標題: [賽後討論]維拉利爾對阿仙奴 [打印本頁]

作者: abc123aa    時間: 2006-4-26 04:56 AM     標題: [賽後討論]維拉利爾對阿仙奴

真係唔抵呀,成場維拉利爾好多機會,古里奧法蘭高好多機會,可惜佢把握唔到,科蘭既一次半空門又射左出界........
連臨完場列基美既12碼都射失........唔通真係整定比阿仙奴入決賽攞歐聯?
作者: clkgtr    時間: 2006-4-26 04:59 AM

因為亨利無左影而唔識踢波既一人球隊阿仙奴, 遇著唔識將個波放入龍門裡面既維拉利爾。

咁又比阿仙奴悶和0比0

不過維拉利爾既把握力又的確比較差d, 好多機會都浪費晒。
作者: brightlee    時間: 2006-4-26 05:01 AM

yes, bad luck ... for 維拉利爾
作者: 自護    時間: 2006-4-26 05:02 AM

老實講,今晚阿仙奴守得其實都幾差下,相比起同皇馬踢果一場真係差好遠,如果維拉既把握同運氣好少少,我估最少會羸到兩比零。

Anyway,祝賀阿仙奴殺入決賽,希望順利拎埋冠軍~
作者: abc123aa    時間: 2006-4-26 05:02 AM

Originally posted by clkgtr at 2006-4-26 04:59 AM:
因為亨利無左影而唔識踢波既一人球隊...
唉........雖然比阿仙奴入到決賽可以同巴塞一鬥,不過希望聽日AC米蘭搞掂巴塞啦........咁我就可以支持AC米蘭

維拉利爾12碼「劊子手」列基美竟然係呢個時刻先黎射失....真係時也命也,係你就係你,唔係你既你強迫都冇用
作者: clkgtr    時間: 2006-4-26 05:08 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-4-26 05:02 AM:

唉........雖然比阿仙奴入到決賽可...
不過講真, 就算列基美射入個12碼迫到加時, 但係成隊維拉利爾都已經謝謝地(失12碼之前已經謝謝地)

所以, 就算比維拉利爾迫到加時都好大機會輸波
作者: abc123aa    時間: 2006-4-26 05:09 AM

Originally posted by clkgtr at 2006-4-26 05:08 AM:

不過講真, 就算列基美射入個12碼...
係呀,就算互射12碼維拉利爾都好難射得贏阿仙奴........
作者: idiot    時間: 2006-4-26 05:10 AM

it's the worse arsenal game in champion's league this year but they managed a draw... I really think they have the luck on their side tonight... hope it'll continue until the final
作者: brightlee    時間: 2006-4-26 05:12 AM

Originally posted by clkgtr at 2006-4-26 07:08:

不過講真, 就算列基美射入個12碼...
hai ah.. you can see they were tired......
really tired..
but did they rest for the last game on Sat?!

作者: clkgtr    時間: 2006-4-26 05:23 AM

Originally posted by brightlee at 2006-4-26 05:12 AM:

hai ah.. you can see they were tired......
really tired..
but did they rest for the last game on Sat?!

咁阿仙奴嚮星期六都係半力出擊呢

維拉利爾嚮下半場感覺上已經謝晒, 有波又唔識追, 動作又慢半拍
可能真係球隊級數既問題喇
作者: abc123aa    時間: 2006-4-26 05:28 AM

Originally posted by clkgtr at 2006-4-26 05:23 AM:

咁阿仙奴嚮星期六都係半力出擊呢

維拉利爾嚮下半場感覺上已經謝晒, 有波又唔識追, 動作又慢半拍
可能真係球隊級數既問題喇
淨係兩個閘既速度已經輸晒...........
個冼拿攞到波淨係識得中間去同放比左邊,右邊好多時空晒佢都唔比.......
前鋒既把握力又唔好,如果科蘭狀態好d的話d攻勢應該會更加入肉,下半場尾段列基美已經隱型...........

級數係差好多,入到四強已經超額完成.....唯有寄望係聯賽排名打返高d啦......
作者: Kian76    時間: 2006-4-26 05:31 AM

呢場波有幾點值得我發言。

一:維拉利爾頭70分鐘壓制得好出色。

二:列基美瀟灑左上半場。

三:法蘭高活力充沛但......建造者+銷費者。

四:阿仙奴真係打901。

五:列基美末射12碼前睇佢個樣都有種唔入既感覺,點知真係......(唔好話我馬後炮,相信大家都feel倒少少,佢既信心令我有呢個感覺,同埋......唔知點解硬係覺得維拉利爾主場個龍門特別細咁。)
作者: alantai    時間: 2006-4-26 05:39 AM

Originally posted by idiot at 2006-4-26 05:10 AM:
it's the worse arsenal game in champion's league this year but they managed a draw... I really think they have the luck on their side tonight... hope it'll continue until the final
係呀, 阿記今日踢得太保守
前場冇咩人, 打反擊都唔係好敢上 (射門12:2)
係16強以來最差一場, 雲加好失策
但係維拉利爾又唔識脫角, 科蘭同法蘭高嘥左幾個chance
照計佢地應該贏2,3球
情況同第1回合調番轉
而2回合, 阿仙奴把握到1球, 而維拉利爾把握唔到
所以維拉利爾入唔到決賽只可怪前鋒把握能力比阿記更差

預計決賽佢地無論對巴塞或AC都係下風波
對AC或者可以守得和, 但對巴塞真係死路一條

作者: 28083003    時間: 2006-4-26 05:41 AM

最初以為無12碼,點知吹左......好在列文擋倒,其實果球係可吹可唔吹,奇列治的確罰規,但又唔至於一定要比果隻.波係贏左,但li場波睇得出阿仙奴防線嘅問題,托尼多次走失法蘭高,列文輕出差D比科蘭搞掂(真唔明點解佢咁都唔入),蘇金堡,奇列治臨危受命算係咁,下場決賽對巴賽又好,AC又好,以咁嘅防守相信好難打.
前場希比,法比踢唔出上一輪嘅表現,其實維拉利爾後防有3名球員缺陣,但都可以凍結阿仙奴嘅進攻(全場好似得亨利最尾射過一腳),雲格真係要度下翹,如果唔係比多個列文你都係死
列文,向你致敬!!
作者: gwin    時間: 2006-4-26 05:46 AM

我認為阿仙奴好有利物浦舊年既影子,同樣都係以殘陣殺入決賽。佢地行緊運,分分鐘贏埋都唔奇。
作者: 阿風~*    時間: 2006-4-26 06:43 AM

Originally posted by gwin at 2006-4-26 05:46 AM:
我認為阿仙奴好有利物浦舊年既影子,同樣都係以殘陣殺入決賽。佢地行緊運,分分鐘贏埋都唔奇。
我都係咁話
作者: 阿風~*    時間: 2006-4-26 06:45 AM

Originally posted by 自護 at 2006-4-26 05:02 AM:
老實講,今晚阿仙奴守得其實都幾差下...
緊係啦,阿仙奴幾個防守球員都傷左
作者: Kian76    時間: 2006-4-26 06:53 AM

Originally posted by 阿風~* at 2006-4-26 06:45 AM:

緊係啦,阿仙奴幾個防守球員都傷左
若計原來的正選球員黎講,只有艾殊利高爾缺陣,羅倫呢個正選點睇都弱過伊布爾。蘇金寶本身就係必然正選。中場法比加斯+基拔圖施華亦係正選,基本上呢場波阿仙奴除了左閘之外,係full team上陣囉,傷病基本上己成過去喇。
作者: brightlee    時間: 2006-4-26 07:00 AM

but most of them.. they are back from the FIRST game
so I didn't expect them much
作者: abc123aa    時間: 2006-4-26 07:29 AM

Originally posted by Kian76 at 2006-4-26 06:53 AM:

若計原來的正選球員黎講,只有艾...
同意
作者: sonyguy    時間: 2006-4-26 07:45 AM

上個星期既經驗...
明知年紀大...頂唔住連睇兩晚...
所以揀左今晚先睇巴塞..
一開電腦睇0:0...
以為無蝕底...
乜原來場波咁精彩架...
有十二碼射唔入咁緊要?...
阿仙奴迷真係開心死...
=)
作者: abc123aa    時間: 2006-4-26 07:47 AM

場波都幾好睇既~^3^"
作者: Tokyo2040    時間: 2006-4-26 09:18 AM

今場波阿仙奴打得好拘謹, 連快速特擊時d中場都唔敢上, 成場淨係得亨利射過一腳波. 防守都唔係十分出色, 有好幾次出錯, 只係維拉利爾把握唔到.  好彩阿仙奴有運, 列文十二碼都救到. 如果唔係比維拉利爾打入決賽, 好可能變成西甲對碰, 到時都唔知睇唔睇好.
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2006-4-26 10:49 AM

學亞視個評術員話齋,維拉利爾係有攻勢無實制,但我個人覺得佢地唔係踢得差,係列文交到貨,同埋佢地唔好彩~
加上列基美都殘曬~果球12碼都冇諗過執雞,不過個球幾驚入呀~阿仙奴個新仔,差少少變罪人呀!
又一次睇到列文有力做德國正選門將!
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2006-4-26 10:49 AM

Originally posted by sonyguy at 2006-4-26 07:45 AM:
上個星期既經驗...
明知年紀大...頂...
仲係89'
作者: IT14    時間: 2006-4-26 10:51 AM

一句講哂,把握力既分野
阿仙奴如果決賽vs AC,都可以用速度同體力對付人地絛老人防線
但如果vs 巴塞,兩隊都係用猜波控制中場戰術,但係巴塞無論係技術同速度都高過阿仙奴,難有勝算
作者: chong2002    時間: 2006-4-26 10:51 AM

世界就係咁,
你握唔到機會,成功就會離開
睇完場波,我都感受到維拉利爾失望
佢地唔係d咩勁人,係勤力同努力
但依d唔夠,最緊要都係把握機會...
依場波我俾利爾90分呀!!
10分係減係佢地幾次黃金機會都入唔到波,由其是果球十二碼...
58:42 既控球指數,可以睇到佢地既鬥勝心
不過輸左就係輸左
希望佢地入得到西甲第6啦...唉..
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2006-4-26 11:13 AM

Originally posted by chong2002 at 2006-4-26 10:51 AM:
世界就係咁,
你握唔到機會,成功就會...
機會去到你手,掌握唔到就掌握唔好~
睇到佢地由博到12碼的興奮,到射失,表情真係差天共地.
作者: chong2002    時間: 2006-4-26 11:15 AM

Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-4-26 11:13 AM:

機會去到你手,掌握唔到就掌握唔好~
睇到佢地由博到12碼的興奮,到射失,表情真係差天共地.
一次過滿足晒三個希望
興奮,失落,無引~!!
作者: 清揚    時間: 2006-4-26 11:17 AM

阿奴一早已話要"盡量在客場保持微弱的優勢為先,謀入球為後",即態度已擺明要悶和你,維記狂攻不入系佢既問題,攻勢系多,但真正有威脅的一隻手數晒~!

雲格叫所有人回防屬迫不得意,因Sol Cambell擺明久休缺態,成場意識渾亂,盯人不力,解圍不清脆,轉身勁慢,若阿奴無視呢個毒瘤存在同維記鬥攻,緃然維記把握差,但埋門機會多入球機會就越大,阿奴可能早已被踢出局~!

列基美經過此役已證明其技術,但心理不足,不足以成為頂級球手~!

列文,好野!!!臨危不亂,撲出的12碼肯定系阿奴創會以來既十大撲救,其望你既世杯表現

作者: YUEN_LOUIS    時間: 2006-4-26 11:18 AM

Originally posted by chong2002 at 2006-4-26 11:15 AM:

一次過滿足晒三個希望
興奮,失落,無引~!!
總之維拉利爾就敗在不幸~
當然阿仙奴都唔差
作者: abc123aa    時間: 2006-4-26 11:25 AM

Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-4-26 11:18 AM:

總之維拉利爾就敗在不幸~
當然阿仙奴都唔差
係呀,阿仙奴同維拉利爾有一個好大既分別,就係佢地雙方既球員速度都好唔同,阿仙奴果d就好快,維拉利爾果d就好慢,維拉利爾最快果d相信都係科蘭,蘇連同荷西馬利.......
列基美既速度慢到唔恨........古里奧法蘭高又係慢既,佢都係安份d打中鋒吧啦,成日係中場度攞波,搞到中間冇人............
作者: brianwpl    時間: 2006-4-26 01:12 PM

雖然尋晚無睇...但記得上次維拉利爾主場對國米...D攻勢一浪接一浪...都唔少野...
擺明棄聯賽攻欧聯...不過阿仙奴成十場欧聯不失球,都抵佢入決賽ge...

但係如果阿仙奴攞欧聯...就大獲了...因為熱刺即使聯賽第四...也只可爭足協...好慘啊...
佢地今年打到曉飛咁...
作者: night    時間: 2006-4-26 01:42 PM

真係要恭喜阿仙奴入final

阿仙奴...做上年的利物浦吧

u will never walk alone

作者: night    時間: 2006-4-26 02:16 PM

作者: jerrywww    時間: 2006-4-26 02:31 PM

雖然我都係阿仙奴fans
不過冇可否認arsenald後防唔係真係10場cleansheet咁勁
而係真係幾有運
對正arsenald球隊好似忽然唔識入ball咁
如果記得皇馬魯爾空門執雞都射中條柱
維拉利爾12碼劊子手列基美又竟然係呢個時刻射失
好似冥冥中係畀arsenal入final咁

今場好明顯雲加叫d人零願唔入ball都唔好令後防有空位而失ball啦
明明中場搶到ball打反撃都係慢慢搓冇咩人跑上去
盡量控球在腳(不過勁快俾維拉利爾搶番)
唔想打反撃唔到而俾人再反撃時後防冇人
成場維拉利爾真係可以2打2都唔知有幾多次
但arsenal多人係後面又唔係守得好 -_-"

真係幾有liverpool上年既影子
花冇百日紅
要嬴一個歐冠隨左要有表現好時既基本實力外
更需要係表現唔好時既運氣搭救

p.s.
想請教下大家
我同個friend argue
我話歐冠champ左就算冇第4都可以下年踢歐聯
佢就話一定要第4champ左都冇用
who is correct?
thx~
作者: blackjack    時間: 2006-4-26 03:11 PM

Originally posted by jerrywww at 2006-4-26 02:31 PM:
想請教下大家
thx~
你可以看一看
雅虎香港的體育版
丁偉傑專欄中的文章
"談今屆英超球隊出線來季歐聯及歐洲足協盃形勢 "
參考一下
依照文中內容說
是可以直接晉級
但我不打算節錄
要尊重原創文章
雅虎香港的體育版丁偉傑專欄

[ Last edited by blackjack on 2006-4-26 at 05:24 PM ]
作者: clkgtr    時間: 2006-4-26 03:13 PM

Originally posted by jerrywww at 2006-4-26 02:31 PM:
想請教下大家
本來就係一定要第4先可以下年踢歐聯
不過因為上年既Liverpool, UEFA對佢地格外開恩
所以如果攞到冠軍都可以踢下年歐聯
作者: abc123aa    時間: 2006-4-26 03:22 PM

Originally posted by clkgtr at 2006-4-26 03:13 PM:

其實仲有d疑問,咁樣第4位係唔係冇得踢?
作者: blackjack    時間: 2006-4-26 03:24 PM

Originally posted by clkgtr at 2006-4-26 03:13 PM:

我想補充一點
今屆利物浦是從外圍賽踢起
下屆歐聯則已正式改例
從專欄內容
我們亦可以知道
為何早前熱刺對阿仙奴的比賽
會如此激烈
輿論沸騰
當中實有許多千絲萬縷的原因
作者: eric0073    時間: 2006-4-26 03:40 PM

阿仙奴入決賽, 令熱刺的fans十分緊張
如果熱刺最後聯賽拿第四又不能參加歐聯
真不能想像倫敦會發生什麼事...
英格蘭的球迷瘋狂程度早已世界聞名...
作者: abc123aa    時間: 2006-4-26 03:41 PM

咁熱刺又真係慘d既........
作者: eric0073    時間: 2006-4-26 03:44 PM

Originally posted by abc123aa at 2006-4-26 03:22 PM:

其實仲有d疑問,咁樣第4位係唔係冇得踢?
係...
如果阿仙奴拿歐聯冠軍, 熱刺聯賽拿第四都不能踢歐聯
作者: abc123aa    時間: 2006-4-26 03:54 PM

Originally posted by eric0073 at 2006-4-26 03:44 PM:

係...
巴塞入決賽我想阿記攞歐聯,A米入決賽就梗係捧A米啦
不過熱刺真係好唔抵囉........
作者: eric0073    時間: 2006-4-26 04:05 PM

Originally posted by abc123aa at 2006-4-26 03:54 PM:

巴塞入決賽我想阿記攞歐聯,A米入決賽就梗係捧A米啦
不過熱刺真係好唔抵囉........
這只能怪他們唔好彩...
看看UEFA有冇有第2次的格外開恩啦
不過熱刺始終不是大球會, 機會又細d啦
作者: kiki12345    時間: 2006-4-26 04:14 PM

先講arsenal~
一日有佢呢d咁既波~
球壇都唔會健康~
淨係識係主場果個細場踢波~
一去到人地d大場做客隊~就係度守~!!!!
係嫁~!!我好唔like arsenal 的~!!!言語有得所得罪既話就唔好意思~!
我真係好唔like呢隊波~!最討厭佢隊波d人成日係度扮野~!講緊雷耶斯~同蘇金保~!
又奸~上場係個球証偏幫姐ma~
如果唔係佢地班人一張牌都冇~!!!??!十二碼都應有一個啦~!
雖然今場係維記d人把握力差~!
但阿仙奴成場都係度守~!對皇馬又係咁~!
希望巴塞可以狠狠咁教訓佢~!
Originally posted by eric0073 at 2006-4-26 03:44 PM:

係...
不過講番果個問題~
好似第四都入到嫁wo~
上年唔係話有一隊退出, 利物浦先有得踢嫁咩~?
如果唔係既話~對熱刺咪好唔公平~!?

[ Last edited by kiki12345 on 2006-4-26 at 04:15 PM ]
作者: babo    時間: 2006-4-26 04:21 PM

Originally posted by kiki12345 at 2006-4-26 04:14 PM:
先講arsenal~
一日有佢呢d咁既波~
...
上年..英超有5隊有歐聯資格..
車仔,阿仙奴直接入32強
曼聯,愛華頓要踢附加賽...而愛華頓就正正輸俾維拉利爾出局的.
利記...唔駛講吧=.=
作者: clkgtr    時間: 2006-4-26 04:27 PM

Originally posted by eric0073 at 2006-4-26 04:05 PM:

這只能怪他們唔好彩...
看看UEFA有冇有第2次的格外開恩啦
不過熱刺始終不是大球會, 機會又細d啦
所以我覺得UEFA應該留番一個席位比冠軍, 如果冠軍果隊本身嚮聯賽有踼歐聯既資格, 先再分比其他隊伍

因為我覺得如果本來人地有得踼歐聯既, 但係因為咁既原因而無得踢, 好慘嫁嗎, 一季既努力化為烏有

因為上一年開左先例, 今年就遇著呢一d半放棄狀態去踢聯賽既阿仙奴, 就影響晒成個球壇既運作

所以, 我絕對希望巴塞orAC可以攞到冠軍
作者: 20001160    時間: 2006-4-26 04:40 PM

好似規定了假如阿仙奴拿了第一     熱刺要讓步
但聴講熱刺話如果真係咁    一定告上國際足協   因為有利物浦先例<~~~~前幾日ga報紙講

講返場波
我就覺得雲加係呢場突然出兩個剛傷完ga球員太(霧)險
出so 金寶就真係冇計   冇中堅用
但法明尼打得幾好  點解要一定出奇力治
除左奇力治剛傷好   未有十足狀態外  奇力治可以話係比轉進攻  而法明尼係比轉防守
係場要悶和ga比賽中出奇力治   和so 金寶        換左一半人     太危險

查維雲逹(唔知有冇打錯名) 咁慢對住快ga奇力治    都可以有幾球落到去接近底線出波
奇力治比得太多空間佢     而家大家所講ga鮮有威脅攻勢中   記憶中有一半來自右邊
再加上佢係禁區內犯12碼  但咁都和到     
只可為維拉里爾嘆息
作者: chicken    時間: 2006-4-26 05:15 PM

Flamini injured at around 5mins...First Half...
So using Cliche is not what Wenger wanted.
作者: chicken    時間: 2006-4-26 05:20 PM

Villereal complained first match referee don't give them PK?
OK, God says this time give you a PK.
So what?
Riquelme missed it and made Lehman the hero...
作者: eric0073    時間: 2006-4-26 05:29 PM

Originally posted by 20001160 at 2006-4-26 04:40 PM:
好似規定了假如阿仙奴拿了第一     熱...
但是告得成的機會唔大...
到時候都是等格外開恩吧
作者: 奇    時間: 2006-4-26 05:39 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-4-26 05:31 AM:
呢場波有幾點值得我發言。

五:列基美末射12碼前睇佢個樣都有種唔入既感覺,點知真係......(唔好話我馬後炮,相信大家都feel倒少少,佢既信心令我有呢個感覺,同埋......唔知點解硬係覺得維拉利爾主場個龍門特別細咁。)
之前已覺他會射右邊,他眼神話比人知好無信心,最安全都是直盪(其實最不安全,龍門都可能咁諗)
多數技術型球員都有呢種傾向/習慣

[ Last edited by 奇 on 2006-4-26 at 05:41 PM ]
作者: alantai    時間: 2006-4-26 05:49 PM

Originally posted by kiki12345 at 2006-4-26 04:14 PM:
先講arsenal~
一日有佢呢d咁既波~
...
佢地作客主守
係因為佢地明白喺歐聯防守比進攻重要得多
前幾年佢地大踢進攻足球, 但偏偏在歐聯就成日失敗
今年佢地開始吸收教訓
不過今場波佢地實在守得太過份
好似兩隊完全唔同級數球隊既比賽
至於話佢地靠超細主場攞甜頭
下季咪可以證實o岩定錯囉!

作者: tomken    時間: 2006-4-26 05:51 PM

我都講下..
黃色中場中果個打打下變左中堅...而且寧願放入中間密麻麻都唔俾右閘...
兩邊出波廢到唔廢
我突然唔得佢駁到十二碼返黎果個叫咩名...佢琴日完全唔知想點...除左拎到十二碼都無樣野做到..龍格保慢佢幾個身位都搶得到佢個波...
前鋒無哂氣加無運...99號係越位果球射得好同兩球頭鎚..其他都係度踢緊super bowl...
科蘭又無乜表現
成隊d"哄"波+傳波+斬..我真係唔咁想像佢地係點入到4強
最後阿仙奴打埋d防勢波
不過d反擊都ok

不過最好係影十二碼射同救兩個人影得幾好...
亞視果兩個人重爆...未有十二碼之前就話唔駛擔心個左閘唔夠經驗..
一吹十二碼就話佢零經驗

但係球十二碼我覺得無錯..因係個左閘真係跳起壓落去

[ Last edited by tomken on 2006-4-26 at 05:55 PM ]
作者: abc123aa    時間: 2006-4-26 05:54 PM

Originally posted by tomken at 2006-4-26 05:51 PM:
我都講下..
黃色中場中果個打打下變...
荷西馬利有d傷嫁,龍格堡級數點同荷西馬利比呀,差成班嫁
作者: bigfish    時間: 2006-4-26 06:06 PM

列文一開波就係咁拖時間, 維拉利爾又唔生性, 成日失機會
不過就算阿記贏左又點? 佢都唔能夠同99 年三冠王曼聯相提並論啦, haha
作者: bigfish    時間: 2006-4-26 06:09 PM

Originally posted by tomken at 2006-4-26 05:51 PM:
我都講下..
黃色中場中果個打打下變...
無論古艾利定荷西馬利都勁過個法蘭高啦, 都唔知諗佢乜好
科蘭對住空門又射唔入, 真係可惜
作者: siredes    時間: 2006-4-26 06:10 PM

我最欣賞o既係, 當列文o係十二碼之後接返個波果陣, 阿仙奴班後衛已經衝晒去佢度想同佢慶祝, 但佢都即刻叫班後防快d上返去繼續比賽!
作者: arsenalhrs    時間: 2006-4-26 06:12 PM

Originally posted by abc123aa at 2006-4-26 05:54 PM:

龍寶差荷西馬利一班?.... 唔係丫... e個荷西馬利雖然踢過ac但係係超級後備王... 去到維拉里爾亦唔突出 .... 話佢同龍寶同級都捧高左佢la....
作者: 奇    時間: 2006-4-26 06:41 PM

Originally posted by arsenalhrs at 2006-4-26 06:12 PM:

龍寶差荷西馬利一班?.... 唔係丫... e個荷西馬利雖然踢過ac但係係超級後備王... 去到維拉里爾亦唔突出 .... 話佢同龍寶同級都捧高左佢la....
佢意思係龍寶好佢成班呀?!
作者: kiki12345    時間: 2006-4-26 06:53 PM

Originally posted by bigfish at 2006-4-26 06:06 PM:
列文一開波就係咁拖時間, 維拉利爾又唔生性, 成日失機會
不過就算阿記贏左又點? 佢都唔能夠同99 年三冠王曼聯相提並論啦, haha
講得好~!!!!!果時既曼聯...真係經典中的經典~!

講番荷西馬利~
龍格保...佢點同佢比..
人地荷西馬利~全能既~
龍格保~踢極咪又係果度..
作者: 迷途小羔羊    時間: 2006-4-26 06:54 PM

列基美,尋日唔知做咩
幾個罰球講真都射得唔好
12碼果球,真係太易捉路,射右下角,雖然抄飛機既機會細d,但被救出既機會都大左
(佢唔係唔想補射被救出黎既12碼,只是佢唔岩位去補射姐,未補到已經俾阿仙奴球員清波)

另外最大問題係佢射失完12碼之後就好似唔想踢咁,未到最後一分鐘都未知咩事既
作者: 迷途小羔羊    時間: 2006-4-26 06:56 PM

Originally posted by kiki12345 at 2006-4-26 06:53 PM:

講得好~!!!!!果時既曼聯...真係經典中的經典~!

講番荷西馬利~
龍格保...佢點同佢比..
人地荷西馬利~全能既~
龍格保~踢極咪又係果度..
龍格寶尋晚表現唔錯喎,除左好燥之外
作者: franken    時間: 2006-4-26 07:29 PM

Originally posted by 清揚 at 2006-4-26 03:17 AM:
阿奴一早已話要"盡量在客場保持...
講真,我竟然呢一刻覺得senderos仲穩定過sol
作者: eric0073    時間: 2006-4-26 08:01 PM

Originally posted by 迷途小羔羊 at 2006-4-26 06:54 PM:
列基美,尋日唔知做咩
幾個罰球講真...
列基美射失12碼後企在球場呆了
如此行為真的對球隊士氣有重大的影響
希望佢下季唔好轉會啦...
最近傳得好勁...
作者: 迷途小羔羊    時間: 2006-4-26 08:05 PM

Originally posted by eric0073 at 2006-4-26 08:01 PM:

列基美射失12碼後企在球場呆了
如此行為真的對球隊士氣有重大的影響
希望佢下季唔好轉會啦...
最近傳得好勁...
係呀,我好懷疑佢既鬥心去左邊
作者: donald15    時間: 2006-4-26 08:16 PM

Originally posted by 迷途小羔羊 at 2006-4-26 06:54 PM:
列基美,尋日唔知做咩
幾個罰球講真都射得唔好
12碼果球,真係太易捉路,射右下角,雖然抄飛機既機會細d,但被救出既機會都大左
(佢唔係唔想補射被救出黎既12碼,只是佢唔岩位去補射姐,未補到已經俾阿仙奴球員清波)

另外最大問題係佢射失完12碼之後就好似唔想踢咁,未到最後一分鐘都未知咩事既
十二碼o個球其實都唔怪得佢架啦
去到八十幾九十分鐘先要佢黎射個咁重要絕對唔可以射失既十二碼
呢個壓力真係大到不得之了
背負著咁大既厭力去射跟住射失個失落咁並非一時三刻可以去平伏
難怪佢打後幾分鐘都冇晒心機
呢次列基美射失十二碼令我諗番起巴治奧
希望佢快d平復返啦
世界杯阿根廷都要靠佢架啦
作者: eric0073    時間: 2006-4-26 08:16 PM

Originally posted by 迷途小羔羊 at 2006-4-26 08:05 PM:

係呀,我好懷疑佢既鬥心去左邊
其實維拉利爾隊波這樣出局後多數會散
餘下的賽事真係唔樂觀
真係祝佢好運啦

睇下我講得準唔準?
作者: eric0073    時間: 2006-4-26 08:20 PM

Originally posted by donald15 at 2006-4-26 08:16 PM:

去...
係唔怪得佢, 不過我真的擔心會有出局後遺症
不過其實從另一方面看...呢隊波首次參加歐聯就入到四強, 已經交足功課了
作者: donald15    時間: 2006-4-26 08:44 PM

Originally posted by eric0073 at 2006-4-26 08:20 PM:

係唔怪得佢, 不過我真的擔心會有出局後遺症
不過其實從另一方面看...呢隊波首次參加歐聯就入到四強, 已經交足功課了
預左佢要一段時間平伏架啦
時間多與小就真係睇佢心理素質啦
最驚佢世界杯都未平伏到
依家佢都算阿根廷中場大腦
依家又無華朗艾馬又唔知出唔出得
真係唔敢諗心現平伏唔到既佢對阿根廷影響有幾大
作者: bigfish    時間: 2006-4-27 12:23 AM

列基美咁o既心理質素, 下季曼聯都係唔好買佢啦, 萬一佢踢踢下企左o係度, 咪打少個人?
作者: kakeidevil    時間: 2006-4-27 12:24 AM

成也列基美 ,敗也列基美!!
作者: tomken    時間: 2006-4-27 12:30 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-4-26 05:54 PM:

但係會唔會龍格保響佢後面兩個身位都係搶輸..重要俾佢拎走埋個波呢

不過覺得列基美好慘..
呢d豬頭骨真係麻煩~~
作者: abc123aa    時間: 2006-4-27 02:47 AM

Originally posted by tomken at 2006-4-27 12:30 AM:

但係會唔會龍格保響佢後面兩個身位都係搶輸..重要俾佢拎走埋個波呢

不過覺得列基美好慘..
呢d豬頭骨真係麻煩~~
龍格堡速度如何大家都知=3="更何況係上風既阿仙奴球員呢
作者: luisy    時間: 2006-4-27 03:56 PM

flamini was injured, so clinchy had to come out
作者: Kian76    時間: 2006-4-27 08:35 PM

Originally posted by donald15 at 2006-4-26 08:16 PM:

去...
巴治奧當時係帶傷上陣踢足120分鐘,以受傷及極度疲勞既身驅黎射12碼,隻腳既肌肉控制唔倒所以飛機......同精神冇乜關係。

今次列基美......唉......心理質素唔夠強。你話如果佢自信d(可以話自大),就肯定唔會咁,俾著舒拿、托迪呢d??網都秋爆你呀!!!哈哈!!
作者: donald15    時間: 2006-4-27 08:43 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-4-27 08:35 PM:

巴治奧當時係帶傷上陣踢足120分鐘...
我用巴治奧舉例係話佢射完之後既日子姐

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0