標題: 請大家支持及祝福阿叔! [打印本頁]

作者: Charcoal_henry    時間: 2006-6-28 05:50 PM     標題: 請大家支持及祝福阿叔!

雖然阿叔有好多笑料真係几好笑,
但係有時真係變左大家取笑既對象咁.....

食煙呀, 爆粗呀, 口齒又開始唔伶俐, 又話佢唔夠update等等.....

我有陣時都會覺得好笑,
但係諗深一層, 笑還笑, 我覺得大家對阿叔都要返一定既尊重

佢對球壇由踢波到依家講波有將近四十年既貢獻, 拍過既近百部電影亦俾我地無限既歡樂.....
呢几年我覺得佢真係好慘, 老伴過身, 又經常被人抨擊, 嘲諷.....
我覺得好心up.....
點解大家唔體諒下阿叔呢?..... 佢依家都真係好慘, 老伴去世, 無兒無女, 又俾傳媒搔擾, 又有網友既嘲笑.....

其實笑係可以既.... 不過唔好笑得黎又話佢唔掂又話佢持老賣老..... 可能有時阿叔係有d咁既問題......
但係阿叔咁多年黎真係帶俾我地好多野, 有陣時放過阿叔一馬好閑jie!

我地應該好好咁多謝佢, 希望佢退左休生活舒舒服服, 之後能夠安享晚年.....

我咁耐以黎都覺得阿叔好正, 講波既語氣獨特, 拍戲又搞野..... 真係几鍾意阿叔.....
今日睇完便利既專訪..... 同埋見倒仲好好多笑阿叔既post, 講真真係有d眼濕濕.....

大家多d支持同鼓勵阿叔啦! 佢世杯後就退隱喇.....

圖片附件: uncle.JPG (2006-6-28 05:50 PM, 21.6 KB) / 下載次數 10
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=910089&k=6c037d2305cdb38a7e7867cb904741f4&t=1726938832&sid=0T4311

作者: jamesleung1667    時間: 2006-6-28 06:08 PM

200% agree with brother Charcoal.....Well, we should watch 阿叔 for last 4 matches of World Cup.....
作者: vv1668vv    時間: 2006-6-28 06:10 PM

阿叔多年來為廣大香港市民評述球賽。
喜愛與否見仁見智,但正所謂“無功都有努”
希望 阿叔 榮休之後也可以多點提攜後輩。
再次多謝你 “阿叔辛苦曬!”
作者: 自由神    時間: 2006-6-28 06:50 PM

唔好意思..........
我仲post阿叔on air食煙段片添............
對唔住!
作者: 155220    時間: 2006-6-28 06:50 PM

我絕對支持阿叔!!!
作者: austin666    時間: 2006-6-28 06:57 PM

呢度有人放link上黎時
我一早就話唔係佢
不過好多人死都話
什麼語氣好似,把聲好似,最攪笑係話個樣似

結果見左真的巴士阿叔出左黎
話係阿叔的人
咪扮唔記得
閃埋一邊

阿叔退休後
唔好話我批死班傳煤
佢實個影佢1個人的相
之後又話佢獨孤苦伶仃,又話佢幾咁慘

人老左冇以前咁精靈係正常的

作者: yinloveu    時間: 2006-6-28 07:02 PM

佢拍過d 戲真係好好笑 ~!! 支持阿叔
作者: stereo    時間: 2006-6-28 10:01 PM

Originally posted by 自由神 at 2006-6-28 06:50 PM:
唔好意思..........
我仲post阿叔on air食煙段片添............
對唔住!
我就係由個屆開始唔欣賞李克勤,小弟覺得作為一個團隊;見到拍擋出錯係唔應該補多一槍。再者係直播節目出錯經已難堪,當時李生咁放冷箭更令阿叔難以落台。
作者: chunhong    時間: 2006-6-29 01:56 AM

講真~~~~ 阿叔講波真係好正~~~
又生鬼 又生動  好有個人風格
最重要係敢言 理得你邊個
記得佢嘈個 香港果個前世杯球證
做球證係要承受到壓力 受吾到壓力 學人做咩球證
佢又講得無錯到bo  
阿叔年紀大左 講錯野就梗有架la 有邊個講波佬無講錯野丫
祝福阿叔退休後 可以開開心心咁生活 得閒既客串講返 1 ,2 場
作者: iad    時間: 2006-6-29 04:52 AM

ar叔為我地貢獻什多
建樹良多, 沒功都有勞
我地要尊重佢為我地服務左甘多年
希望佢唔好再比人指責
每個人都會年紀大,甘當然講野r 其他都會衰退
希望佢日後生活好一點
作者: vv1668vv    時間: 2006-6-29 02:39 PM

Originally posted by vv1668vv at 2006-6-28 06:10 PM:
阿叔多年來為廣大香港市民評述球賽。
...
sorry .. 我打错字了。。
应该系 无功都有劳。。
谢谢 iad 提点。。
作者: 20steven    時間: 2006-6-29 03:44 PM

我支持呀叔 十分尊重佢

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0