標題: 雲佬計劃退隊 C朗欲投皇馬 [打印本頁]

作者: pig210    時間: 2006-6-28 11:07 PM     標題: 雲佬計劃退隊 C朗欲投皇馬

在荷蘭慘敗於葡萄牙一役中被貶後備的雲尼斯達萊,賽後心灰意冷,英國傳媒估計他將退出國家隊,稍後更會與曼聯中止賓主關係。「雲佬」的曼聯隊友、葡萄牙中場基斯坦奴朗拿度也透露有意離隊,並可能加盟皇家馬德里。

心仍在痛的雲尼斯達萊稱將把世界盃的傷感拋諸腦後,為未來重新打算,並盡快與曼聯處理合約問題。傳媒雖未排除他下季留效曼聯的機會,但有傳去季德甲季軍漢堡出價1.2億港元提出收購,並出動平治接送「雲佬」斟洽,儘管漢堡發言人很快已否認。

曼聯澄清離隊傳聞

「雲佬」的曼聯隊友基斯坦奴朗拿度(C朗拿度)亦可能改投皇家馬德里,據西班牙《馬卡報》指他接受訪問時說﹕「我向經理人說明自己離隊的意向,並希望加盟皇家馬德里,這是我夢寐以求的。」據悉C朗拿度與候選皇馬會長的華拉米亞已有「默契」,倘若後者在周日的投票中勝出,雙方將會進一步落實轉會事宜。不過曼聯已發表聲明,澄清沒有容許華拉米亞接觸C朗拿度,C朗拿度下季仍是曼聯球員。

我覺得C朗拿度好反骨,曼聯幫佢出左名,之後又話走人........大家覺得點

我現在好唔鍾意佢
作者: chong2002    時間: 2006-6-28 11:13 PM

佢走左...曼聯真係無得同車仔踢啦...

作者: andy020290    時間: 2006-6-28 11:19 PM

無話既~一個球員係自己球會踢得唔開心~踢黎仲有咩意思??
作者: Kev    時間: 2006-6-28 11:28 PM

Originally posted by andy020290 at 2006-6-28 11:19 PM:
無話既~一個球員係自己球會踢得唔開心~踢黎仲有咩意思??
我都係咁話..
最好換返個beckham返黎..
作者: 艾力克    時間: 2006-6-28 11:30 PM

Originally posted by pig210 at 2006-6-28 11:07 PM:
在荷蘭慘敗於葡萄牙一役中被貶後備的...
曼聯買佢時已經有少少名氣啦, 都唔可以話manu幫佢成名後佢反骨走人o既
何況佢而家只係出名有潛質姐, 之前咁多人話c朗唔夾manu, 買番幾個現成都未必係壞事
作者: kakeidevil    時間: 2006-6-28 11:36 PM

你o係邊睇番黎架?
有時所謂既新聞唔好信哂
作者: leungman    時間: 2006-6-28 11:38 PM

Originally posted by chong2002 at 2006-6-28 23:13:
我覺得C朗拿度好反骨,曼聯幫佢出左名,之後又話走人........大家覺得點
我只可以話C7依家過去皇馬一定唔係時候,太大壓力喇,依家過去的話個個當你係球王替代品,點踢呀........
作者: andy020290    時間: 2006-6-28 11:43 PM

Originally posted by leungman at 2006-6-28 11:38 PM:

我只可以話C7依家過去皇馬一定唔係時候,太大壓力喇,依家過去的話個個當你係球王替代品,點踢呀........
相反~西班牙既踢法正好岩呢d球員踢~你見細哨  施丹等等技術型球員就知道~
但佢去到係咪有好發展就不得而家知啦=.=
作者: kuru    時間: 2006-6-29 12:27 AM

足球己經變左商業世界,都冇話反唔反骨,最梗要自己鐘意又好價錢
轉會係理所當然,足球員時間有限,佢如果真係咁做都冇錯既~
作者: andy020290    時間: 2006-6-29 12:31 AM

Originally posted by kuru at 2006-6-29 12:27 AM:
足球己經變左商業世界,都冇話反唔反骨,最梗要自己鐘意又好價錢
轉會係理所當然,足球員時間有限,佢如果真係咁做都冇錯既~
係~我都話最緊要係自己鍾意~自己心水~
係一個唔鍾意既地方踢波=強迫自己~
作者: blackjack    時間: 2006-6-29 12:41 AM

要看你從什麼角度睇
在我從球員立場講
花開堪折直需折
莫待無花空折技
球員生涯假使18歲出道
30歲高峰盡頭
不過是短短12年
能夠加入名牌球會已不易
更惶論獲獎盃名譽無數
曼聯皇朝黃金年代已經過去
沒有決心棄舊立新
只戀棧昔日好年華
作者: abc123aa    時間: 2006-6-29 12:48 AM

冇乜可能啦........曼聯邊有咁易就放走佢
作者: yinloveu    時間: 2006-6-29 01:11 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-6-29 12:48 AM:
冇乜可能啦........曼聯邊有咁易就放走佢
但係如果佢有離心既話,  唔照廢sir up指示兩野,又好似雲佬,beckham,stam果d咁, 廢sir可能賤價會放走佢@0@
作者: abc123aa    時間: 2006-6-29 01:19 AM

Originally posted by yinloveu at 2006-6-29 01:11 AM:

但係如果佢有離心既話,  唔照廢sir up指示兩野,又好似雲佬,beckham,stam果d咁, 廢sir可能賤價會放走佢@0@
佢未30歲喎
作者: JerryLee    時間: 2006-6-29 01:24 AM

曼聯一早買朗拿甸奴米好拉
堂堂一個大球會竟輸比巴塞 買唔到甸奴
系要檢靓仔
買C朗返來系識插花 實際效用又唔系太大 重要好串添
如果有甸奴響曼聯 重使驚車仔咩
費Sir 以前亨利你已經走寶拉 朗拿甸奴又系甘
誼加重傳C朗想走添
老費你燒左幾次鬚拉

作者: andy020290    時間: 2006-6-29 02:21 AM

Originally posted by JerryLee at 2006-6-29 01:24 AM:
曼聯一早買朗拿甸奴米好拉
堂堂一...
果時其實有兩個選擇~朗尼同埋細哨~
但我覺得買左朗尼番黎真係幫到曼魚好多~
而且細哨既踢法係拖慢左進攻節奏先慢慢再測~
當然~細哨既傳送係好獨到但係英超既世界入面係唔岩的~
相反~朗尼隨左有強大既身位之外~而且爆起上黎都有d睇頭~
唔賣弄腳法而直沖直撞先係英超既踢法~
作者: yinloveu    時間: 2006-6-29 02:55 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-6-29 01:19 AM:

佢未30歲喎
係wor , 唔記得呢個係廢sir 踢走人既條件之1
作者: wai0818    時間: 2006-6-29 03:14 PM

據西班牙《馬卡報》指

大家留意下係西班牙報 , 並非英國報導 ...... 可信性極低
何況皇馬家陣選緊主席 , 有邊個會唔左吹右吹 , 話一定簽到邊個邊個 , 令自己當選機會增大丫.

廢蛇趕人走就話咁易 , 想賣走佢既心頭好都幾難
作者: kakeidevil    時間: 2006-6-29 07:14 PM

Originally posted by wai0818 at 2006-6-29 15:14:
據西班牙《馬卡報》指

大家留意下係西班牙報 , 並非英國報導 ...... 可信性極低
呢位版友心水清

《馬卡報》係一份親皇馬既西班牙權威報章
吹水成份有幾大?唔知呢。

[ Last edited by kakeidevil on 2006-6-29 at 07:27 PM ]
作者: kgkgkg212121    時間: 2006-6-29 07:17 PM

唔係反唔反骨ge...
大把球員都係踢到出左名先走ga la
唔通出左名就成世o係同一個球會咩
作者: wai0818    時間: 2006-6-30 05:22 PM

Originally posted by kakeidevil at 2006-6-29 19:14:

《馬卡報》係一份親皇馬既西班牙權威報章
吹水成份有幾大?唔知呢。

[ Last edited by kakeidevil on 2006-6-29 at 07:27 PM ]
等同英國既太陽報

[ Last edited by wai0818 on 2006-6-30 at 05:25 PM ]
作者: ychj    時間: 2006-7-1 03:20 AM

皇家馬德里點止吹水買c7呀!仲有法比加斯,洛賓,卡卡.這條主席競選人你信嗎???

路透馬德里電---皇家馬德里(相關新聞 - 網站)之一的卡爾德隆(Ramon Calderon)表示,他已和西班牙(相關新聞 - 網站)中場國腳法夫雷加斯(法比加斯)的經紀人達成協議,如果他在周日的選舉中贏得主席職位,這位球員將如約廣 告

加盟皇馬。

卡爾德隆周四在記者會中宣布,已和這名球員經紀人「完成交易」。

卡爾德隆的體育主管米賈托維奇(米積杜域)補充說︰「我們還沒和阿森納(阿仙奴(相關新聞 - 網站))達成協議,因為我們目前不能代表皇馬,但是當卡爾德隆勝選時,我肯定法夫雷加斯會加盟。」

「我們已和羅本(洛賓(相關新聞 - 網站))簽訂協議,並努力接洽卡卡。雖暫時無法與AC米蘭(相關新聞 - 網站)敲定,但卡卡本人很希望披上皇馬球衣。」

小將法夫雷加斯效力阿森納。切爾西(車路士(相關新聞 - 網站))周三則否認卡爾德隆簽下羅本的說法。(完)

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0