標題: 求命呀!!呢個野好煩!!幫吓我喇〔有圖〕 _┌┐○ [打印本頁]

作者: 吳廣德    時間: 2006-6-19 03:14 PM     標題: 求命呀!!呢個野好煩!!幫吓我喇〔有圖〕 _┌┐○

一玩game督彈出黎喇~按確定之後又再彈出黎~搞到我好煩~
幫幫手教吓我點正返好佢~   _┌┐○

[ Last edited by 吳廣德 on 2006-6-19 at 03:16 PM ]

圖片附件: halp.JPG (2006-6-19 03:14 PM, 36.4 KB) / 下載次數 119
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=903212&k=62e5763f7e2fa7ea9c0a48d788488290&t=1727666957&sid=EYE00M

作者: pangpang2066    時間: 2006-6-19 03:35 PM

可以揀 永遠拒絕/永遠允許...得唔得 ?
作者: 吳廣德    時間: 2006-6-19 04:20 PM

Originally posted by pangpang2066 at 2006-6-19 03:35 PM:
可以揀 永遠拒絕/永遠允許...得唔得 ?
冇永遠拒絕/永遠允許!!
得拒絕/允許!!
咁我可以點??
作者: Nogard    時間: 2006-6-19 08:32 PM

熄左個norton = =?
作者: 吳廣德    時間: 2006-6-19 09:36 PM

Originally posted by Nogard at 2006-6-19 08:32 PM:
熄左個norton = =?
咁咪冇防毒!!好易中蕉!!
重有冇第2d方便??
作者: lileji01    時間: 2006-6-20 11:56 AM     標題: ~~~

係咪玩大陸game先會阿...我都係阿...玩大陸game就有...
作者: 吳廣德    時間: 2006-6-20 02:40 PM

Originally posted by lileji01 at 2006-6-20 11:56 AM:
係咪玩大陸game先會阿...我都係阿...玩大陸game就有...
唔系~重有我唔玩果隻game~用pplive睇下野又彈出黎~好鬼死煩!
作者: d228216    時間: 2006-6-20 07:47 PM

Originally posted by 吳廣德 at 2006-6-20 02:40 PM:

唔系~重有我唔玩果隻game~用pplive睇下野又彈出黎~好鬼死煩!
防火牆 - 加 例外
作者: 吳廣德    時間: 2006-6-20 07:56 PM

Originally posted by d228216 at 2006-6-20 07:47 PM:

防火牆 - 加 例外
加左喇~發覺開唔到添!!
跟住關左防火牆,又系一樣彈出黎!!
作者: yeuenes    時間: 2006-6-21 02:15 AM

我都唔知可以點
裝過windows 再裝過防毒loh
作者: 吳廣德    時間: 2006-6-21 10:57 AM

Originally posted by yeuenes at 2006-6-21 02:15 AM:
我都唔知可以點
裝過windows 再裝過防毒loh
試過喇~都系唔得~
作者: gergermen    時間: 2006-6-21 01:29 PM

關咗NORTON 嘅WORM PROTECION呢個功能~
五、将网络蠕虫病毒挡在门外

Norton AntiVirus 2005具备最新的网络蠕虫防堵技术,运用已知的蠕虫特征,防御传统防毒软件所不能保护的漏洞。其特有的Internet Worm Protection能够在众多厉害蠕虫(如冲击波和震荡波)进入系统前拦截下来,并能发现侦测软件和其他非病毒程序的威胁。

单击程序主界面Options中的Internet Worm Protection,如图6所示。第一项Enable Internet Worm Protection(启用蠕虫保护)系统默认已经打开。下面的Configure Exclusions按钮可以设置防护蠕虫类型,默认是全选中的。下面四个按钮分别可以定制设置程序控制、默认规则,木马规则以及自动阻挡规则。程序控制可以设置哪些应用程序访问网络,有三个访问规则:允许全部、全部阻挡和定制。比如安装Norton后,QQ程序首次访问网络时,Norton会弹出一个对话框以示警告,如图7所示,在对话框底部可以设置其访问规则为Permit(允许访问),这样就可以使用QQ了。其他的各项设置要相应的专业知识,针对性地设置可以有效地预防各种新的蠕虫,特洛依木马。

作者: 吳廣德    時間: 2006-6-21 02:15 PM

Originally posted by gergermen at 2006-6-21 01:29 PM:
關咗NORTON 嘅WORM PROTECION呢個功能~

我唔明要點做呀!!
做下翻譯喇唔該!!
因為我跟本唔明他講緊咩?
最好簡單d講要點做!!
最好最好就有埋圖教我點做!!

重有呀~我用的系中文架唔系英文!!

不過都多謝你幫手搵資料!!

[ Last edited by 吳廣德 on 2006-6-21 at 02:17 PM ]
作者: ywy    時間: 2006-7-3 02:22 PM

首先你應該有個小圖示係norton antivirus,你按右鐽->按norton antivirus選項_>按internet病蟲防護->再按程式控管->入到去再找你個程式,變更允許/攔截全部,應該可以解決
作者: littlepig    時間: 2006-7-3 03:31 PM

Originally posted by 吳廣德 at 2006-6-21 02:15 PM:

我唔明要點做呀!!
做下翻譯喇唔該!...
簡體字都要翻譯??唔係懶成咁丫嘛
作者: 吳廣德    時間: 2006-7-4 10:58 AM

大件事喇~又到期喇~點好呀??幫幫我喇!!

圖片附件: hhd.GIF (2006-7-4 10:58 AM, 34.4 KB) / 下載次數 6
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=914069&k=7becf25ce8da7361078c8e942e8549e8&t=1727666957&sid=EYE00M

作者: 吳廣德    時間: 2006-7-4 11:02 AM

Originally posted by littlepig at 2006-7-3 03:31 PM:

簡體字都要翻譯??唔係懶成咁丫嘛
我唔系懶~我系唔明個網講果d野~所以叫人翻譯!!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0