標題: 世界盃球隊留力及打假波問題 [打印本頁]

作者: sas    時間: 2006-6-30 04:56 AM     標題: 世界盃球隊留力及打假波問題

暫時咁多場世界盃,我都有睇,我老豆提出左樣野
其實球隊應該以Full Team陣容爭取勝利,但眼見有某幾隊,
例如荷蘭及阿根延,因為已經穩陣出線,就出2線兵留力,讓一眾主力休息最終0:0
就等如西班牙對沙地阿拉伯咁,人地沙特大部份正選,最終1:0,但suppose佢可以大抄ga ma。雖然出後備唔等如打假波,二線兵亦唔等如唔出盡全力,但我總係覺得留力同打假波兩者之間,好似有點矛盾及掛勾。
想聽聽大家點睇?
討論好啦唔該,唔好媽媽聲呀!
作者: oicoic    時間: 2006-6-30 08:13 AM

你係咪買左呢2場?
作者: chrislovegill    時間: 2006-6-30 10:22 AM

我覺得完全冇問題喎~
如果幾時都要出最強陣容,咁駛乜選23個,選最勁o個11個咪得?
人係會受傷o架,而且亦會有停賽,所以就要有後備law~
佢地已經出線,出2線兵都無可厚非,唔通要d正選出去受傷,出去攞牌停賽呀?
梗係留力淘汰賽o架啦,呢d只係好簡單o既道理...
作者: zz1988    時間: 2006-6-30 10:38 AM

冇問題
just let the player take a rest
作者: red123    時間: 2006-6-30 11:00 AM

世界盃在差不多一個月踢七場(入決賽的話),點樣場場去盡呀!
留力亦是策略的一種,唔係心口有個勇字就得架,技術,戰術,策略,決一不可!

作者: cfccfcc    時間: 2006-6-30 11:04 AM

都出硬線
收起主力/有黃牌在身的球員也在所難免

咁你找了23人入選打世界盃
如果個個都可以出0下場又何嘗唔係一件好事?
作者: chicken    時間: 2006-6-30 11:08 AM

How can you tell who is the full team starting player?
Everyone has his own choice for "full team players".
For example, in Spain should Raul a full team player or not?
作者: german    時間: 2006-6-30 11:21 AM

我覺得冇問題喎
因為留力是為了下場更加盡力
作者: austin666    時間: 2006-6-30 04:21 PM

打假波係入硬唔入
唔應該入的就烏龍
或者球証亂判黃,紅,12碼,有\冇穴位

(但suppose佢可以大抄ga ma)
你點解覺得可以大炒?
"禁"著黎打又唔代表實有收穫

踢波同跑馬唔同
世界盃唔係打一場
你要睇埋後面咁多場
如果單一場都咁收就可能係
踢波贏1球都係贏
只有賭波的人先著重幾俾幾

吓吓都出曬正選
d後備可以改叫不備 (不需要準備)
贏緊都唔俾機會後備出
點有經驗去踢

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0