標題: 誰最有資格??? [打印本頁]

作者: Jay少    時間: 2006-3-25 07:32 PM     標題: 誰最有資格???

誰最有資格穿紅魔鬼既7號???
我認為係簡東拿,之後係c朗,最後至係碧咸...
都幾難揀呀!!
三個都差唔多...

作者: brightlee    時間: 2006-3-25 07:35 PM

Sorry, there should be Bryon Robson.......

Watch more Soccer........ Please IF you say you are fans of Man Utd
作者: kakeidevil    時間: 2006-3-25 07:36 PM

無野牙...c朗之後先係碧咸
作者: DeepThroat    時間: 2006-3-25 08:33 PM

如果有埋Robson,個投票可能會激烈d,依家好大可能會一面倒哦!!
作者: IT14    時間: 2006-3-25 08:51 PM

以近廿年來一定係Robson最有資格穿紅魔鬼既7號,神奇隊長永遠都係身先士卒,佢最有 種永不言敗既曼聯精神!
Cantona有球場上豐富既個人魅力,亦有領導才能
Beckham除了美貌外,無野及得上Robson同Cantona
C.Ronaldo更加來日方長

[ Last edited by IT14 on 2006-3-25 at 08:52 PM ]
作者: 迷途小羔羊    時間: 2006-3-25 08:52 PM

費查都著過喎,哈哈,唔知有無人揀

我覺得,最值得既係簡東拿
第二係碧咸,雖然佢技術唔全面,但佢對曼聯既貢獻其實也很大
c朗,反而,尚未見得與「七號球衣」很匹配
作者: chicken    時間: 2006-3-25 08:55 PM

Carlton...
作者: mitsuilam    時間: 2006-3-25 09:22 PM

費sir
一個字.........七
WARNING!!!!!

NO BAD WORD IN HERE!!!!!!

[ Last edited by brightlee on 2006-3-26 at 10:11 PM ]
作者: Kian76    時間: 2006-3-25 09:27 PM

白賴仁笠臣生不逢時,正值曼聯黑暗階段。可惜。
作者: abc123aa    時間: 2006-3-25 09:29 PM

有貢獻就有資格~
作者: Jay少    時間: 2006-3-25 10:57 PM

Originally posted by kakeidevil at 2006-3-25 07:36 PM:
無野牙...c朗之後先係碧咸
純粹個人意見遮...其實兩個差唔多...
作者: iknow    時間: 2006-3-25 11:19 PM

重有佐治貝斯呢...
佢更傳奇呢~
作者: coyote    時間: 2006-3-26 12:22 AM

if among the 3 choices, absolutely Cantona~
but i think George Best is most suitable~
作者: bigfish    時間: 2006-3-26 12:34 AM

冇野呀....簡東拿一退休曼聯即刻三冠王, 大家都知道邊個居功至偉 la
c 朗來到之後曼聯都未捧過聯賽冠軍, 樓主咁都覺得佢比碧咸有資格?
作者: ai64337435    時間: 2006-3-26 12:54 AM

佐治貝斯
作者: gigg11    時間: 2006-3-26 01:52 AM

Originally posted by bigfish at 2006-3-26 12:34 AM:
冇野呀....簡東拿一退休曼聯即刻三冠王, 大家都知道邊個居功至偉 la
c 朗來到之後曼聯都未捧過聯賽冠軍, 樓主咁都覺得佢比碧咸有資格?
呢d真係唔同年代=.=好難比,其實個個七號都有自己既魅力
真係個個七號,每次掂波踢波大家都會好想去睇實佢d動作
至於cr7既魅力真係咪夠,日後好唔好唔清楚,但係而家真係咪得住,反而呢種令人睇到會雀躍既魅力反而係朗尼身上找到~~~~~~~~~~~(其實c朗自己本身都話唔想要七號,不過費sir要佢著)

笠臣係曼聯最難關既時
簡大帝果時係曼聯建立王朝既基礎既時代
碧咸係新一班上任,正值王朝時代

而家c朗呢一代係曼聯復興革命時期...........其實呢個時間曼聯預左打得唔好,個個球員都唔會打到好似90年代果時咁個個都場場著哂火既啦...........就算係今季最搶鏡既朗尼,佢自己都有時都唔係打得咁好.................
希望佢地呢2,3年可以幫曼聯打好個底,到時推番而家車仔襲斷既局面,做番王者!!!!
作者: 迷途小羔羊    時間: 2006-3-26 02:02 AM

Originally posted by gigg11 at 2006-3-26 01:52 AM:

呢d真係唔同年代=.=好難比,其實個...
題外話,如果車仔無左摩連奴,未必咁穩定
作者: pong391628    時間: 2006-3-26 02:37 AM

我唔覺得c朗好過beckham~beckham係c朗而家呢個年紀到就效力紅魔~果時巳經好勁~仲射左個成名波~而且係99年果時擺三仔~佢都有唔少功勞~仲擺過世界足球先生亞軍~你有冇睇過佢全盛時期嫁??
作者: Kian76    時間: 2006-3-26 12:36 PM

Originally posted by pong391628 at 2006-3-26 02:37 AM:
我唔覺得c朗好過beckham~beckham係c朗...
碧咸冇記錯係7小福最遲成名的一個,佢成名時應該唔係C.朗呢個年紀。佢以前係10號球衣+踢攻擊中場,係及後才轉打右中場,在簡東拿離開後才正式接管7號球衣,也才正式成名。
作者: pong391628    時間: 2006-3-26 03:08 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-3-26 12:36 PM:

碧咸冇記錯係7小福最遲成名的一個...
謝謝~我都記得佢以前係著10號..但佢而家講緊有資格..so我覺得beckham~半場射入去果球印象中都係著住10號~
作者: kwongsiu    時間: 2006-3-26 07:38 PM

Originally posted by brightlee at 2006-3-25 19:35:
Sorry, there should be Bryon Robson.......

Watch more Soccer........ Please IF you say you are fans of Man Utd
支持...仲有steve郭甫......打右既快翼.....希望樓主出post前做多d資料搜集先....
作者: brightlee    時間: 2006-3-26 08:06 PM

Steve Coppell.........................he was one of the greatest players..........
but ... his career was really short due to injury..
Poor him.....
作者: Kian76    時間: 2006-3-26 08:41 PM

Originally posted by pong391628 at 2006-3-26 03:08 PM:

謝謝~我都記得佢以前係著10號..但佢而家講緊有資格..so我覺得beckham~半場射入去果球印象中都係著住10號~
冇錯,當時仲係10號仔。而且仲係單靠o個一球先上倒位。之前係浮浮沉沉上唔倒位既。
作者: pong391628    時間: 2006-3-26 10:17 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-3-26 08:41 PM:

冇錯,當時仲係10號仔。而且仲係單靠o個一球先上倒位。之前係浮浮沉沉上唔倒位既。
果球成名球記得好似係95年射...跟住之後就成日打正選~跟住就有好多靚波睇啦^^
作者: sonyguy    時間: 2006-3-27 10:42 PM

我係從八十年代中期先開始睇波...
從果時計到現在...
我諗最有資格係笠臣同簡東拿之爭啦...
笠臣...老實講...對佢既印象就只有知道佢場場都搏晒老命踼...
但對佢既技術真係無乜印象...
無話一d 好深刻既入波, 扭波, 交波片段...
相反簡東拿...佢在場上既印象會深刻好多...
佢真係果種球王既風範...
笠臣就無呢種風彩...
所以我投簡東拿一票...
作者: Kian76    時間: 2006-3-27 11:01 PM

Originally posted by sonyguy at 2006-3-27 10:42 PM:
我係從八十年代中期先開始睇波...
從...
笠臣係精神領袖,係一個體力型既硬漢,技術只屬一般,但他的感染力係極強。
作者: abc123aa    時間: 2006-3-28 06:35 AM

Originally posted by Kian76 at 2006-3-27 11:01 PM:

笠臣係精神領袖,係一個體力型既硬漢,技術只屬一般,但他的感染力係極強。
其實曼聯呢幾代既七號踢法都應該係實際多於花巧,C7如果可以改變到自己成為實際多於花巧既球員的話佢一定有資格著七號,如果佢成日唔配合隊友,只係係咁插花賣弄技術的話佢既前途一定唔會好得去邊

講腳下功夫好速度高既,其實熱刺既艾朗連儂同美斯都係,但人地冇幾何會出腳插花,人地大多數只係用身體左右擺動去呃過對手,相反C7就唔係,佢下下都出腳插花,而且又唔係一定過到對手,如果C7改到呢樣野的話佢會越打越好,而且佢都好有入球能力呀

[ Last edited by abc123aa on 2006-3-28 at 06:36 AM ]
作者: kakeidevil    時間: 2006-3-28 03:11 PM

Originally posted by abc123aa at 2006-3-28 06:35:

其實曼聯呢幾代既七號踢法都應該係...
C7呢幾場插少左好多花喇,一有位即比跟住走位
改善左好多...
作者: abc123aa    時間: 2006-3-28 03:33 PM

Originally posted by kakeidevil at 2006-3-28 03:11 PM:

C7呢幾場插少左好多花喇,一有位即比跟住走位
改善左好多...
所以呢排咪好左d囉~球隊會穩定好多,不過唔好三分鐘熱度就得喇
作者: anttiniemi2000    時間: 2006-3-28 11:05 PM

c ronaldo???he is totally not matched.  how can a clown wear no '7'?
作者: MaxFigo    時間: 2006-3-29 02:06 AM

好奇怪曼聯ge 7號都戴過隊長臂章...

笠臣、簡東拿、碧咸
都係球隊重心
其實好難比較高低

但碧咸當打時期曼聯比以前更偏重整體,技術上無話單靠某一人
精神領袖方面有堅尼
致令碧咸好似比簡東拿失色.....

至於c7ma....來日方長ge....

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0