標題: [求助] 一入Window就有個box彈出黎.... [打印本頁]

作者: michelle_tom    時間: 2006-7-30 04:21 PM     標題: [求助] 一入Window就有個box彈出黎....

各位Bros, 點樣搞呀? 一入Window就有個box彈出黎.... 如下...     

16位元 MS-DOS 子系統

C:\WINDOWS\System32\cmd.com
         NTYDM CPU 已經遇到不合法的指示。
      CS:054b IP: a026 OP:00 00 e0 06 00 請選擇 [ 關閉 ] 來終止應用程式。

關閉        略過

請大家幫幫手 @.@''
作者: gergermen    時間: 2006-7-30 11:25 PM

搜過我部機冇CMD。COM呢個文件~
只有CMD。EXE~

掃下部機穩陣啲~
刪呢文件~
清:
去開始——啟動嗰度睇下有冇嘢~
開始——執行,msconfig,啟動睇下有冇呢個名相關嘅嘢~
入註冊表RUN嗰度睇有冇呢個名相關嘢~
作者: michelle_tom    時間: 2006-7-31 12:42 AM

Originally posted by gergermen at 2006-7-30 11:25 PM:
搜過我部機冇CMD。COM呢個文件~
只有...
thx...但都係搞唔掂...搵唔到...
作者: gergermen    時間: 2006-7-31 10:05 AM

..............?
係冇呢個文件定點?
一係用hijackthis睇下有冇得修復~

出呢個BOX前有冇卸過咩軟件??

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0