作者: abc123aa    時間: 2006-3-11 07:55 PM

Originally posted by bigfish at 2006-3-11 03:52 AM:

米高利係意大利人黎嫁........
作者: brightman    時間: 2006-3-11 08:41 PM

Originally posted by abc123aa at 2006-3-11 07:55 PM:

米高利係意大利人黎嫁........
入選過意大利國家隊幾次, 唔係無名小卒呢
作者: skjeiw    時間: 2006-3-11 09:29 PM

睇無名小卒都係睇勁0個d啦~~踢踢下就變球星ga la

都唔知點答你~
作者: Kian76    時間: 2006-3-11 09:42 PM

你都識講香港有個英超台,香港人對於英超既熟悉程度高得多,亦因為開左個頭,就更加好難改變,你要用香港呢個小圈子黎評價英超、意甲兩大聯賽既水平我就真係大開眼界,小弟甘拜下風,咁我諗英格蘭一定係世界第一勁旅,水平一定高過意大利、阿根庭、巴西好多,甚至係十球既距離,因為香港英格蘭迷多好多倍。
作者: Kian76    時間: 2006-3-11 09:45 PM

Originally posted by skjeiw at 2006-3-11 09:29 PM:
睇無名小卒都係睇勁0個d啦~~踢踢下就變球星ga la

都唔知點答你~
應該話任何球星以前都係無名小卒,係咪即係代表你支技開既無名小卒真係成名後,你就會開始討厭佢地??哈哈!!樓主既思想非常特別,諗野既角度夠晒叼鑽。哈哈!!小弟再拜下風。

同樣道理調轉。
作者: abc123aa    時間: 2006-3-11 09:57 PM

鎖文。

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0