標題: 入黎睇睇唔該...有益冇害... [打印本頁]

作者: honeyfei    時間: 2006-8-11 12:53 AM     標題: 入黎睇睇唔該...有益冇害...

無論如何...真係要睇下....一定對大家有益../ R  V% e6 R% n
小小時間..真人真事....(我打得好辛苦..睇哂佢啦唔該)
% f4 Q$ g+ S# L  E" A/ }
* V% ?! c& |; j  Y8 b% {! w, X今日有個朋友叫我去見文員....話一個月賺多過10k...
- Q  {$ i6 l& p; J咁我今日去左見工...7 Z' {) K1 T1 L% i. U5 W( \5 \

& L5 Y- K3 C% Y: ]' [8 @! W5 a一入到去見到好多人...大部份係師奶同大陸同胞...
# C# v% H  B2 l8 v7 ?: J, N. N好...跟住我個fd   (叫佢做亞T)....就一邊介紹d相中人我識..; D4 V$ `- o, O7 C4 M
又話依個係咩爵士..又乜乜77咁...7 T9 h( o" M) V$ ~6 S
有d系度嗌口號..有d就坐左系度傾生意咁...5 R1 l- c1 A9 Y( P
跟住行左一陣.....就搵左一張台仔坐低...$ V9 x7 ^$ H6 i( }& t, T# b; U
/ t8 ~; \! v  f) j4 Q$ n9 C2 \2 z+ O
一開始...就有一個所謂分析員行過黎...叫佢做A啦...
; _7 z1 x, u, b- ~佢講隻香芬點好點好....又話依個行業好有發展潛力....
- z" w) M$ `# ?6 N& H( P/ H跟住就講佢既功效...如分解二手煙...殺菌...1 z9 N& a% A$ ~8 g( H, e' O, m
佢話自己係高層....佢岩岩達到某個要求..下個月受公司贊助去法國...$ I( `; I; X5 `- r* ]( Y
但我橫睇掂睇佢都係一個潦倒既大陸同胞...
$ A- I% d7 |8 `; s
  I$ a# |4 V$ Z) O% e6 b# ^之後佢就講話佢之前點慘點慘....又話自己之前做野點受氣...
4 a4 X* D( b$ h) v+ N6 b' m又話當時想吐氣揚眉....發達...4 n; Y: n2 ^/ _- p
最後.........機會黎喇......就係"亮碧思"....
* g+ Z& e: ?. Z7 ^" k佢話只要介紹到一個人...咁之後如果佢搵到客既話...自己唔駛做都會有佣收..0 ~6 F6 X# a' S% b. F
如此類推...係層壓式果種....
, ]% H7 t8 _5 |3 Q0 y' E當去到第六代..唔駛做每個月都有幾皮野...(幾正呀^0^), Y: m  ^- |6 r% B  }( x( f
而家只需要俾5000(貨)+360(會費)..仲話每日一蚊都唔駛..幾好呀..
2 B4 C7 s( E/ P/ H+ l5 o8 Y( z4 o0 G1 K' B% s9 Z4 p3 Z& i0 |0 ~4 w
咁我自問自己都唔係豬兜....心裡已經盤算緊點閃..
% u/ M& Z0 Q: F! y! d但因為我同我個fd交情唔淺...廢事兜口兜面話佢..又唔想冇啦啦走....; V8 m2 S% ~1 O) \. }4 e
好..姑且聽佢地仲有咩講....; j0 W) @0 S. y1 }9 j

% c& r, r- z) f佢問我...有冇興趣加入...我心諗.."終於黎啦狐狸仔...". ?( @; k7 V( u' Q* a
我話..."大拿拿5000蚊..我要同屋企人商量下...."
- r2 `2 ]. s& q/ s2 `佢話...."到你賺到錢果陣先講俾佢地聽都未遲啦...又唔係多...5000蚊之嘛..."
$ D% ~0 k1 @& D" B我話..."但我冇咁多錢喎...得千幾蚊咋...(講大話)"
0 J3 k9 k3 B. Z! T% @  Q佢話..."咁你有千幾先...我幫你諗辦法丫..."7 c& G' z: F' ^% f" `3 y2 h% U
我心諗..."你唔係想幾個人砌夠5000呀..?"8 \' D7 g, N) B5 Y
( F0 q" D; `$ d- h
我到最尾幾經辛苦先擺脫左....鬆一口氣...
/ c  }* {7 H& @& Z& A) B8 I! q6 B# `$ A3 L9 g$ r0 |! O7 J5 r* P
完...?..哈...都未到戲肉..., T, Z1 e9 Z+ M! }2 O
6 F$ v/ _( ?6 B
之後佢話...唔緊要啦...咁可能你對我地公司既產品認識唔夠深姐...
8 ^/ g& {5 M, Z- g, q. J唔緊要...今晚"""咁岩"""有個課堂俾d新人上..你過黎了解一下囉..5 ~. S, A. Y" j! B6 s  D
$200..三個鐘.....保証物超所值...# x( M5 g0 A% p/ u5 z0 N- U8 q
.我話我要番工...唔係好方便...但我會考慮依個行業...
, _9 K7 D. J- h7 k) j: @  _/ k1 F# x& e' |3 a/ b
佢好似feel到我開始起"槓"....就再轉方向....
5 U* p" ]/ I. }- H* g. p6 l佢..."其實你有冇諗過自己將來條路係點..."
: S1 `: l4 |4 V( n3 F7 G/ d我..."唔...............讀大學囉.."" d$ z  b7 {9 n2 b0 k$ a* r
佢..."......讀書係岩...但你諗下..讀三年書..出黎都係想賺多d錢姐...3 @1 |% I: C* U+ c
        如果係咁..點解唔放依三年時間落去發展香芬呢..到時有咁多錢想點都得啦....仲有價值.."2 ], [0 N# M* p0 a* L( d1 \) {% z
我...."有時價值唔係用錢衡量...我想入大學讀英文係因為我鍾意英文..."
; e/ O5 [8 \/ d( E$ ~" G( t, n1 [2 v2 U5 q
之後佢態度180度改變....佢拍台拍登咁講...; ?" K: \% ^& j) ?! m4 ~* m+ B
"你唔好咁自私啦...剩係諗住自己...有冇諗過自己爸爸媽媽養大你幾辛苦??) ?' K1 m: B$ a& `- F6 s2 k: {3 l
你唔想佢地安享晚年咩..?你唔想出人頭地咩...?做人唔可以剩係諗自己"
3 _$ v+ y/ u, x3 H; Q小佢個喇叭...當時唔係個fd系度..台都反x埋佢...
8 H: G3 t& o1 F我答佢.."其實我屋企人好想我入大學"...2 [/ k% Y( a1 j6 p
2 j, `8 [& a5 k% \( Q
佢頓時為之語塞.....再轉方向....成日都係咁..
& I% D0 g  i1 _  |7 l: Z一知講唔掂就講其他野...之後先翻轉頭再講..' @" k% `2 M6 I" ^9 T( ~9 Z& b# k
佢話..."一係咁啦...你今晚黎上堂聽下啦...200姐...跌都跌左啦...: h/ q  K# i1 ^/ r2 C
           你諗下..你同亞T咁friend..識咁多年..佢唔會呃你既..."
. y4 S2 o: E, D& a  Q依個時候..我喊左出黎...(我係男仔...)9 r2 J+ k! N" D1 j" E# q: m
因為我唔相信大家識左8年....之間既友誼係咁淺..
' q# o$ a, E& M$ i我唔係剩係識佢咁簡單..係好friend果d....
: Y4 |# C' j3 S/ _9 k/ j" C9 o; n' a
5 I) y: L' A0 z+ K1 M1 i2 R我話要番工...去唔到上果個課程....4 [2 b- Z+ k1 S
咁好喇...佢話..."一係填左張form先啦...* C; \* e. ~& O; D
            冇野喎...剩係申請做職員..唔駛俾錢..."
, i5 m( s9 R, x9 f& \果一刻其實我聽野已經唔係好清楚..唔係好集中..; T- K0 _  }8 C" h' }$ e( S
唔知係咪關d香芬事...因為佢全場都點起左香芬
. D  M' K( A9 ]! x. c可能果兩個鐘入面吸入太多..個人好鬆弛....
/ ~: m' C' o1 |6 Y/ ^..差d真係簽左....到最後都冇.....
$ K1 J: a  X/ T1 r/ }) E
6 w3 _' O. K0 d9 q7 V我自問已經係抱住踢爆佢地既心情上去...好堅定..
! t# H# e/ |% b! f6 i0 Y7 T( i但原來一個人俾4,5個人輪流咁說服你...係有效架.." r) h0 B# g1 p
果一刻我都唔係好可以立定主意......, o* e$ ?3 [/ o7 v' c

- p+ p) ^0 D+ ]2 [我死都唔簽.....
0 u& b8 Y  A2 d8 r5 c. H9 q3 z) S# a& e, x2 A* ~; C
有冇好奇怪點解我仲唔走..?
* B% q" n6 B& G9 ^因為我當亞T係我朋友......我唔想佢第日面對D同事既時候難做...
& J; d: f: N& p但我既諗法係錯.....因為連佢都出盡力說服我...又附和其他人...  q: R* Q+ T6 P3 A  Z6 ^
' K2 S1 x! {" k  v* x
最後...佢再問我去唔去個課程..
  N+ f# p: ^1 B# u! @$ `我SAY NO...
8 {6 C) u$ m7 x4 k0 u$ i佢話..."就當俾面亞T啦..大家好兄弟...去啦.."
# x7 z( L: C. w5 d2 ?1 M我終於忍唔住喇....
- }9 `6 t4 f( r+ h) K3 {* a# h"好兄弟還好兄弟...上課程還上課程...唔好撈埋一齊講...."
0 [+ k+ D& w9 y" k8 F: V2 ]( E& ]8 r
之後起身走左....臨尾我個FD送我落地鐵站...
. D2 Y% H$ K; e3 C5 F8 p! w# R9 T$ u; o# o  ?/ k
我..."以後你唔好搵我..."..我係諗住試下佢....
6 {0 O8 t9 ^4 @# h4 q2 w佢..."下...你唔再同我做朋友呀..?"" H+ n. \: H$ X
我..."唔係..我意思係以後類似既野唔好再搵我..."
+ v8 `. b) t6 A' \1 B. l: ?! L$ d& [4 h5 f4 N% f
好明顯佢都知道自己做緊既野係唔好...如果唔係點會即刻聯想到冇FD做...3 P3 U' l* Y/ H3 r' N
: B% D5 D4 z$ Q5 b4 s7 ?' d2 x

* l1 ]4 ]: k1 {' Q8 ]- [( K/ B: v! L: Z

& A) Q6 Y' i" j對唔住....打左咁多字..我知睇得好辛苦...
% c8 H7 x; d: W/ Y8 {$ d8 n我唔係想博加分...我只係唔想再有人俾人呃..
& l( x' t/ p+ G容許我講句心底話..."香芬依D野呃鳩人...正仆街陷家鏟..害死唔知幾撚多人..."4 i9 L3 X& H. G1 u, P
, L% |) q: S1 Z* m1 R/ d8 H
, j# M* P! C$ M" S/ n1 D2 u
=====================$ Q4 }4 i: q  N, [5 F
- I% E& f6 N* E: ^8 O! A2 V
1.........如果可以既...可唔可以教我點樣拯救我個FD...
8 w& n% i/ N5 @1 p4 X......我諗佢放左...可能有幾皮野落去..., T+ p$ c, L3 L/ V0 R8 m

2 k3 s6 t/ M1 M' J  u
! N& m, e2 l4 M/ J% n- UP.S...我預左好多做香芬既人會反駁我..逐樣拆...唔緊要....! o) S: r- W: |* w$ U) Q7 w
我想同大家講便宜莫貪..踏實咁工作啦...
作者: 20051111    時間: 2006-8-11 01:03 AM

比我都係死都唔簽呀
作者: honeyfei    時間: 2006-8-11 01:18 AM

當時我都係咁諗..) T) K' j; r& V& L
但去到果個環境個人就溫溫燉燉..
) g. a+ P7 M" x我講真架...可以既搵個friend陪你..
作者: 北地有人    時間: 2006-8-11 01:34 AM

拿..講真我只係睇左2行..不過都知你想up咩5 n1 K3 z; H, W/ D
我可以同你講..你個fd當你係on9仔..( Y2 W6 t. y% g% A# q
佢地公司啊頭之一係陳志x. g' @4 K' Q8 z3 V) \8 d- V& g4 b  a
冇記錯應該會同你介紹隻貨有幾多專利權個d啦+ H8 y5 d4 x* L5 ]+ l1 w
仲有個d咩職位..咩雀士..係咪?
# h1 s" ]& N( r# l間公司係香港島.係咪..要俾入會錢..同5000文啊ma係咪?) s0 @0 R* r1 S7 O
介紹完佢d貨個部長同你個fd會叫你上課程(我估你係fd介紹啦)
* V; b6 i3 C$ p( c# P" y我都唔想講咁多.., J  ^- B" v* P( o
1句講晒介紹你入行個傻c起碼俾人呃左唔只15000
) I- Z6 v% J  l$ f9 `呢d  fd 下次見到面小9佢又話打9佢又話..呢d人低打..我話ge
作者: 北地有人    時間: 2006-8-11 01:38 AM

好似係係銅lo灣mtr出口個度..d人著晒老西..能係野咁..1 q  M% v5 {% K# n: m/ B) T
冇記錯會有d女企係門口
作者: honeyfei    時間: 2006-8-11 01:43 AM

北地有人..$ @% R. o1 I7 u( z

8 R1 g) t( q( q0 K中q哂...你又冇上去視察過...??
* B* I4 N8 X: q6 ]1 C我唔清楚我個fd點..佢入左行幾個月...會玩到咩地步...??
+ p3 d: X! H# W+ b1 q有冇辦法救到佢..??; {4 N+ a1 R# l3 E9 A  c$ ~) r$ X, O
* X* B# E7 H4 V" J  ]1 _, W2 ]
佢而家好似好心紅...覺得會發達....
作者: 76    時間: 2006-8-11 01:44 AM

係咪某廣場20幾樓?
作者: 北地有人    時間: 2006-8-11 01:48 AM

你覺得佢當你係fd?
作者: kawing01    時間: 2006-8-11 02:04 AM

佢地咪係LB囉- {$ U( z  v: m) k
你地可以上網check 一check呀!
作者: 北地有人    時間: 2006-8-11 02:10 AM

Originally posted by honeyfei at 2006-8-11 01:43 AM:
9 h: e4 E# `9 e7 ?3 n- L北地有人..
8 t+ K5 x" j# L' {2 G
/ \" _3 J! T$ f! x/ z( F) d8 \中q哂...你又冇上去視...
" W1 i3 q# b5 W$ e( X' @視察就沒輪到我呢d低下階層啦..
# r# L# M( @' \: A+ E2 P  |睇過就有2次到..講真我最憎打字..不過我唔想你地步我朋友條路
0 C% Q9 c7 l( E" h& ^4 X' y0 A第1次係我個有錢佬fd帶我去見佢地第2老晒陳志x傾中國伐理權(以為有得禶)" a4 v7 ^- c2 [$ k# z
點知係搵笨! l& |+ U1 [3 M- [
首先你個fd唔當你係fd先啦第1點...第2做人唔好咁單純啦
5 u- P. }) I! b. z6 P. T第3你個fd西唔知唔讚得咩..唔拉d傻hi入去點得啊..
作者: pigcat    時間: 2006-8-11 02:14 AM

好彩巴打你頂得住冇簽ja!!
1 ?7 u, w1 V: M& {0 s真係要比個gd你
' b; T+ p6 {0 Q( q: g
; H0 M6 X3 g6 g3 a$ k  T4 Y朋友..有時你當佢係..佢未必係咁諗....
作者: 日比野達郎    時間: 2006-8-11 02:39 AM

Originally posted by honeyfei at 2006-8-11 12:53 AM:- |/ @, Q9 [/ o2 t
無論如何...真係要睇下....一定對大家...
3 `$ R$ L+ U9 l$ M% s% K' _6 J
我都有過類似你以上嘅經歷,不過都已經係01或02年嘅事嘞(確實係邊一年真係唔記得喇),
5 x5 E' J! \% v! @1 @人物地點內容大致相同(冇記錯好似係sogo樓上office).3 Z+ O; d4 W6 A
" }5 N- a& ?/ I) C3 z, G$ s
呢個moment乜嘢人勸佢都唔會有用,勸多兩勸佢勸你入佢會轉頭添!真係架/ ~" c  Z& P! [9 [) J. `' [
!7 ~9 [. U# y: }5 |7 V) _

$ x4 `' Y0 D5 ?嚟游說我嗰個部長佢話佢打咗呢份工之後,又樓又車...4 C3 ?% R9 F* B0 l# M& D
不過,各人現況如下:
0 Y9 }) w, U( e0 e& h5 c9 N1.我fd:保險經紀(雖然都係"氹"人買嘢架喇,但起碼比以前踏實咗&說服力都大D啦!)2 D' X* E7 I7 V9 S9 a; J
2.部長:我有日喺街度見到個運輸跟車好熟口熟面,原來係佢!-_-(咁層樓同部車豈不是...)
1 ~0 P" ?' g1 L5 H6 {- s: n0 L+ E- x: T5 Y
你放心啦,我諗你朋友最後會同我朋友一樣,鳥倦就會知還架嘞!
作者: teramishu    時間: 2006-8-11 03:21 AM

呢点野在马来西亚叫做传销,唔知你地香港叫咩?( T2 K; I% r/ ^$ N8 U8 n  x# `0 ~
呢道有好多传销公司,有合法同非法ge,但大多数都骗人ge!$ t/ J$ Y4 T; Q& w# G, L" \, c0 W( G
话有几多个人 under你就'稳大钱'
7 @+ \# [8 K$ `3 t, [4 q% d" EMulti Level Marketing,金字塔, 骗人ge就叫钱'稳'钱!2 e; S. }6 S' J) g" O6 h" O
马来西亚最兴卖营养(Vitamin)同香精!3 D% `2 }, y5 V8 {) s' M8 Y3 f
! n2 F' U6 c. q3 Q
我好讨厌呢点野,因为他们做人好唔老实.
+ X3 z# m1 E/ W) P- t3 ^他们成日在商场道识人,: ^1 H/ Z' k# S7 u& J& B, S4 U
我前两年中过两次,一开头问你野...
4 n' m* p1 v" O" J) f比如话 '你个 Beg好靓啊,边道有得买...'5 U  _( y# P8 c$ t! n
之后同你做朋友...$ M7 U& a0 p! R  z' W' V$ S& K/ u

: K2 ^/ C* i4 h- I9 ~- F你问对方做边行,他们永远唔会答你话 '我做传销'
  i# y# _1 ~9 C2 V转来转去,之后下次约你出来饮茶,0 B7 I' z6 `: \2 |7 r
同你讲一大堆人生道理,听到你都烦!  D3 O5 i5 A  m+ S6 a4 r
讲呢个朋友几劲几猛,其他ge朋友又'稳'几多钱,
, F0 M5 K6 L+ l( o0 e之后再同你讲话多几天有个讲座会好好,约你去听.
3 j# N: A+ u: t. `3 `) u& `* B4 R( u到左过道先知是他的公司推出新产品...$ `% _1 E! Y3 p+ M# l. A
之后一大班人来帮你洗脑...5 I  s) |. h) h6 g! ?
$ x( f$ b+ p; P1 N; D
我好唔顺呢点人.... h; D1 c+ `5 J. t0 i
成日话个阿头或者边个边个'稳'大钱,驾 Benz驾 BMW 住大屋,$ l  C- P! h5 X5 G" K% k( J
你自己又掂啊?
6 ?- [; @7 ^2 G% j; m8 Q' o) a掂解你又唔得啊?
2 \7 _; U* y( Q) F9 D9 d你咪想踩住我来'稳'钱啊!
/ q; ?. M) }1 ^3 B& `
9 `) y. o, ^0 v+ ?+ [" d话我唔为家人未来打算...
' _: {9 |/ H8 u0 q9 T! Z我吊你啊,你凭咩来闹我!: c! t0 k9 r* _7 a# I" N% s
做朋友讲心讲诚意,但你条粉肠来识我就有目的ge,扑你个臭街!
' y/ p* E" J8 u% r% _9 v) N7 [你唔觉得羞耻我都登你老豆老母伤心,' w! [# c2 l3 S0 _; ]5 n& r0 R

: v' }9 V  h3 c$ X4 C马来西亚好多人都好排斥呢种职业,尤其老人家最抗拒!0 {* ^+ R6 `3 ~
无可否认呢个行业有点是健康ge 同可以'稳'大钱,
2 G+ _& [: E, x$ D7 {" x, a$ |但你要我做人做到好假,我会对唔住我爸我妈!" e2 p; n" K& u9 E! x/ n3 s. q' _! p
# F- v$ e5 K0 q4 i0 S4 P0 i
马来西亚依家好多传销公司都向学院或大学生入手,
& ^; c" B' e6 o4 E6 N8 U4 n报纸成日有报道话学生为左加入会员而走去问大耳窿借钱,) f" O6 d6 @5 Q" U
大概港币六万,搞到人家老豆老母要挨苦来帮你还债!
9 R2 z8 M; V% e: _) }; u我吊你老母啊!
* L' P- g' S: s" S& k+ u; o; S/ b0 n; G5 J% o* X- V2 B" m2 E; [
传销有好ge一面,真是可以'稳'到钱,
0 ]  f7 ?& m7 }* W2 u0 E但好多人做野个方法都有问题,! t# I  p# b- @6 [( J, U
而且你会失去好多朋友,
6 J9 T" A3 n! W0 ]( S# v. U% m) Y知道你做传销,见到你我唔走咪是傻老,/ w0 \4 V/ J% g1 y5 W: O3 }  [
同你坐埋一起听你讲人生道理,睬你都傻!
2 U" P) U  O  p3 d/ r' {
. {  e' N( [7 c/ c6 I% I最讨厌他们来同你做朋友是有目的ge,我吊你老母!
: M4 Z* j- L! ~* {; v4 t* I8 G- O另一样最讨厌ge是几十年唔见ge朋友一日突然约你饮茶,# u& S6 z# K, c& X  @  M; |
掂知出到来原来要拉你入传销,我吊你老母!; y0 V2 F2 h! s5 V, o8 ]; f1 D

; C  G; O/ K* M" f$ j请原谅我爆粗,但呢道做传销而人又假ge真是曾经骗过我的感情,太失望左...
作者: 自由神    時間: 2006-8-11 10:32 AM

又一層壓推銷!
作者: kwong man yeung    時間: 2006-8-11 11:16 AM

做朋友唔係咁做,真正朋友唔會介意朋友推卻佢既邀請,如果佢介意,呢啲朋友唔要都擺啦。至於點救你朋友,老實講,向佢陳述過利害關係就算喇,若然講都唔聽,已經唔係你既責任,佢要去死,唔通唔畀佢去咩?
作者: honeyfei    時間: 2006-8-11 02:05 PM

北地有人..7 J  f6 U4 S) C$ |
7 b! a/ X3 r  r, A0 c9 D8 s. ~
多謝你啦...咁而家我可以做既就係等佢回頭.../ }# k8 V1 U5 U3 _+ v0 @
我有諗過幫佢...雖然佢咁對我...低我唔想..
. W1 F) C9 z( P6 v" m$ {5 i" ]點講呢...係..我係已經變左局外人...冇事..: Z' `  u- v# l; ~$ G4 Y' z) j
但可以既都想佢快d出番黎...我睇番一d相關網頁..
: t8 Z  P. f7 K2 u! M有d仲要問大耳窿借錢去玩...
2 y! Z4 V' S2 _  }0 Q) L盡可能制止佢啦....
作者: honeyfei    時間: 2006-8-11 02:09 PM

teramishu
% d! b% h5 B% {1 g0 h, H! K
( O8 C$ E) X, e. _我同你既感受一樣...
$ U% i" q+ F! }% n) b& K. D; A我點都估唔到...一份咁既工..+ s5 p' n7 K* i: v
唉..我個fd之前好好人...乜都會幫手..., M; o" O$ Y7 C* s- N5 I
成班fd好關照大家...
) _5 B# x- F4 ~; P點知佢一做左依份工之後冇哂人性...
( L: b) y  F! q) N  s: e# x2 c" @
但我再回頭諗諗...佢連我d咁多年既fd都出賣.." [0 Z. {3 W1 e% E2 z% I
大約都去到末路喇....0 r4 O+ d6 S% o# f6 @
! z8 k# W- t9 t) v6 l3 `; k
仲有呀...佢都有同我講..說話係好似..你唔做我依份工..
6 Y, A0 [2 w8 A; F% |- ]" M$ n; g* k就冇左一個賺錢既好機會...唔考順父母..依樣果樣咁...
$ W; T# p) d4 z( c/ ]5 j8 O佢同我依個第一次見既人都講d咁既野...
  `( Y9 v- H( k* {( x0 C( d我朋友...應該聽左更多同更強既洗腦說話...
作者: honeyfei    時間: 2006-8-11 02:10 PM

總之多謝你既回應..我知點做架喇..7 `- X3 Y. ^& h: c2 \- |
多謝各位先...
. V9 [/ S5 h6 H  c' M; R' m
3 {9 B; x( L8 k* ]仲有..真係唔好做依行...乜人格都冇哂..: `3 i# p# e: X5 `0 X( |
賺番黎既錢都係臭架...
作者: Chenjinnan    時間: 2006-8-11 04:11 PM

你好彩... 得一個 friend 揾你...
- t" V. q7 A8 ]7 T! b$ K" A我被幾個 friend 揾過...
作者: honeyfei    時間: 2006-8-11 05:01 PM

哈..幾個你咪好忙...??: }& M. m. |1 Z7 R1 ]
我諗過好唔好話俾佢屋企人知...
! q& m3 T0 |0 i$ @/ g但我驚佢屋企成家已經佈置成一個香芬總壇....=="
作者: 北地有人    時間: 2006-8-11 06:09 PM

剛收工..好辛苦aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa; u1 [1 J' C' v/ n# }
冇話賺番黎既錢係臭ge...0 n  y. f, t. y7 r+ A
我講真個句..d錢就算有幾臭..讚到ge有邊個會唔讚..
1 @% {" T$ U" ]4 y) Q1 t1 v不過.讚ge只係個2條友
作者: 北地有人    時間: 2006-8-11 06:15 PM

Originally posted by Chenjinnan at 2006-8-11 04:11 PM:
% C4 E) d/ G8 R. s; c你好彩... 得一個 friend 揾你...
" R. g" @) E8 s我被幾個 friend 揾過...
% ^, Y$ m- D5 J$ {* F
真係夠兄弟
作者: shingshing1234    時間: 2006-8-11 06:45 PM

多謝你既分享....我雖然唔可以給到d 咩意見你..但係我明白你那刻的心情....尢其係 d fd都想你做一樣你明知錯既野既時候..真係好難講.....加上自己唔係那些直接既人..我如果好像版主咁既情況.....我覺得我跟你既 行為都差唔多..仲要係d 好好好 fd .....不過我最後都會call佢..跟佢講呢d 野係昆人希望佢自己好好的想...!!: G7 E1 r: p7 I2 s2 k9 E# ]: e! X
謝大大分享...又對呢d 野多d 認識啦~!
作者: BBNN    時間: 2006-8-12 12:54 AM

好,寫得好6 f4 Z8 Q# h# b- W
支持你
作者: honeyfei    時間: 2006-8-12 02:50 AM

我一早已經聽過...但當耳邊風.....7 q& T" i+ G2 C1 I7 n! o* ~2 F: c
% A4 o+ i/ t( k" _+ v
你上過去一次感受會好唔同....
作者: steve123456    時間: 2006-8-12 02:28 PM     標題: .

你post上去高登大把人招呼你

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0