標題: 世界杯啟示錄 [打印本頁]

作者: sonyguy    時間: 2006-6-29 07:58 PM     標題: 世界杯啟示錄

八強誕生...唔經唔覺...
都打左56場波...
我差唔多睇晒咁多場...
(開住部電視...坐住係到...但其實可能訓左~~)
我有以下幾個啟示...

1) 年紀真係大左好多...
02, 04歐洲杯...鬧鐘都唔駛...準時起身睇...
睇完第二日返工都仍然好精神..
今時今日...教左鬧鐘都唔願起身...
坐左係到..有時都係恰下恰下...
第二朝返工仲死~~

2) 可能係年紀大左...又或者係心愛球隊丹麥入唔到決賽週...
所以對勝負睇得好淡...
無特別鍾意邊一隊...
又無特別唔鍾意邊一隊...
即使我在四腳會"估"左邊隊贏...
估中又唔會特別開心..
估錯又好似無野...

3)直到e+...我認為第一二輪賽事中既西班牙係最出息..
打三剪頭打得好出息...
沙維可以講係其中一個表現最好既中場...
成隊波係三十二支球隊其中一支最積極既球隊...
只可惜...到左十六強淘汰賽...
現今既足球係唔歡迎積極既球隊...
穩陣永遠係最重要既...
作者: cfccfcc    時間: 2006-6-29 08:51 PM

Originally posted by sonyguy at 2006-6-29 07:58 PM:
八強誕生...唔經唔覺...
都打左56場...
呢次d比賽較02 and 04夜,你都唔係老左好多jeh應該~

冇自己支持的球隊入圍又真係頹左d

講真,並唔係積極的足球不行
而是現代足球係興防守

如果唔係車仔點可以贏左兩年冠軍
法國係靠穩陣的防守所以贏了西班牙
作者: donald15    時間: 2006-6-29 10:31 PM

我覺得今屆世界杯變質都幾勁
差唔差唔多每兩三場就一張紅牌
整個賽事變得更沉悶
大部份強隊要贏既都贏晒
相反被睇淡既應輸既都輸晒
冇乜驚喜
之前又話個波輕好多會增加好多入球
呢單野真係齋吹
一入到16強差唔多大部份都係入得1,2球
總之依家睇世界杯真係冇左份熱情
可能仲有好多原因但係講唔出係乜
作者: 奇    時間: 2006-6-30 12:03 AM

我愛隊都係丹麥,講真就算入到決賽周都無邊個新星值得留意
既然咁就捧巴西/阿根廷啦!!!始終喜歡技術型球隊
作者: sky308    時間: 2006-6-30 01:27 AM

有時睇d打法較保守既球隊踢波...真係有d悶
相反積極進攻既球隊你睇左基本上係好少機會有悶場
作者: scorerhk    時間: 2006-6-30 01:34 AM

Originally posted by sky308 at 2006-6-30 01:27 AM:
有時睇d打法較保守既球隊踢波...真係有d悶
相反積極進攻既球隊你睇左基本上係好少機會有悶場
無辨法,有d球隊鍾意拖慢個節奏黎踢,好似以往ge德國,意大利,
羅馬尼亞,重有宜家ge英格蘭,不過唔一定悶
作者: slwong3    時間: 2006-6-30 06:22 AM

I think the referees in the World Cup this year are really dumb.....even worse than before.....

when there is a big critical mistake like kicking player in the penalty area, the referees often didn't see it but the cameras could show it very clearly that the defensive player had kicked the other guy.

On the other hand, when there is a little mistake like pushing other players a bit, the defensive would get yellow card or red card right away......

I feel that the referees seemed to be giving cards by controlling the game instead of following the actual soccer rules.

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0