標題: [FT] 牙痛 止痛 大法 ! [打印本頁]

作者: cgdmzlam    時間: 2006-4-2 01:38 PM     標題: [FT] 牙痛 止痛 大法 !

牙痛 止痛 大法   (只可在家進行哦)
      “牙痛不是病,痛起來真得要命” 這句話我想大家都聽多了.但是對於曾經試過牙痛的朋友來說,可稱的上是深刻的體會呀!
     牙痛比起一場大病都還難受,現在說說牙痛止痛大法給大家防防身啦!
                                  一但遇上了牙痛:
1.        用清水漱口 (一般用稍冷的水)  把藏在牙裡的殘餘物弄開
2.        用牙膏敷在疼痛的牙齒四周    如果有牙洞的話 都要把它填滿
3.        拿一個杯子放在桌上 盛載流出來的口水  (如果把口水含在口中的話 只會更加痛)
      如果一般痛的話 在敷後2分鐘即可減輕痛處  大概13分鐘內即可止痛
      嚴重的話 敷完13分鐘後 漱口 再換多一次藥  一定可以成功!
   這方法除了打麻醉針 , 吸大麻即可止痛外 .第個2種即可止痛的方法!
                                                                                                        By  John
作者: tung1688    時間: 2006-4-2 04:51 PM

大麻可以止痛.我食o左4年大麻.就係食到我非常牙痛.(實在好燥熱)攪到我成日發炎.可以止痛....?4仔就得.(白粉)
作者: cgdmzlam    時間: 2006-4-2 08:25 PM

sorry ! 毒品呢家野我唔係好知
但係我就真係聽過大麻可以止痛
作者: 樑少    時間: 2006-4-3 09:22 PM

Originally posted by cgdmzlam at 2006-4-2 08:25 PM:
sorry ! 毒品呢家野我唔係好知
但係我就真係聽過大麻可以止痛
只可以一陣
食完之後仲痛..
作者: cgdmzlam    時間: 2006-4-5 05:46 PM

哦~~~~~~~~原來如此
作者: garycheung    時間: 2006-4-9 03:13 PM

Originally posted by tung1688 at 2006-4-2 04:51 PM:
大麻可以止痛.我食o左4年大麻.就係食到我非常牙痛.(實在好燥熱)攪到我成日發炎.可以止痛....?4仔就得.(白粉)

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0