標題: 警察做野.... [打印本頁]

作者: oleleo    時間: 2006-7-1 07:59 PM     標題: 警察做野....

http://swtop.no-ip.org/1231NIGHTST.wmv
作者: 打狗棒    時間: 2006-7-1 08:19 PM

警察成日都做野架啦, 包括放蛇叫霸王雞!
作者: 極樂    時間: 2006-7-1 08:27 PM

雖然我唔係好識法律.......5 j$ f+ U* O% K
但係佢地放曬牌係到....其實已經係"遊蕩罪"....
* c! q& H- k8 e; G" T: q5 i以前做過寛頻企街既sales, 都放曬牌.....- v  E" D9 o3 u; T& i9 U( S( a6 R# }9 T
阿head同我地講: 必要時要走鬼, 因為咁係阻街, 警察可以告我地遊蕩罪.....8 A; F6 {( \0 U8 U/ ~7 k
(佢咁講, 我咁聽啦)& Z+ c6 f; ]3 E1 o: R  c
1 p' i! [) W0 q# w, g1 |3 e. @
講返呢單野, 我覺得佢地似挑釁警方喎!!
9 `% |  F2 E% f8 b- f6 \* C, O! \有人投訴有嘈音, 警察當然要處理, 抄身份証同作出警告係好正常既處理手法......
: h9 c' L; z2 x  w跟本一開始警察都唔係想攪大件事, 反而係果班人好唔合作之嘛.....5 ^. W4 Y4 `+ y7 M, u

r6 U1 a- C9 n- }4 _而且警察做緊野, 做市民係咪要自律下呢?因為無封鎖線就個個迫埋去....$ G  H  P+ s5 d2 r7 F
咁樣迫埋去, 佢地點做野喎?! + I( }& U6 d8 {& }7 S

5 C+ H6 s! Y7 `+ O- o+ n如果佢地真係橫盲無理, 跟本唔可以俾人任影啦!
( }5 L9 s0 e  {  Z; Z9 B1 `" q不過...告個肥仔"發出嘈音"就有d講唔通...如果告佢阻差辦工應該會岩d.........
作者: baatkung    時間: 2006-7-1 08:30 PM

個位四眼肥哥哥把聲真係幾得意,聽耐左真係覺得佢幾煩!!!警察做野係咁架啦,嘈黎做乜!. d* A, R: U2 g8 Z) U. e
以前申請做Roadshow,都講明隨時可以停止你,公眾地方放野一定警察話事,一係自己收一係佢幫你收,肥哥哥仲話唔比人收佢塊牌,佢都傻傻地!, \9 g7 E: b4 c0 c& B- A+ }
4 X4 f2 C- O* i& U% i# G3 a
[ Last edited by baatkung on 2006-7-1 at 08:35 PM ]
作者: beachboy618    時間: 2006-7-1 09:24 PM

香港警察本末倒置
作者: kjkj    時間: 2006-7-1 09:38 PM

不知所謂,警察大曬啊
作者: flpo    時間: 2006-7-2 02:27 AM

有禮貌,態度又好,支持支持

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0