標題: 盧基入波la..... [打印本頁]

作者: arsenalhrs    時間: 2006-7-16 12:17 PM     標題: 盧基入波la.....

昨晚埸圖圖杯既戰果

Newcastle           1 - 1        Lillestrom

Albert Luque (50)               Robert Koren (21)

盧基既入波幫Newcastle係出局邊緣拉番上黎@@ 而家Newcastle前面冇老舒 , 冇奧雲... 本來真係死得.. 如果盧基可以番番去拉科個時既威力 , 感Newcastle既球迷都放心d@@
作者: 自由神    時間: 2006-7-16 01:48 PM

我都希望可以見番fit o個個Luque
作者: bigfish    時間: 2006-7-16 03:05 PM

圖圖杯某程度上唔係幾公平
英格蘭球會咁少休息時間, 相反挪超球會唔駛踢世界盃, 狀態都差得遠 la
作者: liverster    時間: 2006-7-16 03:22 PM

Originally posted by bigfish at 2006-7-16 03:05 PM:
英格蘭球會咁少休息時間, 相反挪超球會唔駛踢世界盃, 狀態都差得遠 la
你叫英格蘭唔踢世界盃咪公平羅
作者: Tokyo2040    時間: 2006-7-16 06:26 PM

Originally posted by bigfish at 2006-7-16 15:05:
我想問吓紐卡素隊波有幾多個球員有份踢世界盃?
作者: Kian76    時間: 2006-7-16 06:56 PM

一直以來都唔覺盧基係好勁既球員,更不用說天才這稱號,佢在我印象中只係射波好大力,同埋跑得幾快爆倒一兩段咁上下姐,其他能力如走位、盤扭、分波、頂波都非常平凡,要佢一個人撐起條鋒線根本冇可能,佢唔係射手。
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2006-7-16 08:39 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-7-16 06:56 PM:
一直以來都唔覺盧基係好勁既球員,更...
偶爾做下part time前鋒佢就得,長工就唔係咁啱佢囉
作者: 038886    時間: 2006-7-16 08:47 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-7-16 06:56 PM:
一直以來都唔覺盧基係好勁既球員,更...
盧基勁呀..
佢係拉科果時..拍住T字頭果個拍得唔錯嫁..
佢隻左腳好大力嫁@;@
作者: Kian76    時間: 2006-7-16 08:57 PM

Originally posted by 038886 at 2006-7-16 08:47 PM:

盧基勁呀..
佢係拉科果時..拍住T字頭果個拍得唔錯嫁..
佢隻左腳好大力嫁@;@
基本上當時既拉科唔係靠盧基一個,中前場冇記錯就係咁:

托斯坦
盧基        華拿朗      域陀
       杜舒亞    史卡朗尼

基本上拉科當時既重心係西班牙施丹華拿朗,華拿朗狀態一但變差,拉科輸左9成,所以拉科經常贏唔倒聯賽冠軍都係因為華拿朗狀態出晒名唔係咁穩定,而全隊拉科又踢佢一個,乜野盧基、域陀、托斯坦全部都擔唔起大旗,盧基係一個好需要支援既翼鋒,佢扭波唔係好掂,淨係識得爆順就狂鍬(前鋒版懷斯),所以華拿朗既餵波對佢黎講好重要,但紐卡素一向唔踢攻中,英式足球對盧基黎講唔多適合,因為冇人分波俾佢,叫佢打最前又入唔倒波......
作者: arsenalhrs    時間: 2006-7-16 10:42 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-7-16 08:57 PM:

但紐卡素一向唔踢攻中,英式足球對盧基黎講唔多適合,因為冇人分波俾佢,叫佢打最前又入唔倒波......

安利
作者: Kian76    時間: 2006-7-16 11:36 PM

Originally posted by arsenalhrs at 2006-7-16 10:42 PM:

安利
安利在紐卡素陣中既位置基本上同史高斯在曼聯冇乜分別,同華拿朗既位置和踢法完全唔同。
作者: arsenalhrs    時間: 2006-7-17 01:51 AM

Originally posted by Kian76 at 2006-7-16 11:36 PM:

安利在紐卡素陣中既位置基本上同史高斯在曼聯冇乜分別,同華拿朗既位置和踢法完全唔同。
安利企既位就係同史高斯一樣 , 但係佢通常都會自己控波控到去華拿朗係拉科個位到  . 再俾波OR射波

e = emre v = 華拿朗 s = 史高斯

v            
                 ^
                  ll
                  ll
        s         e

史高斯會企番去佢個位到分波

而安利就會控波上腳去到華朗拿係拉科個位到@@

so安利其實同華拿朗既作用差唔多 ... 如果安利同盧基可以適應到英超應該幾掂
作者: Kian76    時間: 2006-7-18 12:37 AM

Originally posted by arsenalhrs at 2006-7-17 01:51 AM:

安利企既位就係同史高斯一樣 , 但...
唔同,安利唔係全職分波,全隊波亦唔係以佢為中心,佢只係間唔中咁樣殺上去,而華拿朗就係全隊波既進攻中心,有乜野攻勢基本上都一定會傳俾佢派牌,盧基、域陀、托斯坦既任務只有一個!!跑黎跑去搵空位接應。

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0